Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a különbség a Biblia és a...

Mi a különbség a Biblia és a Korán között?

Figyelt kérdés

Ha valaki régen a Biblia tanait követte,de hibázott,és áttér a Koránra akkor a Korán miben nyújtana neki megoldást?

A Biblia a legnagyobb,szent és sérthetetlen!!!

2014. márc. 24. 17:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Köszönöm, ezt megválaszolhattad volna egy válasszal ezelőtt is, de hagyjuk. Idéznéd, hogy melyik mondatomat érted ezek szerint félre, ami stílusilag nem tetszik?

Akkor leelemzem a válaszom:

Ezt írtam, aminek a stílusa nem tetszett:

"Kétszer is említetted, hogy a Korán egy kinyilatkoztatás. Ha így gondolod, akkor miért nem teszed a Bibliád mellé, és miért nem "kanonizálod" azzal? "

Ezt komolyan kérdeztem, mert ha isteni kinyilatkoztatásnak gondoltad, akkor logikus, hogy egyenértékűnek kellene tekintened a Bibliai könyvekkel.

"Vagy kinyilatkoztatásnak mondod, mialatt azt gondolod, hogy nem? Mást mondasz, mint amire gondolsz?"

Ezt szintén komolyan kérdeztem, mert így különbözik az írásod a gondolatoddal. Ezért kértem megerősítést, hogy akkor Te hogyan gondolod.

Péter! Hiszti...

2014. márc. 25. 18:22
 12/23 anonim ***** válasza:
61%

Sziasztok!

Ahogyan írtam is az előző hozzászólásomban én nem utaltam arra SEHOL, hogy isteni kinyilatkoztatásnak tekinteném a Koránt, ezt egyértelműen te akartad látni benne, így kérdésedet nehéz lenne nem rosszindulatúnak feltételezni. A rosszindulatot pedig mindig is szóvá fogom tenni, ha "hisztinek" minősíted, ha nem. Mint ahogyan a "hisztinek" minősítést is nehéz lenne másként értelmezni...

Üdv. Péter

2014. márc. 25. 19:22
 13/23 anonim ***** válasza:

"én nem utaltam arra SEHOL, hogy isteni kinyilatkoztatásnak tekinteném a Koránt"

"Ezzel szemben a Korán gyakorlatilag egyetlen könyv egyetlen szerzővel: Mohamed az első, HIRA HEGYÉN KAPOTT KINYILATKOZTATÁSTÓL 610-tól a haláláig 632-ig tartó időszakban 23 ÉVEN ÁT KAPTA MEG A KINYILATKOZTATÁST."

2014. márc. 25. 19:40
 14/23 anonim ***** válasza:

"A rosszindulatot pedig mindig is szóvá fogom tenni, ha "hisztinek" minősíted, ha nem."

És ez hol van a Bibliában? Mert az ellenkezője benne van.

2014. márc. 25. 19:41
 15/23 anonim ***** válasza:

Péter, illetve aki úgy véli, hogy nem isteni kinyilatkoztatás a Korán.

Ti ennyire ismeritek a Koránt? Ugyanis a Biblia nevében is sok háború dúlt már, és sokakat megöltek. Isten ígéretet tett Ábrahám másik fiának is, nemcsak Izsáknak:

20. Ismáel felől is meghallgattalak: Ímé megáldom őt, és megszaporítom őt és megsokasítom őt felette nagyon; tizenkét fejedelmet nemz, és nagy néppé teszem őt.

Isten ígérete, hogy nagy nép lesz. Miért is nem Isten nyilatkozta ki Mohamednek, amit kinyilatkozott? És szerinted ki volt? A sátán? Úgy ki mered állítani ezt, hogy nem ismered a Koránt annyira, mint a Bibliát? Ez nem a szent szellem káromlása, ha mégis úgy van, hogy isteni kinyilatkoztatás? Nem kötekedek, és nem érdekel, ha nem baj, hogy milyen hangot kell "nagyságoddal" megütnöm. Ha nem tetszik, nem kell csetelned.

Szia

2014. márc. 25. 20:03
 16/23 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok!

Az rosszindulatúság és igazságtalanság szóvá tételére sok példa van a Szentírásban, talán a legjelentősebb Jézus Krisztus példája: "Felelt néki Jézus: Ha gonoszul szóltam, tégy bizonyságot a gonoszságról; ha pedig jól, miért versz engem." (Jn 18,23).

Germanus Gyula, az Iszlám magyar szakértője, az arab hagyományokból feljegyezte Mohamed "elhívásának" körülményeit. Ezután mindenki eldöntheti, hogy Istentől volt-e vagy sem:

"Mekka sziklás hegyoldalában, gondolataiban elmerülve úgy érezte, hogy valaki hozzálépett, és így szólt: »Olvass!« Ijedten válaszolta: »Nem tudok.« Arra a megjelent alak földhöz szorította, és háromszor ismételte meg parancsát:

Olvass, Urad nevében, aki alkotta,

Az embert vércsomóból formálta.

Olvass, Urad kiválasztott,

Az, aki a tollal tanított,

Tanította az embert arra, amit nem tudott.

Mohameden irtózatos félelem vett erőt. Gyenge idegzete a sok töprengés alatt összeroppant. Gondolatainak sötét árnyai most rátámadtak, és mázsányi súllyal nehezedtek szívére. Felesége, Khadidsa vigasztalgatta, és ez a vigasz egy ideig megnyugtatta, de a látomás ismétlődött. Önkívületben összeesett, harangzúgást és idegenek lépteit hallotta, félelmében kiverte a hideg veríték. Le kellett takarni köpenyével. És az égi hang ismét megszólalt: »Ó Te betakart, kelj fel és hirdesd az Igét. Uradat buzgón dicsérd, ruháidat a szennytől kíméld és a mocskot kerüld! Ne haszon fejében tégy jót. Légy türelmes Uradért, S ha megfújják a trombitát, bizony aznap látsz majd csodát.«"

Megjegyzem még, hogy a Jelenések könyve 9. fejezetében a történeti-folytatólagos értelmezést követő magyarázók kivétel nélkül az Iszlám születését vélték felfedezni, korábban ez az értelmezés nem volt vita tárgya.

Ha megfigyeled a Szentírásban Gábriel angyal megjelenéseit sehol nem találsz hasonlóságot a már idézett elhívási körülményekkel. Gábriel egyébként sem arkangyal, mert arkangyal csak egy van: Mihály.

Üdv. Péter

2014. márc. 25. 22:53
 17/23 anonim ***** válasza:
48%

Látod Péter, ezért szoktam visszaválaszolni, az ilyen hozzászólásaid miatt. Te azt a bizonyságot próbáltad itt leírni, mintha Mohamed valami visszatetsző szituáció során kapta volna meg a kinyilatkoztatását. Azt már nem teszed hozzá, hogy a kinyilatkoztatása körüli eseményekről nincs tényleges dokumentáció. Te magad is ezt írod az elején: „az arab hagyományokból feljegyezte…”

Mohamednek még a születési dátumát sem tudjuk, hivatalosan csek ennyit: „A születési dátuma nem biztos, csak annyit lehet sejteni, hogy ez valamikor 570 körül lehetett. Ez annak tudható be, hogy először 150 évvel a halála után íródtak róla az első életrajzok, melyek ráadásul nagyrészt régi elbeszéléseken alapultak. „ forrás: wikipedia

Milyen tényszerű életrajzot lehet ma csinálni nulla írásos feljegyzés alapján, csupán a szájhagyomány útján egy 1860-as években született emberről? Péter, te szerintem legfeljebb beleolvastál a Koránba, és úgy minősíted, mint egy Bibliát nem forgatott ateista a kereszténységet. Holott az utóbbival értetlen vagy, hogy miért teszi ezt, te magad is nem úgy teszed ugyan azt, csak mással?

A Jelenések könyvéhez nem fűznék hozzá túl sokat, de sem a 150 éves prófécia nem stimmel, sem a lineáris magyarázat.

Az iszlám előrenyomulása, terjeszkedése, de még Magyarországi ittlevősége is túlnyúlik 150 esztendőn. Tehát ebben az értelemben a prófécia nem lenne pontos. Az oszmán birodalom több mint 300 éven keresztül élte a fénykorát, de török terjedésről, növekedésről is 400 éves viszonylatban kell beszélnünk.

Az iszlám terjeszkedésnek még koránt sincs ezzel vége. Ugyanis a legdinamikusabban terjedő vallásról beszélünk, gondolom ez főleg a gyermekáldás és bevándorlásnak köszönhető. És nehogy azt véld, hogy ennek sem következménye, sem veszélye nincs. Csupán te nem éled át, mert az események pillanatnyilag nem itt zajlanak.

Isten kijelentette Ábrahámnak Izmáelről, hogy az ő leszármazottjait is nagy néppé teszi. Dicsőség Istennek, mert amit Ő megígér, bizony meglesz.

Mindezzel nem a Koránt avagy az Iszlámot preferálom, viszont maradjunk a tényszerűségnél, mert amaz az idézet, amit nekünk (sajnos) megosztottál csúsztatás. Ezért szoktam rögtön reagálni az írásaidra, de nem értem, hogy miért baj ez neked?

Egy chatoldal beszélgetésből áll, nemcsak abból, hogy a Péter hozzászólásait elfogadjuk.

Szia

2014. márc. 26. 11:47
 18/23 anonim ***** válasza:
48%

Még mielőtt reagálnál a Jel 9 fejezetre, előrebocsátom, hogy nem óhajtok vitázni erről, mivel évekkel ezelőtt már levelet váltottam a Jelenések könyvének magyarázatával kapcsolatban Stramszki Istvánnal a párhuzamos próféciák értelmezése kapcsán, amire értelemszerű ellenmagyarázatot nem tudott szolgáltatni, és bizonyossá vált számomra, hogy elfogadott, és nem vitatott hittétel a könyv magyarázata számotokra. Az adventista értelmezés nagyon szép mesével van tálalva, és laikus számára rögtön kézzelfogható magyarázatként szolgál, de sajnos mint minden más vallási felekezet kizár minden olyan magyarázatot, ami megkérdőjelezi az eddigi hittételt vagy tanítást.

Szia

2014. márc. 26. 11:53
 19/23 anonim ***** válasza:
A Bibliában próféciák vannak, amelyeknek egy része már beteljesült. A Koránban nincsenek próféciák, tudományos tényekkel próbálja meg alátámasztani igaz voltát.
2014. márc. 26. 17:04
 20/23 anonim ***** válasza:
32%

Maradjunk annyiban, hogy a Korán egy az egyben a sátántól van. Ezt a szellemiségéből, a rá épülő gyakorlati életből, a benne kijelentett isten személyiségéből lehet tudni. Most persze lehet jönni azzal, hogy Dehát az ószövetségben is mennyi szigorú törvény van. Épp itt van elásva a kutya lényege. Ugyanis nem mindegy, hogy ki adja azokat a törvényeket. Még az sem mindegy hogy kinek! Még a bibliából is halálos méreg lesz, ha nincs az olvasónak személyes kapcsolata Istennel.

Tehát a két kinyilatkoztatást nem ugyanaz az isten adta. Pont így lehet a legnagyobb pusztítást végeznie a gonosznak, ha elkezdi használni, tartalommal megtölteni a mindenható, igazságos, egyedüli isten fogalmát. Mert ugyebár akkor merjél föllázadni. Ha meg behódolsz, akkor teljes irányítást nyer.

Már csak az iszlám zsidókhoz való viszonyából is lehet látni. Persze sokan vannak, akik elkenik ezeket a dolgokat, főleg a korán enyhe részeivel. Csak attól még ott vannak benne a radikális részek is. És minden muszlim lelkiismeretétől függ, hogy mennyire veszi komolyan őket.

A Szentlélek káromlásának veszélyét felvetni ebben a kérdésben... Elég meredek. De még ha ez is történne, nem érdekelne. Egy magamfajtától idegen ez az istenfélelem. Tudod mit? Ha a korán Istentől van, akkor ő is rohadjon meg ott ahol lebeg. Ennyi.

2014. jún. 21. 09:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!