Mi a különbség a Biblia és a Korán között?
Ha valaki régen a Biblia tanait követte,de hibázott,és áttér a Koránra akkor a Korán miben nyújtana neki megoldást?
A Biblia a legnagyobb,szent és sérthetetlen!!!
Mi a bajod? Mi a kérdés?
Ha valaki régen a Korán tanait követte,de hibázott,és áttér a Bibliára akkor a Biblia miben nyújtana neki megoldást?
Én szeretem a Bibliát, de a bálványimádást nem.
Nem ismerem a Koránt.
Egy az Isten?
Allah? ugyanaz a Mózes és Jákob Istene ?
"Egy az Isten? "
Igen, a Bibliában és a Koránban is egy az Isten.
"Allah? ugyanaz a Mózes és Jákob Istene ?"
Arabul az Allah szó jelentése Isten. Tehát amikor te azt mondod, hogy Isten, ez lefordítva Allah. Ugyan az Mózes és Jákob Istene mind a Bibliában is, és mind a Koránban is.
A Korán gyakorlatilag a Tóra, tehát Mózes öt könyvének magyarázata, amit Mohamed úgy gondolt, hogy angyaltól kapott. Az ószövetség s az újszövetség is teljes egészében Jézusról szól. A törvényektől a teremtéstől kezdve az ünnepekig. Mivel Mohamed ezt a tényt kivette a számításból, így egy kissé rossz magyarázat lett.
A Bibliában Isten jön le, hogy segítsen az emberen. A Koránban az ember igyekszik Isten kedvére lenni, ő hoz áldozatot Istenért.
Igaz, hogy még a máltaiban is Allah az Isten, de nem tudom, hogy olvastad-e már ezt a hírt:
A két vallás Istene nem ugyanaz!
A hasonlosag az h mintketteo az egy Istenhez hivja az embereket mind a Biblia mind a Koran jobba akrja tenni a vilagot aki mast mondd az vagy hazudik vagy nem olvasta valamelyiket. A Kotan is Isteni kinyilatkoztazas
De sok kulombseg is van mig a Bibliban Jezust Isten fianak hivjak. A Koran egyendsen kijelenti h Istennek nincs fia sem mas utoda Jezust profetakent ismeri el. Ez az egyik legtobb problemat kivalto kulombseg aki tobbet akar tudni
Olassa el mindkettőt :)
Szia!
Talán a legfontosabb különbség, hogy a Biblia egy könyvgyűjtemény, mely 66 könyvből áll amelyek mintegy 1500 esztendő folyamán, az ie. XV. századtól kb. ie. 400-ig Izráel népe körében, és az I. században az őskeresztény egyház körében keletkeztek. Ezzel szemben a Korán gyakorlatilag egyetlen könyv egyetlen szerzővel: Mohamed az első, Hira hegyén kapott kinyilatkoztatástól 610-tól a haláláig 632-ig tartó időszakban 23 éven át kapta meg a kinyilatkoztatást.
Üdv. Péter
Péter!
" Mohamed az első, Hira hegyén kapott kinyilatkoztatástól 610-tól a haláláig 632-ig tartó időszakban 23 éven át kapta meg a kinyilatkoztatást."
Kétszer is említetted, hogy a Korán egy kinyilatkoztatás. Ha így gondolod, akkor miért nem teszed a Bibliád mellé, és miért nem "kanonizálod" azzal? Vagy kinyilatkoztatásnak mondod, mialatt azt gondolod, hogy nem? Mást mondasz, mint amire gondolsz?
"Kedves" utolsó!
Te pedig miért kötsz belém úton útfélen? Szerinted ez keresztényi viselkedés? Már bocs...Szerintem rajtad kívül mindenki pontosan értette amit írtam, persze lehet keresni a kákán is a csomót, de őszintén...ennyire ráérsz???
Üdv. Péter
Péter!
Lehet, hogy sokan, vagy mindenki értette, de én nem. Lehet, hogy azért, mert csökkent értelmi képességem van.
Látom, azért az idézőjel megy, így a kinyilatkoztatotthoz rendelt idézőjel egyértelműsítette volna számomra, de mivel nem alkalmaztad, ezért úgy gondoltam, hogy szerinted Mohamed kinyilatkoztatást kapott.
Még mindig nem tudom, hogy hogyan gondolod.
Nem kötekedek, hanem a fogalmazásod és a hittételeid, amivel sokszor szembesülök kérdéseket fogalmaz meg bennem, amit meg is kérdezek. Mi a problémád? Lehet, hogy nem vagy hozzászokva a kérdésekhez, miután válaszoltál? Én nem a Lada hátulján lévő bólogató kutyus vagyok, hanem kérdezek. Egyetlen mondatom nem volt feléd az utóbbi évek alatt, amivel megítélnélek, vagy okod lenne felháborodásodnak. Amit te teszel a kérdéseim után az szerintem mindig hiszti, nem egyéb.
Szia
Sziasztok!
Akkor az érdemi válaszom: természetesen nem isteni kinyilatkoztatásnak tekintem a Koránt, és nem is állítottam sehol ilyet. A kinyilatkoztatás ugyanis nem csak isteni lehet. Valaki kinyilatkoztatott neki valamit, amit ő isteni kinyilatkoztatásnak vélt. Nekem meggyőződésem, hogy ez nem Isten volt!
Nekem nem a kérdésekkel van a problémám, hanem a stílussal. Szerintem ez is egyértelmű.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!