Jehova tanúi hol voltak a 19. század előtt? Erre azért kíváncsi lennék. No meg arra is, hogy miért nem mélyülnek el a saját tanításaiknak tanulmányozásában, tiszta, logikus és racionális fejjel? Mert rájönnének a sok ellentmondásra?
"Egyrészt mert a Bibliában leírtak szerint az utolsó napokban özönleni fognak az emberek Isten tanításához, és soha egyetlen Isten által mondott szó sem maradt beteljesületlenül: "
Tök jó, csak még másik 20 olyan felekezet is van, ami még a ti tendenciátoknál is jobb teljesítményt ér el taglétszám terén.
"A másik ok, hogy a Tanúknak sok munkája van, és királyság termek építését kell tervezniük, mert az emberek a jövendölésnek megfelelően jönnek és sokszor már nem férünk be egy adott terembe. "
Másutt meg királyágtermeket adnak el, és egyéb intézményeket ami a szervezeté volt. Ez a fajta tendencia az utóbbi időben nagyon lelassult.
Talán még annyit, hogy a Bibliában leírt próféciáknak meg van a maga beteljesedési ideje.
A pogányok meghatározott ideje alatt is voltak Istennek hűséges tanúi akik szembe szálltak a hitehagyott egyházak dogmatikus tanításaival. Ám a Jehova Tanúi név felvevése, 1931-ben teljesedett, előtte még más kép hívták Őket,
A valamikori választott nép az Izraeliták is Tanúi voltak ennek az Istennek, hiszen tudja mindenki, hogy ez az Isten miket tett a népéért a többi Istenségekhez képest.
Katy Weaver
Sörpocak:
Nem adnak el királyság termeket
A központ, vagy Bétel otthonok az ami összevonás alá kerül, technikai okok miatt, nem azért mert csökkenés van, hiszen ha az évkönyvet megnéznéd, a növekedés nem állt meg.
Más részt hogy más "vallásokban" milyen növekedés látható az nem azt jelenti, hogy Jehova népéhez tartoznak,
S azt Te is tudod, hogy nem a számok a lényegesek, mert Jézus nem beszélt "világmegtérésről"
Sőt kifejezetten azt mondta, hogy a keskeny úton kevesen járnak, de soha nem lesznek nagyon sokan mert a széles úton járnak sokan,
Katy Weaver
Katy!
Engem nem érdekel, hogy mit adnak el és mit nem, a lényeg az volt, hogy adnak el/adtak el a közelmúltban különböző okok miatt.
"Más részt hogy más "vallásokban" milyen növekedés látható az nem azt jelenti, hogy Jehova népéhez tartoznak, "
Ha más "vallásoknál" ez nem számít, akkor nálatok se számít. Nem értem, miért kell tendenciákkal dobálózni, ha a másikét meg nem fogadjuk el. Ez nem szép dolog.
Mivel békével jöttem és megyek, nem vitatkozom... mert sajnos nem érted amit írtam.
Katy Weaver
Értem, hogy mit mondasz! Azzal van bajom, hogy még mindig nem jutottál tovább a "nekem van igazam, és az én igazam nem helyezhető más felekezetre" gondolatnál.
+ a logikai bukfenccel is volt bajom,,,de talán majd te is megérted, hogy ez miért volt ellentmondásos.
Szervusz
A kérdésedből kitűnik, hogy semmit sem tudsz Jehova Tanúiról, amit pedig tudsz, azok tévinformációk, vagy a tudatlanság szüleményei.
Kérlek ne várd, hogy itt kapjál választ a kérdésedre, mert sok sok oldal írásra lenne szükség. De morzsákat itt is kaptál belőle a tanúktól :)
De, elég sokat tudnak az itt lévők a hamis tanúkról. A kezdetetekről, amikor a nevenincs, ellenőrizhetetlen bibliaforditók az eredeti görög helyett a már átírt és NEM elismert héber iratokat fordítottak le. És ez csak a kezdet volt.
Mit is látunk még? Több be nem teljesült hamis világvége profétálás, amit ti nem láttok bűnnek, tehát fedezitek, holott a Biblia világosan leírja mi jár a hamis prófétának.
Ez csak kettő a rengeteg közül.
"Az elsö tanú volt Ábel, aztán a többi hüséges."
A női felmenőd büdös pi***ja. A jehovista vallást 1800-as években találta ki Charles Taze Russel:
"A Jehova Tanúi egyház létrejöttének gyökerei a 19. századi amerikai millerita mozgalomig nyúlnak vissza. Első vezetője Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő. " /WIKI/
"A kérdésedből kitűnik, hogy semmit sem tudsz Jehova Tanúiról, amit pedig tudsz, azok tévinformációk, vagy a tudatlanság szüleményei."
Milyen igaz, mindenki jöjjön a [link] és lássuk mi is az igazság!! :)
Egyébként köszi, hogy szóltál.
Kati!
Nem unod még az állandó magyarázkodást? Én a helyedben inkább csendben maradnék, mert ezzel nemhogy embereket toboroznál a szektádba, de még fel is bőszíted őket. Aztán ha történik valami, akkor ugye lehet mártírkodni, hogy Sehova is ezt jövendölte, hogy a követői meg lesznek hurcolva. Esküszöm ti beteg emberek vagytok. Ki kényszerítitek az emberekből azt, hogy támadjanak, csakhogy ezzel igazoljátok magatokat. Ez már pszichiátriai eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!