Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi hol voltak a 19....

Borzascs kérdése:

Jehova tanúi hol voltak a 19. század előtt? Erre azért kíváncsi lennék. No meg arra is, hogy miért nem mélyülnek el a saját tanításaiknak tanulmányozásában, tiszta, logikus és racionális fejjel? Mert rájönnének a sok ellentmondásra?

Figyelt kérdés
2014. márc. 22. 04:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyrészt mert a Bibliában leírtak szerint az utolsó napokban özönleni fognak az emberek Isten tanításához, és soha egyetlen Isten által mondott szó sem maradt beteljesületlenül: "

Tök jó, csak még másik 20 olyan felekezet is van, ami még a ti tendenciátoknál is jobb teljesítményt ér el taglétszám terén.

"A másik ok, hogy a Tanúknak sok munkája van, és királyság termek építését kell tervezniük, mert az emberek a jövendölésnek megfelelően jönnek és sokszor már nem férünk be egy adott terembe. "

Másutt meg királyágtermeket adnak el, és egyéb intézményeket ami a szervezeté volt. Ez a fajta tendencia az utóbbi időben nagyon lelassult.

2014. márc. 22. 12:36
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

Talán még annyit, hogy a Bibliában leírt próféciáknak meg van a maga beteljesedési ideje.

A pogányok meghatározott ideje alatt is voltak Istennek hűséges tanúi akik szembe szálltak a hitehagyott egyházak dogmatikus tanításaival. Ám a Jehova Tanúi név felvevése, 1931-ben teljesedett, előtte még más kép hívták Őket,

A valamikori választott nép az Izraeliták is Tanúi voltak ennek az Istennek, hiszen tudja mindenki, hogy ez az Isten miket tett a népéért a többi Istenségekhez képest.

Katy Weaver

2014. márc. 22. 12:37
 13/23 anonim ***** válasza:
0%

Sörpocak:

Nem adnak el királyság termeket

A központ, vagy Bétel otthonok az ami összevonás alá kerül, technikai okok miatt, nem azért mert csökkenés van, hiszen ha az évkönyvet megnéznéd, a növekedés nem állt meg.

Más részt hogy más "vallásokban" milyen növekedés látható az nem azt jelenti, hogy Jehova népéhez tartoznak,

S azt Te is tudod, hogy nem a számok a lényegesek, mert Jézus nem beszélt "világmegtérésről"

Sőt kifejezetten azt mondta, hogy a keskeny úton kevesen járnak, de soha nem lesznek nagyon sokan mert a széles úton járnak sokan,

Katy Weaver

2014. márc. 22. 12:43
 14/23 anonim ***** válasza:
77%

Katy!

Engem nem érdekel, hogy mit adnak el és mit nem, a lényeg az volt, hogy adnak el/adtak el a közelmúltban különböző okok miatt.

"Más részt hogy más "vallásokban" milyen növekedés látható az nem azt jelenti, hogy Jehova népéhez tartoznak, "

Ha más "vallásoknál" ez nem számít, akkor nálatok se számít. Nem értem, miért kell tendenciákkal dobálózni, ha a másikét meg nem fogadjuk el. Ez nem szép dolog.

2014. márc. 22. 12:50
 15/23 anonim ***** válasza:
0%

Mivel békével jöttem és megyek, nem vitatkozom... mert sajnos nem érted amit írtam.

Katy Weaver

2014. márc. 22. 13:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Értem, hogy mit mondasz! Azzal van bajom, hogy még mindig nem jutottál tovább a "nekem van igazam, és az én igazam nem helyezhető más felekezetre" gondolatnál.

+ a logikai bukfenccel is volt bajom,,,de talán majd te is megérted, hogy ez miért volt ellentmondásos.

2014. márc. 22. 13:27
 17/23 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

A kérdésedből kitűnik, hogy semmit sem tudsz Jehova Tanúiról, amit pedig tudsz, azok tévinformációk, vagy a tudatlanság szüleményei.

Kérlek ne várd, hogy itt kapjál választ a kérdésedre, mert sok sok oldal írásra lenne szükség. De morzsákat itt is kaptál belőle a tanúktól :)

2014. márc. 22. 15:28
 18/23 anonim ***** válasza:
77%

De, elég sokat tudnak az itt lévők a hamis tanúkról. A kezdetetekről, amikor a nevenincs, ellenőrizhetetlen bibliaforditók az eredeti görög helyett a már átírt és NEM elismert héber iratokat fordítottak le. És ez csak a kezdet volt.

Mit is látunk még? Több be nem teljesült hamis világvége profétálás, amit ti nem láttok bűnnek, tehát fedezitek, holott a Biblia világosan leírja mi jár a hamis prófétának.

Ez csak kettő a rengeteg közül.

2014. márc. 22. 16:35
 19/23 anonim ***** válasza:
82%

"Az elsö tanú volt Ábel, aztán a többi hüséges."

A női felmenőd büdös pi***ja. A jehovista vallást 1800-as években találta ki Charles Taze Russel:

"A Jehova Tanúi egyház létrejöttének gyökerei a 19. századi amerikai millerita mozgalomig nyúlnak vissza. Első vezetője Charles Taze Russell (1852–1916) pittsburghi posztókereskedő. " /WIKI/

"A kérdésedből kitűnik, hogy semmit sem tudsz Jehova Tanúiról, amit pedig tudsz, azok tévinformációk, vagy a tudatlanság szüleményei."

Milyen igaz, mindenki jöjjön a [link] és lássuk mi is az igazság!! :)

Egyébként köszi, hogy szóltál.

2014. márc. 23. 05:48
 20/23 openyoureye ***** válasza:
100%

Kati!

Nem unod még az állandó magyarázkodást? Én a helyedben inkább csendben maradnék, mert ezzel nemhogy embereket toboroznál a szektádba, de még fel is bőszíted őket. Aztán ha történik valami, akkor ugye lehet mártírkodni, hogy Sehova is ezt jövendölte, hogy a követői meg lesznek hurcolva. Esküszöm ti beteg emberek vagytok. Ki kényszerítitek az emberekből azt, hogy támadjanak, csakhogy ezzel igazoljátok magatokat. Ez már pszichiátriai eset.

2014. márc. 23. 05:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!