Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Mózesi törvény értelmében...

A Mózesi törvény értelmében mi járt annak az izraelitának, aki szeretett enni bármilyen tisztátalan állatot?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy elképzelhetetlen, és nem volt/van ilyen, de ha rajtakapták volna, hogy egy ilyen állatot fogyaszt, a törvény szerint mi lett volna vele?
2014. márc. 20. 22:07
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

U.I. Ujbol Judit vagyok!

Kifelejtettem, hogy kerted, hogy irjak idezetet a "ver fogyasztasaval kapcsolatban".

Mozes I. 2:7 - "Es formalta vala az Ur Isten az embert a foldnek porabol, es lehellett vala az o orraba eletnek lehelletet. Igy lon az ember elo lelekke."

Mozes I. 9:4 - "Csak a hust, az ot elevenito verrel meg ne egyetek."

Mozes III. 17:11,14 - "Mert a testnek elete a verben van, en pedig az oltarra adtam azt nektek, hogy engesztelesul legyen a ti eletetekert, mert a ver a benne levo elet altal szerez engesztelest."

Mert minden testnek elete az o vere a benne levo elettel. Azert mondom Izrael fainak; Semmifele testnek a veret meg ne egyetek, mert minden testnek elete az o vere; valaki megeszi azt, irtassek ki."

De ez a parancsolat megjelenik az Ujszovetsegben is, Pal apostol Cselekedetek 15:20, majd a 29 verseben is.

"Hanem irjuk meg nekik, hogy tartozkodjanak a balvanyok fertelmessegeitol, a paraznasagtol, es a fulvaholt allattol, es a vertol."

Hogy tartozkodjatok a balvanyoknak aldozott dolgoktol, a vertol, a fulvaholt allattol, es a paraznasagtol. melyekrol ha megovjatok magatokat, jol lesz dolgotok. Legyetek egeszsegben."

Tehat ez a parancs nem csak az okorban volt ervenyes, mai napig az. Kulonben a fulvaholt allatot azert irja, mert abban benne maradt a ver, tehat nincs kivereztetve.

Ha van meg kerdesed, szivesen valaszolok. Udv: Judit!

2014. ápr. 5. 15:46
 22/22 A kérdező kommentje:

Judit!

A vérevéssel kapcsolatban feltettem egy másik kérdést, bizonyára észrevetted. Tehát ezzel kapcsolatban itt nem válaszolok.

A tisztátalan állatok fogyasztására felhozott hivatkozásod, miszerint ez a IIIMóz 12-es fejezete foglalkozik, minősíthetetlen.

Ez a fejezet kizárólag arról szól, ha asszony szül, mit tegyen. Szó nincs tisztátalan állatokról, vagy arról, hogy valaki bármilyen tisztátalanhoz érne, mit tegyen, ahogy Te írtad. Úgyhogy vagy eltévesztetted, vagy terelni próbáltál. Kérlek, hogy az állításodat, mely szerint aki tisztátalan állatot evett, annak rituálékkal tisztává kellett válnia támaszd alá a törvényből. Köszönöm.

2014. ápr. 5. 16:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!