Mózes mikor szerkeszthette meg első könyvét (I. Mózes)? Lehetett kb.3000 évvel ezelőtt (Kr. E.1000)?
Szia!
Mózes a biblia kronológia szerint ie. 1526 és ie. 1406 között élt. A kivonulás utáni években szerkeszthette meg első könyvét ie. 1446 és 1406 között.
Üdv. Péter
Mikor szerkeszthette meg?
Jaj, de jópofa vagy!!! :D:D:D:D :)))))))
Nézd meg az első oldalon, mikor került nyomtatásba, ki tördelte, ki lektorálta, bizonyára az előző évben szerkesztette.:D:D
Jaj, de felüdültem.:)
A kettes válaszoló, vicces kedvében van.
:D)
Egyébként Mózes első könyve Genezis KB:
Írás befejezése: i. e. 1513
Megírt időtartam: „kezdetben”-től i. e. 1657
Ezesetben egyetértek Péterrel, szerintem is abban az idõben. Nem csak az elsõt, mind az ötöt az alatt.
Vagyis nem kb 3000, hanem kicsit több, mint 3400 éve, kb i.e. 1400 elõtt nem sokal.
Bár tulajdonképp az elsõt szerkeszthette volna a kivonulás elõtt, azalatt, amíg Moabban élt.
A második nagy részét mindenesetre valószínûleg azalatt, amíg az ÚR elmondta neki, vagyis a kivonulás évében a harmadik hónappal kezdõdõen a hatodikig. Mert ez idõ alatt volt kétszer 40 napig a hegyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!