Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van-e bármi rossz dolog...

Van-e bármi rossz dolog abban, amit a biblia tanít? Ha nincs, miért nem fogadjátok el Isten szavaként?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 04:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
70%
A Biblia nem tanít rossz dolgokat, de nem a mai kor emberének íródott. Ha mindent betartanék belőle, akkor össze kéne hívnom a gyülekezetet, és halálra köveznénk a szomszéd orvost, amiért szombaton is dolgozik. Olyan pedig nincs, hogy valamit be kell tartani, valamit pedig nem.
2009. dec. 15. 05:45
 2/25 anonim ***** válasza:
nincs miért. egyszerűen nem mindenki tud azonosulni vele, például én sem. attól még nem tanít rosszat.
2009. dec. 15. 05:52
 3/25 anonim ***** válasza:
62%
05:45 De csak ha korulmetelt zsido vagy. Mikor ezt a temat hozzak fel, ezt valahogy mindig elfelejtik.
2009. dec. 15. 07:00
 4/25 anonim ***** válasza:
65%
07.00: az Ószövetség tudtommal nem csak a zsidókra vonatkozik. (Egyébként nem vagyok körülmetélt zsidó.)
2009. dec. 15. 07:24
 5/25 anonim ***** válasza:
56%

Nőellenes:

Imé van énnékem két leányom, a kik még nem ismertek férfiat, kihozom azokat ti hozzátok, és cselekedjetek velök a mint néktek tetszik, csakhogy ezekkel az emberekkel ne csináljatok semmit, mivelhogy az én hajlékom árnyéka alá jöttenek. (1.Moz.19.8)

És meglátsz a foglyok között egy szép ábrázatú asszonyt, és megszereted azt, úgy hogy elvennéd feleségül: Vidd be őt a te házadba, hogy nyirja meg a fejét, és messe le körmeit. És az ő fogoly ruháját vesse le magáról, és maradjon a te házadban, hogy sirassa az ő atyját és anyját egész hónapig; és csak azután menj be hozzá, és légy az ő férje, és legyen ő a te feleséged. Hogyha pedig nem tetszik néked, bocsásd el őt az ő kivánsága szerint; de pénzért semmiképen el ne add őt; ne hatalmaskodj rajta, miután megrontottad őt. (5.Moz.21.11-14)

Gyilkosságra felbújtó:

Varázsló asszonyt ne hagyj életben.(2.Moz.22.18)

Ha szűz leány van jegyben egy férfiúval, és megtalálja azt valaki a városban, és vele hál: Vigyétek ki mindkettőjöket annak a városnak kapuja elé, és kövezzétek meg őket kővel, hogy meghaljanak. A leányt azért, hogy nem kiáltott a városban, a férfit pedig azért, hogy meggyalázta az ő felebarátjának feleségét. Így tisztísd ki a gonoszt Izráelből.(5.Moz.22.23-24)

Áldott legyen, a ki megragadja és sziklához paskolja kisdedeidet!(Zsolt.137.9)

Itt még a fél Bibliát be lehetne másolni, de sajnos annyira nem érek rá.

Isten szava lenne ez a borzalom? Hát ha valakinek egy ilyen isten kell akkor legyen. Ha egyszer filmet forgatnak a Bibliáról (nem csak egy-két kiragadott történetéről) akkor azt be kellene tiltani a szadizmusa miatt.

2009. dec. 15. 07:27
 6/25 anonim ***** válasza:
Van amit nem mond ki direktbe, de lehet tudni (ősi maradványok), pl hogy Noé fiai megcsonkítják apjukat "ott". Ez nem éppen modern felfogás. Szerinted etikus?
2009. dec. 15. 08:22
 7/25 anonim ***** válasza:

Akor aki meglopott,attól én is lophatok?

Sőt lehet akkor több feleségem is?

2009. dec. 15. 09:09
 8/25 anonim ***** válasza:
Sőt, még rabszolgáid is lehetnek. :)
2009. dec. 15. 09:22
 9/25 anonim ***** válasza:
29%
Egyrészt van csomó hülyeség a Bibliában, de ha nem lenne az se azt bizonyítaná, hogy az Isten szava. A róka és a Holló című mese is nagyon tanulságos, mégse tekintünk rá Isten szavaként. A digitális fényképezőgépem használati utasításában sincs semmi rossz, csupa hasznos "tanítás" van benne, mégse valószínű, hogy Isten szava lenne.
2009. dec. 15. 10:37
 10/25 anonim ***** válasza:
48%

MIndenkinek joga van eldönteni,hogy miben,kiben hisz...

És a Biblia számomra egy könyv...

VAnnak benne szép,tanulságos történetek,de nem befolyásolja a "hitemet"!

Én inkább a sorsban hiszek,de nem zárom ki hogy tényleg létezik Isten,és tiszteletben tartom az ateisták álláspontját,és nem erőszakolom senkire azt amit én gondolok....nemugy mint egyesek!

2009. dec. 15. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!