Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kicsoda (vagy ki volt) Jézus?

Kicsoda (vagy ki volt) Jézus?

Figyelt kérdés

Szerintetek?

Elsősorban nem hosszú, érvelgetős, idézgetős vitatkozást szeretnék produkálni itt a kérdésben, (mert az már folyik egy-két kérdésnél hasonló témában)

hanem egy pár egyszavas, vagy max. egy mondatos véleményt hallani arról, hogy hogyan gondolkoznak ma az emberek őróla.

2008. júl. 22. 12:59
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
86%

Isten fia, akit azért küldött a Földre hogy meghaljon értünk hogy megbocsátassanak a bűneink.A Bibliai történetet biztosan ismered.Ő egyedül meghalt kereszthalál által.Hát tudnék még erről regélni neked, de azt írtad tömören fogalmazzunk.

Én hiszek benne.

Nem tudom mennyi ember lehet aki még őszintén hisz benne.

Ez már több is volt mint egy mondat.

2008. júl. 22. 13:08
 2/23 anonim ***** válasza:
88%

Jézus valós személy volt, aki Pilátus egy koholt perrben halálra ítélt. Illetve nem ő , hanem a nép választotta. Ennek írásos nyoma van, szóval eléggé biztosnak tűnik. A koncepciós perek történetében egy nagyon fontos állomás volt ez. Ezt tanultam anno büntetőjogból.

Hogy most Isten fia e vagy nem, létezik e a mai napig vagy nem, az nekem tulajdonképp mindegy, ha valaki akar higgyen benne, abból szerintem baj nem lesz.

2008. júl. 22. 14:03
 3/23 anonim ***** válasza:
65%

Még egy hívő vélemény:

Jézus valós Isten és valós ember volt, szeretetből jött le közénk, hogy eggyé legyen velünk mindenben, kivéve a bűnt, és elvezessen minket az üdvösségre.

2008. júl. 22. 16:42
 4/23 anonim ***** válasza:
34%
Jézus mint próféta aki a bibliábol tanított sok más vallásban is elöfordul, igaz nem messiásként hanem csak prófétaként. szóval szerintem is egy valós személy volt aki a földet jobbá akarta tenni a biblia tanításaival, aki azt akarta hogy az emberek higgyenek a jóban és szereseék egymást, segítsék egymást, de az egyház ezt felhasználva agymosásra használta a nevét legendáját. (középkorban tipikusan)
2008. júl. 22. 16:43
 5/23 anonim ***** válasza:
51%

Jézus Krisztus az Újszövetség és a kereszténység központi személyisége, a legnagyobb hatású vallási alakok egyike. A keresztény tanítás szerint a Szentháromság egyik személye, Isten fia, és az emberiség Megváltója, aki emberré lett, keresztre feszítették és feltámadt. Más vallások is tiszteletben tartják, az iszlám például prófétaként tekint rá. Ismert volt a názáreti Jézus néven is. A korabeli források – köztük a Biblia négy evangéliuma – szerint egy galileai zsidó ács, József volt a nevelőapja (és maga is kitanulta e mesterséget). Jézus Izraelben, i. e. 6–4. és i. sz. 29–33. között élt.

Történészek egy része nem vitatja, hogy létezhetett egy Jézus nevű vallásreformer vagy szabadságharcos, akit kivégeztek. Viszont úgy gondolják, hogy Jézus élettörténetének a túlnyomó többsége korát megelőző korok vallásaiban, mítoszaiban is szerepelt.[1] Szerintük, ha létezett is Jézus, az élettörténetét kiszínezték, felnagyították és a szemtanúk bibliában rögzített leírásaikat csodás elemekkel egészítették ki.

Ez alapján kétségbevonják azt, hogy ezek a történetek eredetiek és hitelesek. E szerint az evangéliumokat többé-kevésbé átvételeknek, túlzásoknak, kiszínezéseknek és kevés, vagy semennyi valóságból sem álló mítoszoknak tekintik.[forrás?] Acharaya (1999) és Mach (1989) arra példa, hogy bizonyos nézetek szerint az Újszövetség nem hiteles, esetleg Jézus nem is létezett. Jackson (1985) a keresztény mítosz gyökereit kutatja más vallásokban, és ezzel hitelességét kritizálja (eredeti kiadás a 20. század elején).[forrás?]

Mások szerint a keresztény evangéliumok nemcsak a judaizmusból merítettek, hanem a perzsa zoroasztrizmusból, Ízisz és Ozirisz kultuszából és a pogány görög filozófiai hagyományokból.

2008. júl. 22. 16:49
 6/23 anonim válasza:
14%
nekem ugy remlik, mintha a harag halalosbun lenne? egyszer duheben kikergette a penzvaltokat a templombol. akkor most kovetett el bunt, avagy nem?
2008. júl. 22. 17:21
 7/23 A kérdező kommentje:
Ezt tedd fel új kérdésként, ne itt beszéljük meg. Szerintem egyébként nem követett el vele bűnt.
2008. júl. 22. 17:33
 8/23 anonim válasza:
61%
utolsó hozzászólónak:ezt hol olvastad?
2008. júl. 22. 18:15
 9/23 A kérdező kommentje:
János evangéliuma 2. rész 13-22-ben van, de itt most nem ez a téma. :)
2008. júl. 22. 18:18
 10/23 anonim válasza:
75%
köszi elolvastam ok hogy nem ez a téma de tisztába akartam tenni magamnak(1. hozzászóló)
2008. júl. 22. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!