Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért teremtett Isten, a...

Miért teremtett Isten, a tökéletes lény egy tökéletlen teremtményt?

Figyelt kérdés
Ha ugye Isten tökéletes és minden pap ezt mondja akkor neki tökéleteset kéne alkotnia, mert hát a tökéletes nem hibázik szóval tökéleteset alkot, az ember mégis hibázik szóval nem tökéletes és a biblia szerint az ember isten teremtménye! (és nem a mostani tökéletlenségről beszélek csak, a paradicsomban is hibáztak..bedőltek a kígyónak, a sátánnak...) Szóval hogy is van ez? =)
2009. dec. 12. 17:14
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
azért,hogy magunktól tanuljunk meg tökéletesek lenni,fejlődni és tanulni,amúgy meg egy vázlat sem tökéletes! :)
2009. dec. 13. 16:57
 32/36 A kérdező kommentje:

Nah valami ilyen válaszra vártam:D az első felére gondolok, ez elég logikusan hangzik:) Köszi szépen;)

(a második felével nem értek egyet:D a vázlat is lehet tökéletes és mi csak vázlatok lennénk?!:D de ez már cska szimpla kötözködés:))

2009. dec. 13. 18:28
 33/36 anonim ***** válasza:
a vázlat addig nem tökéletes,amíg nincs kidolgozva!amúgy vehetjük úgy,hogy vázlatok vagyunk,és minden tapasztalatszerzés úz rajtunk egy pontosabb vonalat..
2009. dec. 13. 19:46
 34/36 A kérdező kommentje:
jahj értem a példát, oké csak másra gondoltam, bocsi, igazad van;)
2009. dec. 13. 21:30
 35/36 anonim ***** válasza:
Isten tökéleteset teremtett és az embernek szabad akaratot adott. A szabad akaratban pedig benne van hogy választhat jó és rossz közül..az ember a rosszat választotta. De ISten azt akarja hogy a tökéletesek legyünk, erre kell törekednünk!Isten szeret!
2009. dec. 26. 02:06
 36/36 világvége1 ***** válasza:
Isten jónak teremti meg a szellemeket, azok (majdnem mind) maguktól lesznek gonosszá egyből.
2020. júl. 2. 17:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!