Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért teremtett Isten, a...

Miért teremtett Isten, a tökéletes lény egy tökéletlen teremtményt?

Figyelt kérdés
Ha ugye Isten tökéletes és minden pap ezt mondja akkor neki tökéleteset kéne alkotnia, mert hát a tökéletes nem hibázik szóval tökéleteset alkot, az ember mégis hibázik szóval nem tökéletes és a biblia szerint az ember isten teremtménye! (és nem a mostani tökéletlenségről beszélek csak, a paradicsomban is hibáztak..bedőltek a kígyónak, a sátánnak...) Szóval hogy is van ez? =)
2009. dec. 12. 17:14
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Én deista voltam kiskorom óta, csak akkor még nem tudtam hogy ezt így hívják:D szóval abban hittem hogy Isten létezik de ő "csak" megteremtett és sorsunkra hagyott, durván fogalmazva.

De ez a kérdés amit itt is feltettem régóta motoszkál bennem, és mikor eszembe jut sosem tudok rá normális választ adni a meglévő infok alapján:

- Isten tökéletes (nincs hibája és mindent tud)

- Isten jó

- stb.

Hacsak ez a kettőt vesszük akkor is valami hiba van az elméletben, abban, hogy Isten teremtette az embert.

Persze tudom hinni kell valamiben, csak azért szeretnék valami racionálisabb hitben hinni:D ha ez így összeegyeztethető:D

2009. dec. 12. 18:51
 12/36 A kérdező kommentje:
Teremthetett volna Isteneket is, azzal nem lenne baj de nem azt teremtett, kérdés miért? miért hibázott, mert hibázott hogy nem isteneket teremtett?!
2009. dec. 12. 18:53
 13/36 anonim ***** válasza:

Ott van a gond, hogy Te szószerint veszed a Bibliában található teremtéstörténetet. Minden népnek megvan a maga története. Sajnos bizonyos népek már elfelejtették a sájátjukat és ahelyett más népekét vallják magukénak.

[link]

2009. dec. 12. 19:41
 14/36 anonim ***** válasza:

"A Teljes Egészet, az Istenség Személyiségét határtalan képességek jellemzik, melyek mindegyike éppoly teljes, mint Ő maga. Ebből következik, hogy érzékelhető világunk szintén teljes önmagában. A huszonnégy elem, amelyből ez az anyagi univerzum átmenetileg létrejön, oly módon működik, hogy mindent biztosítson, ami az univerzum fennmaradásához és létfenntartásához szükséges. Nincs az univerzumnak olyan egysége, melynek külön erőfeszítést kellene kifejtenie ahhoz, hogy fenntartsa az univerzum létét. Az univerzum sajátos időszámítás szerint működik, melyet a Teljes Egész energiája szab meg. Amikor lejár az idő, ez az átmenetileg létrejött világ a Teljes Egész tökéletes elrendezése folytán megsemmisül.

A parányi teljes egységek — az élőlények — minden lehetőséget megkapnak arra, hogy megismerhessék a Teljes Egészet. Ha valahol tökéletlenséget vagy hiányosságot tapasztalunk, az csupán amiatt van, hogy nem rendelkezünk elégséges tudással a Teljes Egészről. Az élőlény tudata az emberi létformában bontakozik ki maradéktalanul. Nyolcmillió-négyszázezer fajban kell testet öltenünk a születés és halál körforgása során ahhoz, hogy fejlődésünk végén szert tehessünk erre a létformára. Ha emberként megszületve, az élőlény teljes tudatával megáldva nem ismerjük fel, hogy a Teljes Egészen belül teljesek vagyunk, elveszítjük ezt a lehetőséget, és az anyagi természet törvényei újra a fejlődés körforgásába taszítanak bennünket.

Mivel tudatlanok vagyunk azt illetően, hogy a természetben minden tökéletesen el van rendezve a fenntartásunk érdekében, azon igyekszünk, hogy a természet erőforrásait kihasználva mi magunk teremtsük meg egy tökéletesnek vélt, érzékkielégítés jellemezte élet feltételeit. Az élőlény azonban képtelen arra, hogy az érzékein keresztül élvezze az életet, anélkül, hogy kapcsolatban lenne a Teljes Egésszel, ezért az érzékkielégítésnek szentelt, vakvágányon haladó élete merő illúzió. A kéz csupán addig tekinthető teljes egésznek, amíg a teljes testhez kapcsolódik. Amikor megszűnik a kapcsolata a testtel, továbbra is kéznek látszik, de nem rendelkezik egyetlen képességével sem. Az élőlények ugyanígy a Teljes Egész szerves részei, és ha megszűnik a Vele való kapcsolatuk, a teljesség helyébe lépő illúzió nem teheti maradéktalanul elégedetté őket.

Az emberi lét teljességét csakis akkor élhetjük át, ha a Teljes Egész odaadó szolgálatát végezzük. A világon minden más szolgálat — legyen az társadalmi, politikai, közösségi, nemzetközi vagy akár bolygóközi szolgálat — nem lehet teljes mindaddig, amíg nincs összekapcsolva a Teljes Egésszel. Amikor a szerves részek kapcsolatba kerülnek a Teljes Egésszel, maguk is teljessé válnak." (SriIsopanisad)

2009. dec. 12. 20:58
 15/36 anonim ***** válasza:

Az embert a természetes véletlenszerűségek hozták létre, hogy megfeleljen a természet törvényeinek.

A papok mindenféle hülyeséget dumálnak ősrégi írásokból. Nem szabad nekik hinni!

2009. dec. 12. 21:40
 16/36 anonim ***** válasza:
isteneket nem teremthetett, hiszen az Isten azért isten,mert nem teremtmény, és egyetlen
2009. dec. 12. 22:31
 17/36 anonim ***** válasza:
Akkor mi szüksége angyalokra?
2009. dec. 12. 22:32
 18/36 anonim ***** válasza:
90%
ha tökéletes lenne Isten most nem lennék itt 14 évesen 1 olyan szívbetegséggel amivel jó ha megélek még 10 évet... egyébként meg nincs olyan hogy tökéletes
2009. dec. 12. 22:45
 19/36 anonim ***** válasza:
pont annyi szüksége van angyalokra, mint emberekre
2009. dec. 12. 22:55
 20/36 A kérdező kommentje:

Nem szószerint kell venni a bibliát? Nem azt bizonygatja minden keresztény vallási vezető hogy a pár ezer év alatt egy betűt sem változott a szövege és ezért igaz amit ott írnak? Nem tudom, az hogy _most_ szószerint vettem a Bibliát azért volt mert létező dolgokra akartam támaszkodni. De ez a válaszod akkor sem magyarázat/válasz a kérdésemre.

Az idézett szövegbe belekezdtem olvasni de az első pár mondat után elvesztem nem tudom mit akartál vele elérni de ha ezt akkor sikerült:)

A hitetlennek(:D) meg csak annyit hogy direkt nem a valláskritikába szerettem volna ezt a kérdést beszúrni, azért mert éreztem hogy ott ennyivel ellennék intézve és nekem ez nem válasz:D

Az meg hogy nem teremthet istent...hát jó elfogadom, bár nem értek egyet vele, de akkor minek teremtett embert? Öncélú szórakoztatás? Az nem egy jó Isten ismérve:)

Az angyalokra meg sztem azért van szükség, hogy...hm ez egy másik jó kérdés:D (bár ezt ha tudós szemmel nézzük akkor azért mert az egyistenhitben nem lehet kitalálni másik istent, de angyalt annyit amennyit szeretnénk:))

Azért várok még a jó/kielégítő válaszra =)

2009. dec. 12. 22:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!