Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bibliát mindenki máshogy...

Bibliát mindenki máshogy értelmezi? Ebből nincs probléma? Mi van akit félretanítanak azzal Isten mit fog kezdeni?

Figyelt kérdés
2014. febr. 27. 20:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
A Biblia önmagát értelmezi. Csak azt lehet félrevezetni, aki eltér ettől az ősrégi protestáns alapelvtől. Vagyis a Biblia egyes állításainak a kulcsa benne van a Bibliában valahol, csak meg kell keresni. A Bibliát csak akkor lehet sokféleképpen értelmezni, ha bizonyos állításait figyelmen kívül hagyjuk, másokat pedig felnagyítunk, vagyis, ha a Biblia egyes mondatait szembeállítjuk a Biblia más mondataival. Jézus szerint a Biblia egészében igaz, nem pedig részekre bontva.
2014. febr. 27. 20:16
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Rohadt jó kérdés,de ezt Istennek tedd fel....az Úr a szíveket vizsgálja,meg ugye igazságos, biztos jól dönt majd ;-)
2014. febr. 27. 20:16
 3/16 A kérdező kommentje:

"A Biblia önmagát értelmezi. Csak azt lehet félrevezetni, aki eltér ettől az ősrégi protestáns alapelvtől. Vagyis a Biblia egyes állításainak a kulcsa benne van a Bibliában valahol, csak meg kell keresni. A Bibliát csak akkor lehet sokféleképpen értelmezni, ha bizonyos állításait figyelmen kívül hagyjuk, másokat pedig felnagyítunk, vagyis, ha a Biblia egyes mondatait szembeállítjuk a Biblia más mondataival. Jézus szerint a Biblia egészében igaz, nem pedig részekre bontva."

Minden felekezet másként vizsgálja, sőt még felekezeteken belül is vannak eltérések. A hívek pedig azt a magyarázatot fogadják el amit a felekezet megszab.

2014. febr. 27. 20:19
 4/16 anonim ***** válasza:

2 ezer éves a Biblia, az ószövetség pedig még régebbi, valószinűleg nem volt könnyű dolog lefordítani, nem csak azért mert régi a nyelvezet hanem mert akkor mást jelentettek bizonyos dolgok.

Nagyon sok igének viszont közel azonos értelmezése van. Ezalatt azt értem hogy ha angolul keresed egy bizonyos ige értelmezését, természetesen nem szóról szóra, de a szerzők lényegében ugyanazt írják.

Vannak a komolyabb kérdések minthogy van-e Szentháromság. Ezt is csak az unitárius egyház tagadja és asszem a JT meg a mormon, de ezeket mindenki maga dönti el hogy hiszi-e.

És kérdező, az utolsó mondatod a válaszodban nagyon általánosító volt. Az hogy valaki csak hallásra elhiszi az értelmezést, vagy rengeteget utánakeres hogy meggyőződjön valóban pontos értelmezést kapott, vagy érdekli még a téma, teljesen eltérő.

2014. febr. 27. 21:03
 5/16 Szeressük egymást ***** válasza:
54%
Ez szerintem mindenki saját felelősége, hogy milyen tanítókra hallgat. A helyes bibliaértelmezés szerintem együtt jár az Istenismerettel, hogy valaki tud azonosulni Isten érzéseivel, gondolataival, céljaival, Istennel szoros közösségben jár, és Isten igéje a hitének a vezetője, és nem egy egyház értelmezései. A szélsőségesen téves bibliaértelmezés mögött nem én, hanem a biblia állítja, hogy démonok vannak. Az is aki eretnekséget hirdet, és az is aki elfogadja, még ha sokan nem is tudatosan, de sajnos démonok tanításaira figyelnek, és nem Isten szavára. Csak azok Isten fiai akiket Isten Lelke vezérel, tanít. Akit félretanítanak, azt nem az igazságra tanítják, hanem a hazugságra, az pedig nem az Istenhez vezető út. Ha üdvösségi kérdésekben hallgat valaki a hazugságra és abban hisz, akkor az az üdvösségébe kerül, és elkárhozik. Ilyen lényeges kérdés pl. a Krisztus természete körüli eretnekségek. Úgy tudom ezzel kapcsolatban minden felekezetnek, szektának van hitvallása.
2014. febr. 27. 21:07
 6/16 A kérdező kommentje:
Elnézést, ha megsértettem valakit általánosítással. Arra (vagyis hasonló eltérésekre) gondoltam alatta amit az utolsó hozzászóló is írt az utolsó mondatában.
2014. febr. 27. 21:16
 7/16 anonim ***** válasza:
92%
A Biblia addig szól, amíg az ember hajlandó engedelmeskedni. Amikor leáll az engedelmesség, a Biblia elnémul. Ez a magyarázata a felekezetek sokaságának. Az egyik soha nem vette a Bibliát a kezébe nyitott szívvel, ezért soha nem szólt hozzá. Azt olvas bele, amit akar. A másik egy darabig engedelmeskedett, aztán megtorpant. A Biblia sem szólt tovább. Van aki ezt úgy fejezte ki, hogy ki meddig jutott a Biblia olvasásában. A Biblia pontosan fogalmaz, de van, aki kimagyarázza a neki fájdalmas dolgokat, allegóriának minősít bibliai szempontból lényeges dolgokat, mintha Isten impresszionista művész lenne. Nem csoda, ha az ilyen emberek nem boldogulnak a Bibliával. A Bibliát nem megmagyarázni kell, hanem először elfogadni, elhinni, aztán megérteni és végül magyarázni. Sokan fordítva gyakorolják ezeket. Megmagyarázzák, hogy megérthessék, aztán elhiszik, és megpróbálják a Bibliával elfogadtatni. Vannak, akik teljesen át is írták a Bibliát, hogy azt mondja, amit ők szeretnének.
2014. febr. 27. 21:21
 8/16 anonim válasza:
Tudtommal Jézus ere azt mondta hogy "gyümölcséről ismeritek meg a fát" Akik segítik a gyengébbeket és nem ártanak másoknak, ők Hívők. Ellenkező esetben csak kihasználják azt aki hisz nekik. A lénye ebben van, minden egyéb részletkérdés
2014. febr. 27. 21:29
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha valakit félretanítanak az már alapból problémás. Ugyanis nem emberektől kellene tanulnia a hívőknek, hanem Jézustól. Az a tanító, aki nem erre tanít, és nem Jézushoz vezet, hanem saját magához, annak súlyos ítélete lesz. Jézus ezt mondta:

"Meg van írva a prófétáknál: És mindnyájan ISTENTŐL tanítottak lesznek. Valaki azért az Atyától hallott, és tanult, ÉN HOZZÁM jő." Ján 6:45

Jézus nem fog félretanítani. Hozzá kell menni, az Ő tanítványaivá kell válnunk. Az Atyánk ezt mondta Róla:

"Ez az Én szerelmes Fiam, ŐT HALLGASSÁTOK!" Márk 9:7

Isten áldjon!

2014. febr. 27. 22:19
 10/16 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Szerencsére azért nem egészen így van. Vannak olyan alapelvek, melyek minden felekezet tanításaiban megjelennek. Persze vannak problémák, főképp olyan tanítások mentén, melyek a mindennapi hívő életet befolyásolják.

Én azt gondolom, hogy a közvélekedéssel szemben Isten soha nem az emberek által történt szóbeli hitvallásokra tekint, ahogyan ezt Jakab apostol is kifejti a levelében. Az emberek sok mindenről tesznek vallást szóban, de a cselekedeteik sajnos sokszor egészen mást mutatnak.

Meggyőződésem, hogy Isten a szíveket vizsgálja. A valóságban az örök életre való alkalmasság itt dől el. Aztán, hogy az illető mit gondol teológiai, dogmatikai kérdésekről - most őszintén - szinte teljesen másodlagos.

Üdv. Péter

2014. febr. 28. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!