Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten vs Jehova. Mi a különbsé...

Isten vs Jehova. Mi a különbség közöttük?

Figyelt kérdés
Ti,hogy látjátok,a Biblia Istene és Jehova egy és ugyanaz?

2014. febr. 16. 22:33
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
85%

Ugyanazt a személyt kell érteni mind a kettő alatt. Az ok amiért mindig is az "Úr" vagy "Isten" szavakat használtuk az nem más mint a tisztelet. A tetragram egy szent nevet takar, amit bűn állandóan, minden miatt a szánkra venni. Néha nem tilos persze, de az is csak a személy lelki állapotát minősíti, mennyire tartja tiszteletben azt a bizonyos nevet, mennyire tartja tiszteletben azt aki mögötte van és annak parancsát ezt illetően. (2Mózes 20,7 - része a tízparancsolatnak is)

Az pedig, hogy néhány szekta erre a névre építi a népszerűségét, ezzel akar kitűnni és ezzel akart hitelt kölcsönözni magának az egyenesen felháborító. A legnagyobb tiszteletlenség Istennel szemben, amit Ő biztosan nem fog büntetlenül hagyni.

2014. febr. 17. 13:57
 12/29 sandor76 ***** válasza:
Igen.
2014. febr. 17. 15:45
 13/29 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat!

Direkt nem a tetragram formájában tettem fel a kérdést,mert szerintem Isten és Jehova nem ugyan az! Elmondom,hogy miért gondolom ezt.

Van egy elméletem ami szerint ha Jehova, Istennel lenne egyenlő akkor a Jehova tanúi(pont ők)nem használnák azt a megnevezést,hogy "Jehova Isten"!

Kitől kell megkülönböztetni Istent!?

"Mert belopózkodtak valami emberek, a kik régen előre beírattak ezen ítéletre, istentelenek, kik a mi Istenünknek kegyelmét bujálkodásra fordítják, és az egyedüli Urat, az Istent, és a mi Urunkat, a Jézus Krisztust megtagadják."(Jud.1:4)

Kik azok az emberek akik napjainkban megtagadják a mi Urunk Jézus Krisztust?

"A mint kívánod, hogy megtudd, hogy nincs hasonló a mi Urunkhoz Istenünkhöz."(2Móz8:10)

Van más Isten!?

"Csak néked adatott láthatóan tudnod, hogy az Úr az Isten és nincsen kivüle több!"(5Móz.4:35)

Ki az a Jehova isten?

"Én vagyok az Úr és több nincs, rajtam kivül nincs Isten! felöveztelek téged, bár nem ismerél."(Ézs.45:5)

Hol vannak a többi istenek akitől

az EGY igaz Istent meg kellene különböztetni!?

"Tudd meg azért e mai napon, és vedd szívedre, hogy az Úr az Isten, fent a mennyben, és alant e földön, és nincsen több! 40 Tartsd meg azért az ő rendeléseit és parancsolatait, a melyeket én parancsolok ma néked, hogy jól legyen dolgod és a te fiaidnak te utánad, és hogy mindenkor hosszú ideig élj azon a földön, a melyet az Úr, a te Istened ád néked."(5Móz.4:39-40)

"Senki sincs olyan szent, mint az Úr, Sőt rajtad kivül senki sincs. Nincsen olyan kőszál, mint a mi Istenünk."(1Sám.2:2)

"Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító! Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen isten köztetek, és ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok."(Ézs.43:11)

Tanuk...:)

"Így szól az Úr, Izráelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kivül nincsen Isten."(Ézs.44:6)

"Pedig én vagyok az Úr, a te Istened Égyiptom földétől fogva. NEM ISMERHETSZ MÁS ISTENT KIVÜLEM, és rajtam kivül nincs más szabadító!"(Hós.13:4)

"És mikor felemeli őt az ő barátja és megégetője, hogy kivigye a holttetemeket a házból, azt mondja annak, a ki a ház belsejében lesz: Van-é még valaki veled? az pedig azt mondja: Nincs, és ezt is mondja: CSITT! MERT NEM SZABAD EMLÍTENI AZ ÚRNAK NEVÉT!"(Ámosz6:10)

Ki is az a Jehova?

2014. febr. 17. 19:35
 14/29 anonim ***** válasza:

Jehova Tanúi nem tagadják Jézust, de ezt felesleges írnom, mert állandóan ezzel jöttök.

Az idézet amit beírtál az Jehováról szól mint teremtőről,

a Jézusról szóló pedig nem az akarja kiemelni, hogy Ő a mindenható Isten, hanem azt, hogy Ő az akit Jehova elküldött, hogy a megváltásról gondoskodjon.

Más megváltó nem létezik. ezt azért kellett így leírni, mert a Zsidók nem hitték, hogy Ő az, akiről Dávid beszél, és Jézust urának szólítja, de nem azért mert Ő az Isten hanem Ő: A megváltó.

(Zsoltárok 110:1) 110 Ez Jehova kijelentése az én Uramhoz: „Ülj az én jobbomon, Mígnem ellenségeidet lábad zsámolyává teszem.”

Dávid az urának ismeri el a megváltót, de nem az Istenének, Mert az Isten jobbján ül Jézus, akinek Jehova adott hatalmat s nem saját maga mellett ül, és nem saját magának adta oda az uralmat.

A zsidók ellenben nem fogadták el urukként, vagy is megváltóként.

Mi elfogadjuk, mint Urunkat, és megváltónkat, de Nem Ő a mindenható Isten.Soha nem is volt az, és nem is lesz.

2014. febr. 17. 21:27
 15/29 anonim ***** válasza:

Az Ézsaiás idézete pedig amit a 43. részből idéztél megtalálták a tekercseket, és Ott Jehova neve van, mert a Zsidók is Jehova Tanúi voltak, nem Jézus tanúi.

És nem volt idegen Isten előttük, mert ezen a néven szólították, amíg el nem kezdték a Babonás félelmeik miatt elhagyni Isten nevét, De Jézus vissza állította, és megismertette az atyja nevét.

(Ézsaiás 43:10-12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.

(Ézsaiás 43:14) 14 Ezt mondja Jehova, a ti Megváltótok, Izrael Szentje. . .

akkor a Zsidóknak Jehova volt a megváltójuk, és nem Jézus, mert Jehova erős kézzel hozta ki Őket az Egyiptomi fogságból. S az a fajta megváltás még nem jött el, mert Jézus még nem született meg hogy végre hajtsa a feladatot amire vállalkozott.

Teljesen összekeverték bennetek a gondolatokat.

Isten nem jöhetett le meghalni. S nem vehet fel fizikai testet sem. Erre csak egy angyal képes, aki alacsonyabb rendű a teremtőnél. Tiszta káoszt teremtettek bennetek.

s mivel Jézus nem a mindenható Isten, képes volt arra, hogy fizikai testet öltsön, ahogy a többi angyal is, megtette, de Ők Sátánhoz tartoztak.

Lejöttek a földre és az emberek lányaival keveredtek.

egyetlen hűséges angyal sem tett ilyet soha, csak Jézus mert neki dolga volt Isten akaratnak megtételére.

S amikor meghalt a Teremtő vissza hozta az életbe, és halhatatlan szellemi testet kapott, és olyan hatalmat ami senkinek sincs, De nem rendelkezik Isten hatalmával, vagy mindenható képességével.

Igen isteni eredetű, de nem maga a mindenható Isten.

Azért gondoljátok így, mert nem Jehova jött le és halt meg, s ezért a tettéért akarjátok feljebb tenni az atyjánál, De Ő egy feladatot végzett, és nem azért, hogy Ő legyen Isten helyett az Isten.

2014. febr. 17. 22:01
 16/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

8. válaszoló!

"S nem is értem, hogy van lelkiismeretetek, ebben a névben blogot használni, és másokat becsapni,..."

Ezt tényleg komolyan kérdezed?

"Egyik "vallásra sem hoztak létre ilyen blogot, pedig vannak elégedetlenek vallással kapcsolatban, de így nem ellenségeskednek azokkal se."

Akkor legyél te az első hozz létre egy blogot. Melyik vallást választod?

"Lejöttek a földre és az emberek lányaival keveredtek.

egyetlen hűséges angyal sem tett ilyet soha, csak Jézus mert neki dolga volt Isten akaratnak megtételére."

Olvasd már el hogy mit írtál!!!!!!

2014. febr. 17. 23:19
 17/29 anonim ***** válasza:

Nem hozok létre ilyen blogot, mert Isten nem hatalmazott fel erre senkit.

aki pedig ellenségeskedést szít annak meg lesz a következménye.

Nekünk egy feladatunk van, elvégezni Isten munkáját, Jézus parancsának megfelelően, semmi egyébre nem kaptunk hatalmat és nem is fogunk, mert az ítélet, és annak végre hajtása az Isten joga, és nem az emberé.

aki még is ilyet tesz az Isten helyett akar cselekedni, és azt pedig a Teremtő nem engedi mert ez az Ő reszortja.

Hitler is kiakart sok mindenkit irtani, és hol van ma már.

Isten időben mindenkit eltesz az útból időben aki keresztezi az útját.

2014. febr. 17. 23:40
 18/29 anonim ***** válasza:

Ki az aki megakarja Istent az ítélkezésében előzni?

Aki ilyet tesz az fogja a legnagyobb büntetést kapni.

2014. febr. 17. 23:42
 19/29 A kérdező kommentje:

Már meg ne haragudjatok tisztelt tanúk,ha "m"i azzal jövünk,hogy Jézusnak megadjuk azt ami jár neki akkor ti miért azzal jósztök,hogy elvegyétek azt? S apropó,visszatérve a névhez. A Miatyánkban Jézus mit mond;"SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED..." és ha figyelembe vesszük a parancsolatot "ISTEN NEVÉT HIÁBA FEL NE VEDD.." és össze kötjük Jézus szavaival akkor mi lesz a végeredmény? Ez;

"ISTEN NEVÉT HIÁBA FEL NE VEDD, SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED." A zsidók jól tudták ezt és nemhiába igyekeztek betartani minél szigorúbban ezt. Ők megszentelték Isten nevét azzal,hogy egy évben egysze mondták ki,igyekeztek eleget tenni Isten parancsának.

Az a baj,hogy ti nem akarjátok megérteni,hogy bemocsknllatok Isten nevét és nem tartjátok tiszteletben Isten parancsát és nem tesztek eleget Jézus akaratának. Ha valakiakkor Jézus volt az aki pontosan tudta,hogy mit jelent megszentelni Isten nevét. Ezért kaptunk új nevet "emberi" nevet ami által eljutunk az Atyához ami által megváltásában részesülünk.

Isten neve SZENT és nem lehet vele csak úgy "dobálózni" mint ahogy azt ti teszitek.

Isten csak EGY van,és a neve is csak EGYféle képpen ejthető ki.

Ne vonjátok magatokra haragját.

2014. febr. 18. 05:58
 20/29 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem hozok létre ilyen blogot, mert Isten nem hatalmazott fel erre senkit.

aki pedig ellenségeskedést szít annak meg lesz a következménye."

Akkor minek hozzátok fel állandóan ezt a dolgot? Megjegyzem az Őrtorony irodalomban sokszor van támadva a katolikus vallás/egyház. Akkor ez lenne az ellenségeskedés szítása?

Érdekes blogot nem lehet de folyóiratban meg igen.

De a lényeg az hogy ezen oldalak nem fognak eltűnni tehát törődj bele hogy ezzel számolnod kell. Ne lázadozz!

"Nekünk egy feladatunk van, elvégezni Isten munkáját, Jézus parancsának megfelelően,..."

Máté 28:20 Mindannak megtartására tanítsátok őket, amit én parancsoltam nektek. Íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig.

Azért érdekes lenne összeszedni hogy mit is parancsolt Jézus és mi olyat csinálnak a tanúk amelyeket nem Jézus parancsolt.

"...egyébre nem kaptunk hatalmat és nem is fogunk, mert az ítélet, és annak végre hajtása az Isten joga, és nem az emberé.

aki még is ilyet tesz az Isten helyett akar cselekedni, és azt pedig a Teremtő nem engedi mert ez az Ő reszortja."

De elfelejted hogy vannak az állami hatalmak amelyek szintén Isten engedélyével állhatnak fen s nekik jelenleg van hatalmuk és joguk is ítélkezni.

Viszont hatalmas hiba lenne összekeverni az emberi ítélő bírákat Isten ítéletével.

"Hitler is kiakart sok mindenkit irtani, és hol van ma már.

Isten időben mindenkit eltesz az útból időben aki keresztezi az útját."

Russel alapította az Őrtorony társulat ősét és hol van már Russel és hol vannak az ő tanításai? Ugyan mennyit tanítanak abból amit Russel tanított. Talán a negyedét de lehet hogy túl becsülöm.

Hitler öngyilkos lett. Isten kényszerítette az öngyilkosságra? Biztos hogy nem!

2014. febr. 18. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!