Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Vannak köztetek...

Keresztények! Vannak köztetek rockerek, metálosok?

Figyelt kérdés
A zenei ízlésetek a külsőségekben is megnyilvánul (öltözködés, hajviselet)? Mely együttesek zenéjét hallgatjátok, mi nálatok "a határ"?

2014. febr. 12. 11:12
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Ja és 5. kommentelőnek: Nem lehet állandóan csendben ülni, mert akkor esetleg rosszabb dolgok is történnek , mint amúgy. Egyébként te mit gondolsz csendesnek?
2014. febr. 13. 16:29
 22/37 anonim válasza:
100%
Én gyakorló keresztény vagyok ,még is hallgatok rockot,metált csak valamit nem veszek fel templomba
2014. febr. 13. 21:18
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező.

Hallgasd meg Paksi Endre nagymester műveit, és mindjárt választ fogsz kapni a kérdésedre.

Rockernek lenni egy életforma!

Az embereket nem szabad a külsejük alapján megítélni, hiszen majd úgy is kinövik :)

Azt nemtudom neked elmagyarázni, hogy mit jelent rockernek lenni, de hidd el nekem, hogy nem vagyunk rossz emberek.

Írja ezt egy gyakorló keresztény valaki.

2014. febr. 13. 21:59
 24/37 A kérdező kommentje:
Kedves 23-as! Nekem nem kell magyarázni :-) Én is hallgatok rockot, metált, és nem gondolom úgy, hogy ez ne férne össze a kereszténységgel.
2014. febr. 13. 22:08
 25/37 anonim ***** válasza:
100%

Helló!

Igen van én is rocker vagyok és olyan zenéket hallgatok, gyakran úgy is öltözködöm,sőt még basszus gitározok is és bandában is szeretném ha nagy leszek,de keresztény vagyok és gyakorlom is a hitem másrészről.Egyszóval két énem van. :)

2014. febr. 14. 22:32
 26/37 anonim ***** válasza:
5/25 <--- azt A K U R V A EGET
2014. febr. 15. 14:15
 27/37 anonim ***** válasza:
95%

Mi alapjan lehet meg itelni egy embert, hogy kereszteny/keresztyen-e vagy sem?? Az, hogy mennyire szorol szora koveti a Bibliat, es minden alkalommal a templomba ul, vagy csak keresztyen/kereszteny emberekkel erintkezik, es nem hallgat csak olyan zenet, ami kereszteny/keresztyen jelzovel van felruhazva??

Isten szerintem nem ilyen szuk lato koru. En nem merem magamrol kijelenteni, hogy keresztyen vagyok, mert nehany ember egybol fejemet venne miatta, mert nem olyan eletmodot folyatatok mint ok. Ezert ram ragasztajk a "vilagi" jelzot. Pedig hiszek Istenben, imadkozok hozza. Hiszem hogy vannak olyan emberek, akik nem olvassak a Bibliat, vagy csak kevesbe kovetik azt ami benne van, megis nagyobb hite van Istenben, mint egy olyan embernek aki olvassa azt (es itt nem magamrol beszelek). Ugyan igy a zene alapjan sem lehet elkonyvelni valakirol, hogy keresztyen/kereszteny-e vagy nem. A zene ajandek, Isten adta nekunk, es en hiszek abban, hogy Isten ugyan ugy a rock zeneben is megtalalja az emberekhez vezeto utata, fuggetlenul attol, hogy kereszteny/keresztyen rockkent van e feltuntetve(es igen ilyen is letezik). Isten ott van mindenben, fuggetlenul attol, hogy van rossz oldala is. papot is lattam mar, ugy viselkedni, hogy az teljesen negativ pelda volt az embereknek. Isten uzenetet rejt el mindenhol, akar egy horror filmben, vagy rock zeneben is, csak nekunk elegge nyitot szemmel kell jarjunk ahoz hogy eszrevegyuk azt, es nem a rosszat.

En is hallgatok rock zenet, meg meg nagyon nagyon sok mas fele fajta zenet, es mar volt olyan zenenek epito jellege az eletemben, ami a hitemet erositette, amirol nem gondoltam volna.

18/L

2014. febr. 15. 14:53
 28/37 A kérdező kommentje:
Utolsó! 18 éves létedre igencsak érett gondolkodással rendelkezel :-)
2014. febr. 15. 15:05
 29/37 anonim ***** válasza:

"Mi alapjan lehet meg itelni egy embert, hogy kereszteny/keresztyen-e vagy sem??"

Rendkívül egyszerű módszerrel meg lehet ítélni.

Magának a szónak a jelentéséből kell kiindulni. A "keresztény" a görög "Christianos"-ból származik, ami annyit jelent, hogy "Krisztusi, Krisztust követő". Tehát ebből kiindulva az nevezhető kereszténynek aki összhangban él Jézus tanításaival, és követi Őt. János apostol mondja:

"A ki azt mondja, hogy ő benne marad, annak úgy kell járnia, a mint ő járt." (1Ján 2,6)

Evvel kapcsolatban pedig elengedő forrás áll rendelkezésünkre. Elsőként természetesen az Újszövetségi Szentírás, ahol betekintést nyerhetünk az Jézus Krisztus életébe, aki isteni személyként, emberi testben járt a földön. Ugyancsak felvilágosítást kapunk, az első keresztények életéről, hiszen az Apostolok Cselekedetei, az Ősegyház történetét tartalmazza, az apostoli levelek pedig őskeresztényeknek, őskeresztény gyülekezeteknek szólnak. Másodlagos forrásként pedig ott vannak az ókeresztény és a középkori dokumentumok, hogy régi, valódi keresztények (mint pl a római üldözések idején élők, vagy a középkorban valldensek) milyen szerény, egyszerű életmódot folytattak.

Ezalapján megállapítható, hogy a metálos életmód nem fér össze Jézus Krisztus, a korai keresztények, illetve az egyháztörténelem során a valóban Jézus követő keresztények életmódjával.

2014. febr. 15. 22:55
 30/37 A kérdező kommentje:

Jézus sem vetette meg a szórakozást (kulturált körülmények között), benne van a Bibliában, hogy a farizeusok emiatt nem tartották hitelesnek. Ők ugyanis azt gondolták, hogy egy istenfélő embernek, pláne egy messiásnak csak ájtatoskodni szabad. Jézus nem ezt tette.

Az oké, hogy éljünk csendesen, szerényen, de azért egyszer-egyszer megengedett, hogy kirúgjunk a hámból :-) persze olyankor sem kell erkölcstelen vagy törvénybe ütköző dolgokat csinálni. Csak sokan anélkül el sem tudnak képzelni egy bulit, koncertet, akármit, pedig lehetséges. Ja, a hangos zene nem erkölcstelen, és nem is törvénybe ütköző, hacsak nem mentek vele a szomszédok agyára... azért másokra is tekintettel kell lenni.

Egyébként teljes mértékben elfogadom a véleményedet. Nem kötelező rockzenét hallgatni, akinek nem tetszik, ne tegye.

2014. febr. 16. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!