Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ma délben elimádkozzátok az...

Ma délben elimádkozzátok az Úr Angyala imádságot? Utána kérj valamit amit szeretnél, hiszen Szűz Mária Szeplőtelen fogantatása van.

Figyelt kérdés
Ez egy ígéret azoknak , akik imádkoznak ma délben!!!
2009. dec. 8. 11:48
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Egyébként sajnállak, mert félrevezettek, és te azt követed valószínűleg, amit a legelső gyülibe beadagoltak neked... :(

Na most nézzük azt, hogy miért is közvetítő Mária?

Mária és Jézus, a szeretetben egyek, és ilyen módon Mária is közvetítő. Isten akaratát közvetíti nekünk, NEM az Ő személyes imádatát akarja, csakis Istenét!

Egy célért harcolnak, a lelkek megmentéséért.

És ezt továbbvezetve mondhatjuk a Szentekre is, hogy "közvetítő", amit nem a Bibliából kell ám rögtön kikeresni, hogy lehessen vele ellentétet szítani, hanem meg kellene érteni, hogy akiben ott a Szentlélek, az Istenben van és Isten őbenne, ezért szintén egy célért dolgozik bennük a szeretet, a lelkek megmentéséért.

Nem kellene annyira ellenségesnek lenni Máriával kapcsolatban, mert ha VALÓBAN hiszed, hogy van Isten, és van az Ő Egyszülött Fia, akkor el kellene gondolkodni rajta, hogy lenne a Te megváltásod, ha Mária nem fogadja el Isten akaratát, és nem hozza világra Jézust?

Nem kellene ennyire lekicsinyíteni az Ő szerepét a megváltásban.

2009. dec. 9. 10:23
 22/46 anonim ***** válasza:
nézd, nem célom, hogy vitatkozzak az általad elfogadott egyház tanításaival. megteszi ezt Isten a szavában. ha visszaolvasnád, amit írtál, először idézed, hogy egy közvetítő van, (én ezt a timóteusznak pál által írt első levelében olvastam, nem tudom, miböl gondolod, hogy "mária mondta", kérlek, írd le)utánna pedig szépen megcáfolod az általad idézett írásszöveget. miért?
2009. dec. 9. 11:43
 23/46 anonim ***** válasza:
na, ma megvolt :)
2009. dec. 9. 12:03
 24/46 A kérdező kommentje:

Mert Mária is mondott ilyet, amiről Te ezek szerint nem tudsz, bocsi.

Bonyolult ez annak aki más vallást gyakorol...

2009. dec. 9. 12:34
 25/46 A kérdező kommentje:

Akik ismernek tudják, hogy nem szaporítom a szót :)

Ja, visszatérve a Máté 6, 7-re, komolyan mondod, hogy a Miatyánk imádkozása elég????

DE nem gondolod, hogy Istennek a legtetszőbb az lenne, ha szüntelen imában élnénk?

Ám itt jön a nagy HOPPÁ: Egész életeben csak a Miatyánkra lennél képes? Persze mondhatod, hogy ott van a saját szavainkkal való imádkozás, de TE például gondolom hírből sem ismered a rózsafüzért.

Tényleg mit szoktál Te imádkozni? :)

És aki mást is imádkozik, akkor az te szerinted bűnt követ el? Szaporítja a szót?

2009. dec. 9. 12:47
 26/46 anonim ***** válasza:
elnézést, itt valami félreértésről lesz szó. az általam említett írásszöveg NEM a miatyánkról szól. sokat lendítene a beszélgetésünkön, ha kikeresnéd az általam idézett vereseket. ebben az esetben ez egyértelműen nem történt meg részedről. én épp arra céloztam, hogy nem szabad előrre leírt imákat mondani, tehát a miatyánkot sem, hiszen az nem az az ima, amit mondani kell, hanem egy minta. gondolj bele, ha az egyik barátodnak újra, meg újra, meg újra stb ugyanazt mondod, semmit nem fog tudni rólad, az imának szívből kell jönnie, és a SAJÁT gondolataidat kell tartalmaznia, hiszen Istennek mindent el kell, hogy mondj. az is jó lenne, ha alátámasztanád valamivel az általad fontosnak ítélt részt, pl én szivesen elnézést kérek, és elfogadom az érveidet, (konkrétan azt, hogy "ezt mária is mondta" oké, de hol?)ha leírod, hol találom a bibliában. örülök, hogy olyan személyel beszélgethetek, aki hisz iSTENBEN, DE FONTOS LENNE A BIBLIÁT HASZNÁLNI ALAPNAK. KÖSZÖNÖM, PETI
2009. dec. 9. 16:41
 27/46 A kérdező kommentje:

"én épp arra céloztam, hogy nem szabad előrre leírt imákat mondani, tehát a miatyánkot sem"

Hú szerintem ezzel a nézettel eléggé magadra maradsz, én még ekkora (bocsi) hülyeséget nem hallottam.

a Máté 6,7 nekem nem jött át, hogy mit akarsz mondani vele,és továbbolvasva gondoltam a Miatyánkra gondolsz,de ezek szerint nem

azt a mondatot, miszerint Mária is mondta, hogy egy a közvetítő , a következő könyvből vettem, aminek a címe:

Nyissátok meg szíveteket Szűz Mária, a "Béke Királynője" előtt

Ennek a könyvnek a hitelességében 100%-osan megbízok.

Medjugorjéban több, mint 20(!)éve vannak Szűz Mária jelenések. Rákereshetsz a gooléban Medjugorjei üzenetek és elolvashatod magyarul is miket mondott Mária és akkor nem tudsz majd "belekötni" :) az Ő jószándékába és nagyságába. Kérlek olvasd el.

szia!

2009. dec. 9. 17:35
 28/46 anonim ***** válasza:
oké, nem akarom rád eröltetni, csak idéztem a bibliából. igen, megnéztem a károli fordítást, (gondolom, te azt használod, tényleg nem úgy adja vissza, ahogy az én fordításom, ami így szól: "ne mondjátok újra és újra ugyanazt". valójában, ha te agy asztalos vagy, és a mestered letesz egy mintadarabot eléd, és azt mondja:ez a minta, ez alapján készíts valamit, akkor nem fogod meg az eredeti mintát, és viszed oda elé, hogy kész vagy, mert megbuktat. érdekesnek tartom, hogy 100%-ban elfogadsz egy EMBERI GONDOLATOKAT TARTALMAZÓ irományt, RÁADÁSUL ISTEN SZAVÁVAL ELLENTÉTBEN. MIÉRT? MIÉRT HISZED AZT, HOGY AZA AZ EMBER, AKI EZT LEÍRTA, OKOSABB, ÉS BÖLCSEBB VOLT ISTENNÉL? miért az ö állításád hiszed el? nézd meg, kérlek, a jeremiás 17:5 öt, és gondolkozz el rajta, mit állít. kívánom neked az igaz Isten áldását.
2009. dec. 10. 09:41
 29/46 anonim ***** válasza:
Bár a Mária kérdésben egyetértek a Kérdezővel, de Medjugorjét erős fenntartásokkal kezelném, főleg az utóbbi idők botrányai után.
2009. dec. 10. 11:26
 30/46 anonim ***** válasza:
kérlek ha teheted, te is nézd meg a bibliában az említett verseket. abbol semmi rossz nem származhat, hisz "Isten szava élő, és erőt fejt ki"
2009. dec. 10. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!