Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ma délben elimádkozzátok az...

Ma délben elimádkozzátok az Úr Angyala imádságot? Utána kérj valamit amit szeretnél, hiszen Szűz Mária Szeplőtelen fogantatása van.

Figyelt kérdés
Ez egy ígéret azoknak , akik imádkoznak ma délben!!!
2009. dec. 8. 11:48
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
Én elimádkozom ha leírod az ima szövegét.
2009. dec. 8. 11:58
 2/46 anonim ***** válasza:
basszus lemaradtam:( Nem lehetne londoni idő szerint imádkozni?
2009. dec. 8. 12:13
 3/46 anonim ***** válasza:

Az Úr angyala

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen!

Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát,

és ő méhébe fogadá Szentlélektől Szent Fiát.

Üdvöz légy, Mária! Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus,

Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.

Íme, az Úr szolgálóleánya,

legyen nekem a te igéd szerint.

Üdvöz légy, Mária! Kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus,

Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek szent Anyja, imádkozzál érettünk, bűnösökért, most és halálunk óráján. Ámen.

És az Ige testté lőn

és miköztünk lakozék.

Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja!

Hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire!

Könyörögjünk!

Kérünk, Téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az Ő kínszenvedése és keresztje által a föltámadás dicsőségébe vitessünk! Ugyanazon a mi Urunk, Jézus Krisztus által. - Ámen.

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek,

miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.

Ámen.

2009. dec. 8. 12:13
 4/46 A kérdező kommentje:

Az Úrangyala (Angelus)

A megtestesülés szent titkáról megemlékező imádságunk három versből (verzikulusból), a hozzájuk kapcsolódó Üdvözlégyből, majd egy zárókönyörgésből áll. A keresztény nép nagy áhítattal mondja a reggeli, déli és esti harangszóra. A déli harangszó nekünk, magyaroknak különösen kedves: III. Kallixtusz pápa rendelte el Hunyadi János nándorfehérvári győzelmének emlékére. A Szent János evangéliumából vett harmadik versnél térdet hajtunk, vagy mélyen meghajlunk.

V/ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát, és ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. Üdvözlégy, Mária...

V/ Íme az Úrnak szolgálóleánya, legyen nekem a te igéd szerint. Üdvözlégy, Mária...

V/ És az Ige testté lőn, és miköztünk lakozék. Üdvözlégy, Mária...

Imádkozzál érettünk, Istennek szent Anyja,

hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire.

Könyörögjünk! Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent kegyelmedet, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Krisztus, a mi Urunk által. Ámen.

2009. dec. 8. 12:14
 5/46 A kérdező kommentje:

akkor még van egy kis időd :)

szerintem a szándék a fontos, ha most értesültél erről, akkor sincs semmi baj, mert elmondhatod most is vagy a mai nap folyamán amikor időd van rá..

2009. dec. 8. 12:19
 6/46 anonim ***** válasza:
Igen,köszönöm...és kértem is valamit,biztos teljesülni fog,bízom benne
2009. dec. 8. 12:30
 7/46 anonim ***** válasza:
Majd az esti harangszóra.
2009. dec. 8. 12:43
 8/46 anonim ***** válasza:
Ok, köszi.
2009. dec. 8. 12:45
 9/46 A kérdező kommentje:
Nagyon szívesen!
2009. dec. 8. 13:16
 10/46 anonim ***** válasza:
0%
szervusztok!vajon tényleg egy halott személyhez kell imádkozni Isten helyett? vajon egy halott tud imádkozniértünk Istenhez? Jézus azt mondta: bármit kértek is az atyától az én nevemben, megadja nektek.(jános 14:13-14) vajon ezek alapján nem Istenhez kell imádkozni Jézus nevéden? hisz "egy Isten van, és egy közvetítő Isten, és az emberek között, ez az ember pedig Krisztus Jézus" (jános 14:6 ; 1timóteusz 2:5 ) és vajon nem igazak Jézus szavai az ismételgetett imákról? (máté 6:7) vajon van köztetek olyan őszinte szívű ember, aki megnyugtató választ tud adni az egyszerű kérdéseimre?
2009. dec. 8. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!