Én most vallásos vagyok vagy nem?
Nem járok magamtól templomba, és nem is imádkozom. Viszont az iskolámba vannak misék, azokra többé-kevésbe elmegyek. Csendben ülök, nagyjából figyelek, nem alszok, nem azért, mert érdekel, hanem mert ennyivel megtisztelek mindenkit. De áldozni nem áldozom, gyónni is évek óta nem voltam. Ha közös imádság van, akkor ha valaki figyel, akkor mondom az imát, de amúgy nem igazán szoktam, inkább csak végighallgatom.
Abban hiszek, hogy van egy Isten, de nem hiszem azt, hogy ez az én életemet nagyban befolyásolná. Amúgy senkinek a vallását nem szólom le, mindenkiét tiszteletben tartom addig, amíg az én 'vallási életemet' is tiszteletben tartják.
Kiskoromban amúgy sokat jártam templomba, de aztán egyre több rossz tapasztalatom lett az egésszel kapcsolatban, meg most már az egész egyházat és a vallást is máshogy látom.
"Amúgy senkinek a vallását nem szólom le"
Szimpatikus vagy. És szerintem értelmes, nyitott, hagyod, hogy megérintsen és ez fontos. Ez a legfontosabb. Nemcsak az istenkeresésben, minden megismerési úton.
Fodor Ákos: SUMMA
Minden megérint.
- Úgy látszik: sose nő be
a szívem lágya.
Nem mindenki egyforman erik meg arra,hogy keresse Istent.
Van akinek csak idos korara sikerul foglalkozni ezzel a dologgal,es van akit fiatal kora ota foglalkoztat.
En ugy gondolom ,fontos sokat elmelkedni az ismereten amit mar tudunk,es merjunk kerdezni,amit meg nem ertunk.
Szia!
Írtad, hogy hiszel Istenben. Ez jó. Olvasd a Bibliát én azt tudom javasolni.
Sok egyház nem a Biblia szerint megy.
Amit fotos, hogy fordulj bizalommal Istenhez.
Még az Apostolok cselekedetei 2:38-at érdemes elolvasnod.
Fontos hogy teljes szívedből megtérj Istenhez, hogy elfordulj a bűneidtől.
Az, hogy megkeresztelkedj saját akaratból, saját hitből, és hogy megkapd a Szent Lelket, és kérned kell (Lukács 11:13) és ha megkapod, elkezdesz egy új nyelven beszélni (Apostolok cselekedetei 2:4)
Ha van kérdésed, írj nyugodtan.
Szerintem sem vagy. Jézus Krisztusban élő hitű keresztyén meg pláne nem.
Ha tényleg nyitott vagy akkor kérd Istent hogy felismerhesd minden utadban élet helyzetedben.
Hiszen Ő mindenkit megkeres csak nem veszik észre és elmúlik ez a rövid idő amit ajándékba kaptunk hogy már itt a földön boldog kiegyensúlyozott életet élhessünk vele és a többi emberrel.
Ment a zöld mindenkinek!
Amúgy lehet, hogy kicsit félreérthető voltam, de én nem akarok változtatni, jobban hinni. Csak arra voltam kíváncsi, hogy így vallásosnak számítok-e.
Nem.
Ezért kár beülnöd.
Inkább nyomj egy pályát valamelyik kedvenc játékoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!