Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért foglalkoznak az ateisták...

KZitus kérdése:

Miért foglalkoznak az ateisták a vallással?

Figyelt kérdés

Illetve a vallással kapcsolatos kérdésekkel?

Mert elég sok atista ír a vallási rovatban?

Kedves ateisták lennétek szívesek őszintén válaszolni miért van ez így?

2014. febr. 8. 19:37
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a korrekt válaszokat.

egytértek az utolsó válaszolóval abban, hogy fontos a tartalmas beszélgetés.

Én úgy gondolom, hogy csak olyasmiról szeretünk mi emberek beszélgetni, amiről meg vagyunk győződve. Azt elmondhatjuk másoknak, de nem kell a saját meggyőződésünket másokra erőltetni. Ha valaki nincsen tisztában valamivel, elmondhatjuk neki( már ha érdekli), de mindenkinek meg kell hagyni a szabadságát, hadd kezdjen a szerzett információval a belátása szerint. Nos ez hiányzik ezen az oldalon. Itt mindenki bizonyítani akarja, ahogyan írtad is, hogy az övé az igaz.

Pedig mindannyian tudunk valamit és ha kirakjuk valamennyien a jelképes asztalra, talán átffogóbb képet kaphatunk egy témáről.

Én, mint írtam, vallásos vagyok, keresem aaz embereket, akikkel beszélgethetek erről, de soha senkire nem erőszakoltam azt rá, amit tudok. Ha meghalgatnak, beszélgethetünk, örülök, sokszor nem csak én, de az is akivel beszélgethetek. Ha nem akarja a beszélgetést, megyeek tovább. Ezt is csak azért tudom tenni, mert szeretem az embereket. Ez is a segítségnek egy módja.

Mondok egy példát. Amikor régebben megjelentek a nagyobb áruházak a városunkban, suhanc gyerekek ádogáltak a bejáratnál és aprópénzt kéregeettek. Nam adtam nekik, de vettem zsömlét, édeséget, és azt szerettem volna odaadni. Nem fogadták el, nekik pénzre volt szükségük.

Kicsit hasonlít ma erre a helyzet. Nem azt várják tőlünk, amit mi szívből, szívesen adnánk. Szinte követelik azt,(a beszélgetésben is), amit mi egyáltalán nem akarunk.

2014. febr. 9. 18:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Én azért foglalkozok vele, mert nem mindig bírom elviselni hogy például valaki azt hinné hogy 2×2 = 5. Ekkor megpróbálom meggyőzni hogy 2×2 = 4.

Azt figyeltem meg hogy vallásos embereket könnyebben átverik a csalók. Ekkor életük nehezebbé válik, aminek következtében mégjobban a vallás felé fordulnak. Találkoztam olyan családdal is, ahol ez a folyamat az egész család szellemi pusztulásáig és széteséséhez vezetett.

Persze ahogy egyik válaszoló is célzott rá, én sem értem hogy sok ember miért hisz a valótlanban. És ha sikerül meggyőződnie arról hogy valótlanban hitt, akkor egy újabb valótlanban fog hinni.

2014. febr. 12. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!