Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn az, ha valaki meleg?

Bűn az, ha valaki meleg?

Figyelt kérdés
Akkor is, ha nem csinál semmit?

2014. febr. 6. 17:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 Szeressük egymást ***** válasza:
0%

#49!

Elismerem hogy istentelenül, hit nélkül, nem tud az ember leszámolni sok területen a romlott vágyakkal, de itt jön be az evangélium. Nekünk csak el kell ismernünk Isten értékítéletét, rámondani a rosszra, hogy rossz, megbánni, bocsánatot kérni, és megtérni belőle. Mert az a lényege az evangéliumnak, hogy Jézus felvitte a bűneinket a testében a fára, hogy a bűn rajtunk többé ne uralkodjon, hanem az igazságnak élhessünk. Az az igazi szabadság, amikor Jézus valóságosan megszabadít még a kényszerítő erejű romlott vágyaktól is. Ő legyőzte ezeket, és meg tud szabadítani a rossztól.

2014. febr. 10. 15:35
 52/61 Szeressük egymást ***** válasza:
0%
Aki segítségül hívja Jézus nevét, az megszabadul.
2014. febr. 10. 15:51
 53/61 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. Akit Isten eleve annak teremtett azokkal mi van? Tudtommal mindenki bűntelenül születik, tehát a melegek a születésük óta az első pillanattól bűnösök? A bűn az, amikor tudva és akarva nem engedelmeskedsz Istennek. (pl.: betöröd direkt az ablakot egy labdával) Az nem bűn, hogyha te mondjuk labdázgattál és véletlen betöröd más házának az ablakát. A gondolatoktól, vágyaktól nem fogsz tudni megszabadulni.
2014. febr. 10. 16:27
 54/61 anonim ***** válasza:
A gond az, hogy a keresztények szerint már az újszülött csecsemők is bűnösök, csak azért, mert két szerencsétlen benyomott egy gyümölcsöt hatezer éve. Klinikai esetek.
2014. febr. 10. 16:34
 55/61 Szeressük egymást ***** válasza:

Mindenkiben van bűn, és mindenkit megkörnyékez, de mindenkinek a saját felelősége, hogy mennyire adja át magát neki. Azt írja Biblia, hogy ha enged az ember a bűnnek, dédelgeti mint egy kis háziállatot, akkor a bűn ejti őt foglyul, és a szolgájává teszi.

Péld 5:22 A maga álnokságai fogják meg az istentelent, és a saját bűnének köteleivel kötöztetik meg.

Nem homoszexuálisan születik az ember, hanem azzá válik. Ezt csak mentegetőzésre használják hogy melegen születtek. Ez egy nagy butaság, ha ilyet állított volna valaki 20-30 éve, jól kiröhögték volna, de mára ezt is bedumálta az emberek fejébe a meleglobbi.

2014. febr. 10. 23:07
 56/61 anonim ***** válasza:

Tehát aki megtért, az onnantól fogva tökéletes lesz és mindenféle bűntől mentes? Mutass nekem egy olyan embert, akinek már semmi bűne nincs! Én elhiszem, hogy Isten segítségével meg lehet szabadulni bármitől, vagy legalábbis nagyon sok mindentől, DE ez akkor sem úgy működik, ahogy leírtad. Elsősorban ugye azért, mert nem az ember, hanem Isten dönt arról, kinek miben segít - úgy, hogy az valóban a javunkra váljon, még ha első pillanatban nem is úgy tűnik.

Írtam már máshol ezt a példát: mondjuk, hogy szeretnék olyan erős lenni, hogy ki tudjak nyomni egy 500 kilós súlyt. Ezt elérni ugye nehéz, de nem lehetetlen, más ember is megcsinálta már. Nagyon sok edzés és gyakorlás kell hozzá, ez meghozhatja a kívánt eredményt. Tegyük fel, hogy mindennap imádkozom is, hogy sikerüljön, és őszintén hiszem is, hogy meglesz az eredménye. De mi van akkor, ha akármennyit erősítek, edzek éveken keresztül, csak nem sikerül kinyomnom azt a súlyt? Magas, vékony nő vagyok, a legkevésbé sem sportos alkat, és bár tudnék magamra egy jó nagy köteg izmot növeszteni, ha akarnék, az alapvető adottságaimon akkor sem tudnék változtatni. Valószínű, hogy sosem fogom tudni kinyomni azt az 500 kilót, akkor sem, ha megfeszülnék, ha az egész életemet erre tenném fel. Miért is? Mert gyenge vagyok? Mert nem imádkoztam eleget, hogy sikerüljön? Mert kifogásokat keresek? Mert nem akarom elismerni, hogy egy ember fel tud emelni 500 kilót? Mert ha a Fekete Laci megemeli az 500 kilót, akkor nekem is tudni kell? Nem, hanem azért, mert az embernek megvannak a határai. Akár a fizikai, akár a mentális képességeket nézzük. Senkit nem lehet azért elítélni, mert nem képes valamire (nem képes megszabadulni a homoszexualitástól), és főleg igazságtalan ezt arra fogni, hogy nem hisz eléggé. Nem tudhatod, mennyire mély a kapcsolata Istennel. Ugyanúgy nem várhatod el egy homoszexuális embertől, hogy változtassa meg az irányultságát, mint ahogy nem várhatod el egy sántától, hogy rendesen járjon. Vagy tőlem, hogy felemeljek 500 kilót.

2014. febr. 10. 23:22
 57/61 Szeressük egymást ***** válasza:
A saját beszédedből azt érzem, hogy szerintem Te azt nem hiszed el, hogy Isten akarja, hogy a homoszexuálisok teljesen megszabaduljanak és normális életet élhessenek. Lehet hogy hívő vagy. Nekem is voltak kudarcaim a hit dolgában az élet más területein. De azt vettem észre, hogy mindig akkor szenvedtem vereséget, amikor nem bíztam eléggé Isten segítségében, és a problémára koncentráltam, arra figyeltem. Amikor pedig csak szeretetből Istennel jártam, akkor minden nehézség, meg erőlködés nélkül, magától, bibliai fogalommal élve: kegyelemből megoldódtak ehhez hasonló problémák az életemben. Csak azt tudom mondani, hogy a bűn ellen végig tusakodnunk kell, nem lehet beletörődni, mert akkor betegszik meg a lélek igazán amikor feladja a bűn elleni harcot. Nem egy nagy dolog ez. Mosakodni minden nap szoktál ugye? Megmosakszol-e minden nap Isten Igéjével? Enélkül tényleg nehéz lehet megszabadulni. Jobb az igazság miatt szenvedni, mint párnák közt romlott vágyaktól.
2014. febr. 11. 07:55
 58/61 rajcziz ***** válasza:

"Nem homoszexuálisan születik az ember, hanem azzá válik."

Szóval szerinted a szexuális orientáció választás kérdése? Akkor elárulnád, hogy te mikor döntötted el, hogy heteroszexuális leszel? És szerinted ki az, aki azt mondja: igaz, hogy a melegeket megvetik, sosem lesz családom, saját gyerekem, valószínűleg jó sok kedves ismerősöm elfordul tőlem, de én azért mégis az akarok lenni? Nem mondom, előfordulhatnak ilyen esetek, viszont a mögött nagyon komoly lelki traumának kell lennie. Jó lenne, ha néha, de tényleg csak néha használnád az eszedet is a hited mellett.

"Ez egy nagy butaság, ha ilyet állított volna valaki 20-30 éve, jól kiröhögték volna"

Ezt te komoly érvnek gondolod? Tudod, mennyi minden van, amiről régen másként gondolkodtunk, de ma már megdőlt az az elmélet? Én inkább azt mondom, ne álljunk meg 30 évnél. Menjünk vissza úgy százat, és mondjuk azt, hogy a nők is képesek ugyanúgy gondolkodni, mint a férfiak, úgyhogy nekik is meg kell adnunk a szavazati jogot. De elég, ha annyit mondunk nekik, hogy 50 év múlva ember lép a Holdra. Vagy menjünk egy olyan korba, ami nagyon is közel áll a keresztény egyházhoz, mondjuk az 1300-as évekbe, és hangoztassuk azt, hogy a Föld kering a Nap körül. Tetszik vagy sem, a társadalom és a tudomány fejlődik.

2014. febr. 11. 08:07
 59/61 Szeressük egymást ***** válasza:

"Szóval szerinted a szexuális orientáció

választás kérdése? Akkor elárulnád, hogy

te mikor döntötted el, hogy

heteroszexuális leszel?"

Igen választás kérdése, de mégjobb szó talán, hogy tanulás kérdése. Hiszen egy gyerek azt sem tudja mi fán terem a szexualitás, míg az évek során szép lassan csurog belé mindenhonnan etéren az információ, akár normális, akár beteges legyen. Ha sok beteges példával találkozik, akkor könnyen beállhat ő is a betegek sorába. Nem kell nekem bemutatni ezt az érvet, mert van nagyon közeli ismerősöm is aki szintén ezzel az érvvel mentegette magát, dehát nem vitatkoztam vele, mert ismertem gyerekkora óta hogy hetero volt, és csak 30 éves kora után kezdte el hajtogatni ezt a szólamot.

2014. febr. 11. 11:27
 60/61 rajcziz ***** válasza:

"Ha sok beteges példával találkozik, akkor könnyen beállhat ő is a betegek sorába."

Ha igazad lenne, akkor a homoszexuálisok által nevelt gyerekek nagy része homoszexuálissá cseperedne, csakhogy ez egyáltalán nem jellemző. Nagyon leegyszerűsítenéd a szerelmet: megtanultam, hogy a férfiaknak a nőket kell szeretni, úgyhogy a nők iránt táplálok érzelmeket. Igazából semmi nem vonz hozzájuk, csak a gyerekkorom óta eltanult példa. És van egy másik kérdés is: az első homoszexuális vajon kitől tanult? Talán a Sátántól?

Valamint ha ugye a "meleglobbi" ennyire eredményesen működne, egyre több homoszexuálisnak kellene lennie, ami nincs így.

Mások szexuális orientációját pedig ne te akard megállapítani.

2014. febr. 11. 12:04
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!