Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn az, ha valaki meleg?

Bűn az, ha valaki meleg?

Figyelt kérdés
Akkor is, ha nem csinál semmit?

2014. febr. 6. 17:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/61 anonim ***** válasza:
21%

Szia kérdező.

A kérdésedre, sokan megválaszoltak Isten szavából bár lenullázták őket, Én meg felpontoztam Őket.

S az Tény, hogy azt kell elfogadni, és tudomásul venni amit Isten mond, mert rajta múlik az életünk, nem másokon,

Ha nem úgy gondolná akkor nem íratta volna le.

Az írod, hogy semmi tett nincs mögötte csak a vágy és az érzés gondolat.

Nagyon fontos, hogy ha megmaradsz ennél a gondolkodás módnál, és nem lépsz a rossz tettek mezejére, akkor Isten látja az erőfeszítésedet, és ha imában kéred, akkor megkapod a segítséget is, és akkor nem fogod magad annyira elveszettnek érezni, mert a nehézségek ellenére a helyes úton haladsz.

A keskeny úton soha semmi nem egyszerű, és könnyű egy kereszténynek, De megéri mert a gyümölcs nem marad el Istentől

2014. febr. 6. 21:11
 22/61 titak ***** válasza:
71%

Isten szemében a legnagyobb bűn a SZÖVETSÉG megszegése. (I.Moz.17.10-14) Aki ezt nem tartja be az ne merjen másra mutogatni.

Kedves Zitus,

Több okból is rossz példa Sodomára és Gomorára hivatkozni a "bűnnel" kapcsolatban.

-Sodoma esete Philémón és Baukisz történetének horrorizált zsidó változata (eredetileg Jupiter és Mercur egy várost büntet meg a vendégszeretet hiányáért. Erkölcstelenség egyáltalán nincs benne, ellenben figyelmeztet, hogy könyörületesnek kell lenni).

Ami Gomorát illeti, az egyház elfogadott véleménye, hogy e város vétke pontosan az ellenkező volt, mint Sodomáé. Sodomában az asszonyok panaszkodtak magányosságuk miatt, Gomorában viszont a férjek voltak asszony nélkül. Sodomában az Isten miért irtotta ki a nőket is, Gomorában miért nem kímélte meg a férjeket. Hisz ezek a szerencsétlenek kiáltották az égig jajszavukat.

Ráadásul (az egyház szerint) nem csak ez a két várost pusztította el Isten, hanem -ha már belejött- abba se hagyta míg a környéken életet látott. Az elpusztított városok: , Sodoma, Gomora, Admáh, Czeboim és Bélah amiket így együtt "Pentapolisz"-nak (öt város országa) neveznek.

Micsoda jóság, micsoda kivételezés!

És még Árahám és Lót (&famili) erkölcsösségét meg sem említettem. Mert ők oszt "igaz emberek" voltak.(parázdnaság, bujaság, kerítés, vérfertőzés, lopás, csalás, ölés, kevélység, irigység ...)

2014. febr. 6. 21:37
 23/61 anonim ***** válasza:
16%

Az előző válaszolónak szeretnék szólni.

Azzal hogy őszintén leírta egyes helytelenségét az embereknek Isten az is az igazságot mutatja, hogy nem takargatta, hogy a szolgái régen elkövettek helytelenséget.

S ez nem ad felmentést semmi alól. Sőt ahogy a szent írás írja:

Ezek a mi oktatásunkra lettek megírva, hogy mi ne kövessük el ugyan azokat.

Úgy hogy kár ezekkel takarózni, mert nem ad felmentést.

s amikor kellett meg is kapták a megfelelő büntetésüket is.

Isten mindenkinek megbocsát, ha megbánja,és elhagyja de a

bűntetést nem kerülheti el.

2014. febr. 6. 21:48
 24/61 Szeressük egymást ***** válasza:
0%

Végre valami értékest is olvastam Jehovistáktól. Végre! :-D

Bűn a homokosság vágy szintjén is.

Közvetetten ez is benne van a Bibliában. Nyilván nem akkora bűn mintha valaki meg is cselekszi azt a mocskos vágyat, de a romlott kívánság is bűn ha táplálgatják és nem öldöklik meg.

2014. febr. 6. 21:59
 25/61 Szeressük egymást ***** válasza:
0%
Azt még hozzátenném, hogy nem úgy gondoltam hogy az ember képes saját magát megtisztítani a romlott vágyaktól. A szívet hit által tisztítja meg Isten, az Ige hallgatásán, a biblián keresztül.
2014. febr. 6. 22:21
 26/61 ftf1983 ***** válasza:
89%
NEM bűn!
2014. febr. 7. 11:16
 27/61 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Kérdező! Láthatod, hogy itt nem fogsz egyértelmű választ kapni.

Engem meg lepontoztak, mikor annyit írtam, hogy nem tudjuk, mitől lesz valaki meleg... miért, tán tudjuk? Ja persze, a Sátán... más magyarázat nincs? Mindegy, nem szoktam a pontozással foglalkozni, csak ezt most nem értettem.

Hozzátenném még - nem tartva az esetleges lepontozástól -, hogy aki segíteni nem tud, az legalább ne ártson. Az nem segítség, hogy elmondjuk 20 milliószor, hogy a homoszexualitás bűn és bemásolunk egy pár idézetet, ami ezt alátámasztja. Segítség az, ha arra tudunk valami megoldást, hogy mégis mit lehet ilyenkor tenni, vagy ha nem tudunk, akkor legalább legyen bennünk némi megértés és empátia.

2014. febr. 7. 11:34
 28/61 anonim ***** válasza:
63%

A homoszexualitás NEM bűn. Akkor sem bűn, ha megéled, akkor sem, ha csak a vágy van benned.

Az Istenhitedet VÁLASZTOD, a homoszexuális hajlam pedig adottság. Vallásszabadság van, válassz olyan vallást vagy közösséget, amelyik elfogadja a homoszexualitást. Az egyházak egyébként a buta, gyenge, gondolkodásra képtelen emberek pórázon tartására szolgáló elnyomó hatalmi ág képviselői, a vallás azonban belülről fakadó szent dolog. A biblia pedig egy mesekönyv, nyugodtan lehet idézni belőle, de ha ezzel emberek boldogságát teszitek tönkre, azzal magatok váltok bűnössé.

Ahogy Ferenc pápa is mondta: "Ki vagyok én, hogy ítélkezzem a melegek fölött?"

[link]

2014. febr. 7. 12:53
 29/61 anonim ***** válasza:
60%

Egyáltalán nem bűn!

Ha bűn is lenne.. sokkal nagyobb bűn, az a bizonyos hét főbűn.

A Homoszexualitás, az ószövetségben volt csak az.. szinte mindig Mózessel érvelnek, 'ha két férfi egymásal hál mint aszsonyal akkor mind a két felet végezzék ki mert utálatosságot követ el'..

Úgyhogy, ha bűn is, csak szexuális érintkezés után.. de, az az utálatosság, hogy primitív alakok még mindig képesek úgy győlölködni hogy azt is elfelejtik közben hogy egy "bűnt" köövetnek el ezáltal..

2014. febr. 7. 13:40
 30/61 anonim ***** válasza:
32%
Milyen kérdés ez? A civilizált világban már rég dekriminalizálták! Hogy lehetnek egyesek ennyire félretájékozottak! Tessék utánanézni a hatályos törvényeknek!
2014. febr. 7. 19:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!