Bűn az, ha valaki meleg?
"Meg kell szakítani a homokos emberekkel, barátokkal való kapcsolatot."
Bakker...te kinek hiszed magad? Senkinek sem mondhatod meg, mit kéne csinálnia. Azért szállj le kicsit a földre, még ha rossz troll vagy, akkor is.
Kedves 37%-os! Nem kell támogatnod a homoszexualitást, nem kell "szeretned", nem kell közösséget vállalnod vele - viszont azt tudomásul kell venned, hogy van ilyen, és aki meleg, az nem tehet arról, hogy az! Nem egy meleg témában való olvasgatás, vagy egy melegfelvonuláson való részvétel tesz valakit meleggé (habár ezek a felvonulások tényleg nem kellenének, sajnos nem azt érik el vele a résztvevők, amit szeretnének...). Én is sokat olvasok a témáról, néztem már erről szóló filmeket is, mert érdekel, nem csak a melegek élete, hanem úgy általában a bármi okból kitaszított emberek sorsa. Nem lettem ettől leszbikus.
Megértelek téged is: vallásos vagy, a Biblia pedig azt írja, hogy a homoszexuális cselekedet bűn. A Biblia azonban nem foglalkozik az egyedi esetekkel, csak úgy általánosságban mondja ezt. Pedig minden eset egyedi... A homoszexuális emberrel meg kell szakítani a kapcsolatot... miért, tán megfertőz? Te is meleg leszel tőle? Ha viszont nem tudsz vele megértő lenni, akkor tényleg jobb (neki is), ha megszakítasz vele minden kapcsolatot.
"A melegfelvonulások is csak mégtöbb szerencsétlen együgyű embernek szennyezhetik be a gondolkodását"
Erre már kitértek előttem, úgyhogy csak gyorsan: a homoszexualitás nem fertőző. Nem betegség, nem lehet belőle meggyógyulni (maximum elfojtani, ami viszont komoly lelki és szellemi károsodáshoz vezetne).
"Nem kell olvasgatni az interneten ilyen majomságokat hogy legyél büszke"
Kétlem, hogy bárki is ezt tanácsolná. Nem hiszem, hogy bármelyik homoszexuális büszke lenne a szexuális orientációjára, ahogy a heteroszexuálisok sem büszkék rá, csupán együtt élnek vele, elfogadják. A homoszexualitás felvállalása nem egyenlő azzal, hogy valaki büszke rá, és esetleg mindenkinek hangoztatja, hogy tök jó dolog.
"és nem kell nézni ilyen szennyoldalakat, filmeket, amik népszerűsítik a homokosságot."
Megmondanád, hogy lehet egy szexuális orientációt népszerűsíteni? Talán a kék szeműséget lehet? Vagy mondjuk a heteroszexualitást?
De akkor neked is felteszek egy kérdést, hátha választ kapok rá:
Az egyház vagy a vallás milyen tétele tartja bűnnek a homoszexualitást, mert én csak olyanról tudok, amely a megélését nevezi bűnnek?
Amit a biblia cselekedetekben elítél, azt gondolatok színtjén is elítéli. Ha kimondja hogy a homoszexualitás megélése bűn, akkor az ezzel kapcsolatos vágyak is tisztátalanok, bűnösek, romlottak. Olyan nincs hogy egy bűnös cselekedet nemes gondolatból, vágyból származik. Ha a cselekedet bűn, akkor a vágy és a gondolat is az.
Jak 1:15 Azután a kívánság megfoganván, bűnt szül; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.
A bűnös kívánság ahogy megfogan, bűnt szül. Ezt bűnbánattal, bocsánatkéréssel és megtéréssel lehet elhagyni.
"Amit a biblia cselekedetekben elítél, azt gondolatok színtjén is elítéli. Ha kimondja hogy a homoszexualitás megélése bűn, akkor az ezzel kapcsolatos vágyak is tisztátalanok, bűnösek, romlottak."
Oké. És hogyan parancsolod meg egy másik embernek (vagy akár magadnak!), hogy ne vágyjon valamire? Meg lehet persze ölni a vágyakat, rengeteg küzdelemmel és hihetetlenül erős akarattal - de ha sikerül, vajon mi marad a végén az emberből? Nem minden esetben van ennek jó vége.
Hadd másoljak be egy ide illő idézetet Weöres Sándortól:
"Visszafojtott szenvedélyekkel vánszorogni éppoly keserves, mint szabadjára eresztett szenvedélyek közt morzsolódni.
Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak. Ha vágyaidat megölöd: kísértetként visszajárnak. Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga.
Legtöbb ember, ha véletlenül megpillantja saját mélységének valamely szörnyetegét, irtózattal visszalöki a homályba; ezentúl a szörny még-nyugtalanabb és lassanként megrepeszti a falat. Ha meglátod egyik-másik szörnyedet, ne irtózz és ne ijedj és ne hazudj önmagadnak, inkább örülj, hogy felismerted; gondozd, mert könnyen szelidül és derék háziállat lesz belőle."
Szervusz
Titaknak szeretnék írni
Én nem a legendákra, és hamis istenek történeteire hivatkoztam. Magára a Bibliára, mivel azt fogam el hitelesnek Istentől.
Ha rossz példa szerinted a két város pusztulása, akkor miért került bele a Bibliába? Miért pusztította el Isten, miután a két angyal személyesen tapasztalta Istentelenségüket?(homoszexualitásukat)?
Vagy igazságtalaannak tartod Isten ítéletét?
Te minek tekinted a Bibliát? Istentől származó könyvnek? Mert ha nem, akkor két malomban őrölünk, és ezért a nézetkülömbség.
„Ne hálj férfival, mint ahogy nővel hálsz. Utálatos dolog az” (3Mózes 18:22).Ez nem az én véleményem.
Az egyház tanításaira hivatkozol többször is. Számomra a Biblia tanítása fontosabb az egyzázak tanításaimál.
De természetesen mimdenki, te is, abban hiszel, amiben akarsz. Ez a te (amiben én hiszek az én) felekőséged(m).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!