Honnan tudjam, hogy a céljaimat Isten is helyesnek tartja és támogatja?
Isten akarata nem egy misztikus valami.
Egyértelműen közölte minden aspektusát, mit vár el az embertől:
-ha ezt és ezt teszed, jó dolgod lesz...ha ezt és ezt, akkor rossz....
Akik olvassák a bibliát, ők megismerik Isten akaratát.
Ha ebbe beleférnek a céljaid és nem bűnös dolgok, akkor rendben van. Tegyed.
Nagyvonalakban a teljesség igénye nélkül válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre és akkor már nagyon nem nyúlsz mellé, de olvasd rendszeresen a bibliát, hogy növekedj ismeretben, kijelentésekben és imádkozz.
Ha nem olvasod Isten igéjét, akkor felmerül a kérdés, miért érdekel Isten véleménye? Hívő vagy egyáltalán, ha nem érdekel annyira a biblia, hogy keresd az Urat?
- Azt cselekedd másokkal, amit te is szeretéd, hogy veled cselekedjenek.
- Szeresd az urat a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
- Szeresd embertársad, mint önmagad.
Ha ezeknek megfelel a munkád, akkor tegyed.
Az ember szereti azt hinni, hogy hatalmas tervekkel célzott meg Isten minket. Az a véleményem, hogy annál hatalmasabb terve nincs (az én életemben), hogy BÁRKINEK, akivel találkozok és egy picit is nyitott, megmutassam Isten hatalmasságát, szeretetét.
Ez meg, hogy milyen eszközökön keresztül történik, már "mellékes". Fotózok, motoroztam, xbox partikat szervezek, kondizok, íjaztam, suliba jártam, dolgozok, és sorolhatnám mennyi minden "célom volt"...
Aztán rájöttem, hogy a szolgálat a lényeg. A szolgálatkészség, a vágy, hogy adjak, gazdagabbá tegyem bárki életét, akinek tudom, hogy tényleg gazdagítom. (nem anyagilag feltétlenül)
Ajánlom, hogy nézd meg a békés harcos útja című filmet. Abban sok jót mond "szókratész".
Szervusz
Igen, mint a többiek is írták, olvasd a Bibliát, mert csak Isten segítségével lehet sikeres az életed. De honan tudhatnád, Isten hogyan segít? Honnan tudhathád, mi Isten rád vonatkozó akarata? Csak a Biblia beszél ezekről.
A kérdéseddel kapcsolatban küldenék neked két "üzenetet" Istentől:
Ézsaiés 48:17,18 "Én, Jehova, vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai."
1Tumóteusz 2,3 " Ez jó és elfogadható a mi Megmentőnk, Isten szemében, akinek az az akarata, hogy mindenfajta ember megmentésben részesüljön, és az igazság pontos ismeretére jusson."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!