Miért állítják be sokan a Wiccát gonosz, sátáni dolognak?
Ha már valaki véleményt formál az ember valamiről, annak előtte illik utána olvasni, nem?
Nem csak úgy bele a nagyvilágba jelentünk ki dolgokat, aminek semmi valóságalapja NINCS. És ez igaz akármelyik másik vallásra is.
Szerintem káros dolog ezt művelni, mert ez félrevezeti az embert, aki mondjuk laikus a témában.
Annyira bosszantó, hogy egyesek nem tisztelik a másik hitét.
"Én speciel soha nem ártottam (szándékosan), és ártanék más embernek."
És ez a lényeg, a többi csak risza ;)
De nyilván egy keresztény úgy fogja tartani, hogy a wicca sátáni, aki pedig nem keresztény hívő, aki nem a bibliai Istenben hisz, az viszont egy ugyanolyan vallásnak fogja tartani, és nem ítélkezik. A keresztény hívők mindent a sátántól származtatnak amit nem Isten teremtett, tehát nyilván a többi vallást is, ez ellen nem lehet mit tenni.
Én nem vagyok hívő, hozzám legközelebb talán a wicca áll, de wiccának sem mondanám magam. Nekem van egy saját világképem, amivel nem ítélem el az egyik vallást sem, de nagyjából (a környezetemnek köszönhetően) átlátom az emberek gondolkodásmódjukat.
Véleményem szerint a vallás az, amibe nem szabad beleszólni, hiszen mindenki magának dönti el, viszont amíg a "másik" vallásról nem tudunk semmit, addig ne állítsuk be gonosznak, sátáninak, stb. Ha az ember tudatlan, akkor inkább elzárkózik az új/más dolgok elöl és fél tőle.
Ez olyan, mint a wiccához közeli "vallás" a boszorkányság. Mivel a történelemben így maradt meg, hogy a boszorkányok gonoszak, a rengeteg boszorkányper, így nyilván ha kimondjuk ezt a szót, csak a gonoszság és a sötétség jut eszünkbe, pedig közel sem az.
13-as!
"Azért gondolom azt a Wiccáról, hogy sátáni, mert az." Ez engem valahogy nem győzött meg.
" Egyértelműen kimondja a Biblia, hogy ne legyen más Istened.És rengeteget beszél a bálványimádásról." De én nem hiszek a keresztény Istenben, nem olvasom a Bibliát. Biztosan létezik valami felsőbb hatalom, egy felsőbb erő, de nem az, aki beleszól a "teremtményei" minden apró mozzanatába. /nem sértésnek szántam ezt a mondatot/
"Én foglalkoztam Wiccával,szóval nem csak osztom a vallásos dumát.És a volt 1-2 ijesztő élményem."
Ezt kifejtenéd kérlek bővebben? Ha akarod, nekem privátban is tökéletes. Nehezen tudok elképzelni ijesztő dolgot, vagyis rossz értelemben nem tudom elképzelni.
De ki dönti el, hogy melyik az "igazi" vallás? Csak mert mindenki azt gondolja a sajátjáról, hogy az.
14-es! Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon jól látod a dolgokat! :) Elég jól megfogalmaztad, amin én is gondolkodtam.
Kedves kédező, 14-es vagyok, és én is ezeket a kérdéseket tenném, fel a 13-masnak.:) De főként a legutolsó kérdésed a legérdekesebb, miszerint ki dönti el egyáltalán ezt? Ez a kérdés egyszerűen nem "helyes" számomra, mert a válasz az lenne, hogy senki. Vagy talán az, hogy mindenki magának. Olyan kár, hogy a legtöbb ember szűk látókörű, bárcsak sokkal nyitottabbak lennénk, és akkor talán sok elvakult keresztény is reálisabban látná a világot. Nem szidom a keresztényeket, félre ne értsék, és persze akinek nem inge..
Csak egyszerűen elszomorít, hogy minden más vallást/gondolatot "sátáninak" kell titulálni.
(ki tudja, lehet, hogy majd később más lesz erről a véleményem, hiszen még csak 17 éves vagyok, de remélem nem fog elvakítani engem sohasem egy szűk látókörű vallás)
Nohát, én idősebbnek gondoltalak :))
Akármit is fogsz gondolni a jövőben, tartsd meg ugyan ezt a korrektséget! :)
Kedves 16-os, 13-as vagyok. Nos,kb amikor annyi idős voltam mint te, akkor foglalkoztam a Wiccával és előtte pedig a keleti vallások érdekeltek, mert mindig is hittem, hogy a világ több, mint ami a szem előtt van. A mai liberális EU-konform világban nagyon divatos és kényelmes arról beszélni, hogy fogadjunk el mindent, minden vallásnak ugyanaz a lényege stb. Ez megint csak egy hazugság egy "hamis vallás"
Mikor megtértem, vagyis Isten meggyőzött, akkor elfogadtam abszolút igazságnak az Ő szavát. A kereszténység egy kirekesztő vallás, nem fogad el semmi mást igaznak. Viszont NEM az embert ítéli el. Az EMBERÉRT Jézus önmagát áldozta, jobban szeret minket, mint saját magát. Isten bizonyos dolgokról kimondja hogy az jó vagy rossz. Van ahol nincs semleges, ilyen például a szellemi sík.Én hiszem hogy van abszolút igazság és hiszem hogy az az, amit az én Istenem mond. És nem azért mondom más vallásra azt, hogy gonosz, mert szemét akarok lenni, hanem azért, mert aszerint amiben hiszek, az illető, aki azt a vallást követi nagy bajban van. Tehát pont nem cseszegetésből mondom, hanem az embertársam iránt érzett szeretetből figyelmeztetem. De mint írtam, tisztelem a szabad akaratot, ahogy az én Istenem is tiszteli.
Így már érthetőbb, köszönöm hogy válaszoltál.:)
Igen, abszolút megértem, hogy nyilván a Te vallásod (ami ugye keresztény) úgy tartja, hogy a többi vallás "nem igazi" vallás. Csak például egy másik vallás (és itt most nem a wiccára gondolok, hanem tényleg bármelyik másikra) pedig úgy gondolja, hogy az övén kívül "rossz/hamis" az összes többi vallás. És ez így megy körbe és körbe. Ebben nem fognak soha megegyezni az emberek nyilván, és persze, tudom: ez egyéni szociális probléma, hogy nem állítom be "rossznak" egyik vallást sem (nyilván azért, mert szinte egyikhez sem tartozom), míg mások teljesen máshogy gondolják.
Viszont tény és való, hogy ebben a liberális kis korunkban többen mondják, hogy fogadjunk el minden vallást, stb, de én például nem csak hazugságként és kényelemből mondom ezeket, hanem tényleg ehhez tartom magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!