Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi visz rá valakit...

Szerintetek mi visz rá valakit, hogy Jehova tanúja legyen?

Figyelt kérdés
2009. dec. 1. 18:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
60%
A műveletlenség és nemlétező világkép viszi rá őket. Kb. egy 3 éves gyermek szintjén állnak értelemben. Sajnos egyre több ilyen ember van.
2009. dec. 17. 12:31
 12/17 anonim ***** válasza:
0%

12:10 es, előtted szóló vagyok. Nem olvastad el taljesen, a végén irtam, hogy voltam náluk, kb. másfél évet, aktivan jártam, ez alapján mondom, amit mondok. A kiadványaikkal semmi baj szerintem, sok dolgot meg lehet tanulni, amit egyáltalán nem itat át a vallási gondolkozás. A többiben pedig a Bibliát vizsgálják, tanulmányozzák.

Egyéni véleményem szerint ahogy megismertem őket és a katolikus vallást, sokkal inkább állnak közel a Bibliához.

2009. dec. 17. 12:44
 13/17 anonim ***** válasza:
46%
Mint pl. Őrtorony? Istenem, abban annyi baromságot írnak, hogy sírva röhögök az olvasása közben.
2009. dec. 17. 12:47
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Például azt állítják, hogy hitük egyedül a Biblián alapul. Ehhez képest nézdd meg mit ír az Őrtorony:

"The Bible cannot be properly understood without Jehovah's visible organization in mind." (Watchtower, Oct 1, 1967, pg. 587)

"He does not impart his holy spirit and understanding and appreciation of his Word apart from his visible organization." (Watchtower, July 1, 1965, pg. 391)

"Only this organization functions for Jehovah's purpose and to his praise. To it alone God's Sacred Word, the Bible, is not a sealed book." (The Watchtower; 7/1/1973, p 402)

"We all need help to understand the Bible, and we cannot find the scriptural guidance we need outside the 'faithful and discreet slave' organization.'" (Watchtower, February 15, 1981, p.19)

"Avoid independent thinking...questioning the counsel that is provided by God's visible organization." ... "Fight against independent thinking." (Watchtower, Jan. 15, 1983 pg. 22, 27)

"The evidence of the holy spirit in the quality and content of the writings published by the Watchtower Society (Watchtower magazine) should be the thing that satisfies, that convinces, together with a comparison of these things with the inspired Word of God, the Holy Scriptures." (Watchtower, Oct. 1, 1959, p. 607-608)

2009. dec. 17. 12:53
 15/17 anonim ***** válasza:

"a nemzetek látni fogják, hogy ezek a dolgok beteljesednek, amit a tanúk mondanak, ahogyan a mennyből irányítják" The Watchtower, 4/1/72 p. 200

"Hacsak nem vagyunk az Isteni csatornával összeköttetésben, nem fogunk az élet útján haladni, függetlenül attól, hogy mennyi Bibliát olvasunk" The Watchtower, 12/1/81 p. 27

"Nincs semmi okunk, hogy megváltoztassuk ezeket az elképzeléseket, ezek Isten dátumai, nem a miénk" Watchtower, 7/15/1894, p. 1677

"A Jehova Tanúi figyelmeztetnek... az ő kijelentésük angyali irányítású és támogatású" The Watchtower, 4/1/72 p.197

"Ha pedig egy próféta elbizakodottan olyan igét mond az én nevemben, amelyet nem parancsoltam neki, vagy ha más istenek nevében szól, az a próféta haljon meg! De gondolhatnád magadban: Miről ismerjük meg, hogy nem az Úr mondott egy igét? Ha egy próféta az Úr nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az Úr mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle! "

5Móz 18:20-22

2009. dec. 17. 16:30
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

"Kb. egy 3 éves gyermek szintjén állnak értelemben. Sajnos egyre több ilyen ember van."

Azzal vitatkoznék csak, hogy talán nem lesz rossz vége annak, ha egyre többen lebontják az "értelmet" a látásmódjukról (nevezzük a tapasztalás "ész nélküli" megélésének). Talán nem is baj, hogy egyre több ember hajlandó kicsikét hátralépni, és egy tudástól, tapasztalatoktól mentes állapotban mintegy megpillantani önmagát az Egészben. A baj ott kezdődik, hogy kizárólag ésszel próbálkoznak "látni" túl sokan. Olyanok is, akiknek - meglátásod szerint is - érdemes lenne másfelé kacsintgatniuk inkább... Ésszel hihetetlenül sokminden megoldható, de kell legyen valaki mögötte. Nem kizárólag az vagy, akivé idővel tanulod magadat, hanem elsősorban az, aki megszületett ott és akkor, ahol és amikor megszülettél. Te nem az vagy, aki érti ezt, hanem aki idefigyel az egész mögött, minden későbbi ismerettől függetlenül. Az ismeret elengedhetetlen, ám nem kizárólagos. Csak a tudáson és a tapasztalatokon át értelmezni az ingereket igen komoly önkorlátozás. Valahogy el kell engedned pillanatokra az egész kondícionált reakciótömeget, hogy mellette figyelhess a többire. Mi ez a többi? Olyasmi, amire egyszerűen csak nem alkalmasak a szavak. Semmi hatalmas dolog, igazából a nézőpont "resetelése" a természetes alapállapotba. Ez történik néha, amikor teljes valódban gyönyörködsz valamiben, vagy amikor töredékmásodperceid vannak egy jól előrelátható sérülésig. Tiszta a tér, önmagadként szemlélődsz.

Minek írok ilyeneket? Úgy vettem észre, hogy a Tanúk közt is csak kevesen értik meg, hogy nem a szavakból áll a világ. Nem is abból, amit mögéjük, közéjük érzünk. Ezek még mindig csak árnyai a valóságnak. Döbbenetes.

2009. dec. 17. 17:04
 17/17 anonim ***** válasza:
37%
Ja, és közben rágyújthatok egy marcsira tudatom kitágításának céljából, hogyne.
2009. dec. 17. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!