A hívő emberek, akik Jézust választották, miért járnak szavazni?
huhh ember te aztán ritka érdekes agy lehetsz :)
-.-'
Legjobb tudomásom szerint szabad akaratunk van, tehát Isten nem írányítja a sorsunkat, hanem mi. Ő max. segíthet, ha valaki hisz abban, hogy ezt megteszi. De nem egy lejátszott partiban vagyunk figurák.
Nem csak lehetőségünk, de kötelességünk is mindent megtenni lehetőségeink szerint, hogy jól menjenek a dolgok. Márpedig a politikai irányítóinak kiválasztása ide tartozik.
Ha te úgy gondolod, hogy mindent úgyis Isten dönt el, akkor nem is csinálsz semmit? Ülsz otthon a sötétben és várod, hogy üdvözülj? Arra születtünk, hogy mi éljük az életünk.
kedves Kérdező
nagyon jó a meglátásod.
gyakorlatilag válaszoltál a saját kérdésedre
Nem baj a keresztenyek ne jarjanak szavazni!
Majd akkor lesz megint nemulass!!!
"Én ugyan nem vagyok többé a világban , de ők a világban vannak" (Ján 17,11); majd pedig: "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból , hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól." (Ján17,15)
Isten nem akar minket (még) kivenni a világból,hanem azt akarja,hogy harcoljunk a igazságért a jó mellett,de a gonosz ellen.
Most ne haragudj meg, eszembe jut erről egy vicc, amelyben Isten megígéri egy jó keresztény hívőnek, hogy imái meghallgattatásra találván, nyerni fog a lottón. A viccnek ugyebár az a poénja, hogy a szelvényt is meg kell venni.
Tehát segíts magadon(és persze főleg másokon), és az Isten is megsegít. Szerintem nincs semmi kivetnivaló abban, hogyha egy hívő ember úgy érzi, azzal hogy elmegy szavazni és a (szerinte)megfelelő emberre szavaz, segít a hazáján és nemzettársain.
Ha pedig a Jóisten úgy akarja, és előbb vagy utóbb kerül egy olyan ember/párt, akárki, aki ténylegesen egy jobb világot tud teremteni az emberek többsége végül csak megválasztja. Ehhez persze el kell mennie minden felelős állampolgárnak, akár keresztény/keresztyén, akár nem és rányomni a pecsétet.
Őszintén remélem, hogy ez valamikor bekövetkezik.
Szép estét, Attila
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!