Tudnátok nekem kérlek segíteni?
A testbeszéd NEM az ezotéria témakörbe tartozik. Inkább a pszichológia és a viselkedéstan foglalkozik vele, de bizonyos szinten még a nyelvészet is, hiszen a testbeszéd az emberi kommunikáció része, méghozzá a kommunikációnk kb. 70%-át ez adja!
Az csak egy dolog, hogy egyesek ötvözik ezt az ezotériával és mindenféléket belemagyaráznak... ettől még nem tartoznak egy kalap alá. Sőt, még csak közük sincs egymáshoz.
Megkérdezhetem, milyen oldalakról informálódtál?
Nem vagyok hívő, de elmondanád, hogy mi szól amellett, hogy bűn?
A felhasználásától függ szerintem, hogy bűn-e vagy sem.
Szervusz
Egyetértek sörpocak válaszával én is.
Minden attól fögg, mire használjuk.
Még az ezotéria sem feltétlenül vallási értelemben vett bűn, legfeljebb áltudomány.
A testbeszéd viszont egy pszichológiailag igazolt metakommunikációs eszköz, amit egészen konkrét megfigyeléseken alapuló tudományos módszerekkel vizsgálni is lehet. Az égvilágon semmi köze az ezotériához.
Az, hogy néhány mozdulat jelentését, illetve félreértették nem találtam benne Istenellenes dolgot. (legalább is, abban amit én olvastam el)
Egyébként meg az ezotéria mindenbe beleüti az órát, amit felhasználhat, szóval nagyon nem lepődtem meg ezen.
Isten csak örül neki, ha vannak képességeid amiket az ő örömére és akaratáért használhatsz. Nincs olyan, hogy "csupán világi" bölcsesség, attól hogy a fizikai világban használható valami, még nem automatikusan Isten-ellenes.
Gondolj bele, vaskalaposok ugyanezt mondták annak idején a televízióra, az internetre, stb. Ma meg már mindenki használja ezeket, ki Isten szeretetéért, ki nem.
Attól, hogy ezoterikus tanfolyamokon IS oktatnak testbeszédet, ebben önmagában semmiféle spirituális hókuszpókusz nincsen! Jól mondta az egyik előző, az ezotéria mindenbe beleüti az orrát... Gondolj bele, foglalkoznak pl. a táplálkozással is, ettől még nem csak az ezósok szoktak táplálkozni.
Javaslom, hogy ha mégis foglalkoznál a testbeszéddel, akkor ne a netről tájékozódj, ott sok a hülyeség. Inkább menj el a könyvtárba és ott keresgélj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!