Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jakab, aki Jézus apostola...

Jakab, aki Jézus apostola volt, miért tanította az ellenkezőjét annak, amit Pál tanított?

Figyelt kérdés

Pál:

“Mit mondunk tehát, hogy Ábrahám a mi atyánk nyert volna test szerint? Mert ha Ábrahám cselekedetekből igazult meg, van mivel dicsekedjék, de nem az Isten előtt. Mert mit mond az írás: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttaték az ő néki igazságul. Annak pedig, aki munkálkodik, a jutalom nem tulajdoníttatik kegyelemből, hanem tartozás szerint; Ellenben annak, aki nem munkálkodik, hanem hisz abban, aki az istentelent megigazítja, az ő hite tulajdoníttatik igazságul. Amint Dávid is boldognak mondja azt az embert, akinek az Isten igazságot tulajdonít cselekedetek nélkül. Boldogok, akiknek megbocsáttattak az ő hamisságaik, és akiknek elfedeztettek az ő bűneik. Boldog ember az, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít.” Róm 4:1-8

Jakab:

“Azonképpen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában. De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet. Te hiszed, hogy az Isten egy. Jól teszed. Az ördögök is hiszik, és rettegnek. Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt? Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra? Látod, hogy a hit együtt munkálkodott az ő cselekedeteivel, és a cselekedetekből lett teljessé a hit; És beteljesedett az Írás, amely ezt mondja: Hitt pedig Ábrahám az Istennek, és tulajdoníttatott néki igazságul, és Isten barátjának neveztetett. Látjátok tehát, hogy cselekedetekből igazul meg az ember, és nem csupán hitből. Hasonlatosképpen pedig a tisztátalan Ráháb is, avagy nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, amikor a követeket házába fogadta, és más úton bocsátotta ki? Mert amiképpen holt a test lélek nélkül, akképpen holt a hit is cselekedetek nélkül.” Jak 2:17-26

Pál azt tanította, hogy Ábrahám cselekedetek nélkül igazult meg, Jakab pedig az ellenkezőjét!

2014. jan. 5. 22:02
1 2
 11/12 megfelelő ***** válasza:

Péter véleménye Pál írásairól:

2.pét.3.15 ... ahogyan szeretett testvérünk, Pál is írt nektek a neki adott bölcsesség szerint 16 szinte minden levelében, amikor ezekről szól. Ezekben van néhány nehezen érthető dolog, amelyeket a tanulatlanok és állhatatlanok csűrnek-csavarnak, mint más írásokat is a maguk vesztére.

2014. jan. 10. 18:45
 12/12 anonim ***** válasza:
Én értem mire gondolsz de Ábrahám az ó szövetségben volt, és Jézus elkezdte tanítani hogy ne csak higgyünk hanem cselekedjünk is jót a szeretetet hogy ne elégedjünk meg magunkkal teremjünk jó gyümölcsöt, illetve Ábrahámmal beszélt először az Isten és hitt neki hogy ő az Isten vagyis neki kellett elkezdenie ezt. Ha úgy vesszük neki nehéz volt mert most hallasz egy hangot és azt mondja hogy ő az Isten elhiszed?? Ábrahám elhitte és követte az Istent ezért volt elég a hit - De ugye tudjuk hogy Jézus többet akar mint hogy higgyünk sokkal többet vár el tőlünk. Egyébként egy tanács ha legközelebb van egy ilyen kérdésed ne írd ki inkább beszélj egy pappal vagy amilyen felekezethez tartozol annak vezetőjével az sokkal biztosabb.
2014. jan. 13. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!