Mik a bizonyítékai annak, hogy Pálnak a damaszkuszi úton az igazi Jézus jelent meg?
Honnan veszed, hogy csupán Jézus második eljövetelére vonatkozik? János ezt írta:
"Fiacskáim, itt az utolsó óra; és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók." 1 Ján 2:18-19
Jézus elmondott egy példázatot az ellenségről, aki konkolyt vetett a jó búza közé (Mt 13:24-30) - tökéletesen illik ez a példázat Pálra és a munkájára. A nagy jeleket és csodákat tesz, hogy elhitesse, ha lehet, még a választottakat is - ez is tökéletesen illik Pálra. Pál szerint az apostolág jelei a jelek, csodák és erők. Jézus érdekes módon a hamis prófétákról mondta ugyanezt.
A Jelenések könyvének 7 ázsiai gyülekezete közül csak 1 volt Pálé: az efézusi gyülekezet. Jézus ezt mondta nekik:
"Tudom a te dolgaidat, és a te fáradságodat és tűrésedet, és hogy a gonoszokat nem szenvedheted, és megkísértetted azokat, akik apostoloknak mondják magokat, holott nem azok, és hazugoknak találtad őket" Jel 2:2
Pál az élete végén ezt írta Timótheusnak:
"Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind..." 2 Tim 1:15
Pál saját maga nevezte ki magát apostolnak, senki sem hívta őt el erre. A Biblia 22-szer nevezi őt apostolnak - ebből 20-szor saját maga mondja magáról, 2 alkalommal pedig Lukács (aki Pál tanítványa volt) írja róla.
Jákób prótéfált a fiairól. Júdáról, akitől Krisztus származik, ezt mondta:
"Júda! téged magasztalnak atyádfiai, kezed ellenségeidnek nyakán lesz s meghajolnak előtted atyáidnak fiai. Oroszlánkölyök Júda; zsákmányt ejtvén, felmentél, fiam! Lehevert, lenyúgodott, mint a hím oroszlán, és mint nőstény oroszlán; ki veri őt fel? Nem múlik el Júdától a fejedelmi bot, sem a vezéri pálca térdei közül; míg eljő Siló, és a népek néki engednek. Szőlőtőhöz köti szamarát, és nemes venyigéhez szamara vemhét, ruháját borban mossa, felöltőjét a szőlő vérében. Bortól veresek szemei, tejtől fehérek fogai." 1 Móz 49:8-12
Benjáminról pedig ezt:
"Benjámin ragadozó farkas: reggel ragadományt eszik, este pedig zsákmányt oszt." 1 Móz 49:27
Pál Benjámin törzséből való! Véletlen egybeesés lenne, vagy pedig egy nagyon világos, figyelmeztető prófécia?
Jézus megfeledkezett volna a "legnagyobb" apostolról, a tizenharmadikról?
"És a város kőfalának tizenkét alapja vala, és azokon a Bárány tizenkét apostolának nevei." Jel 21:14
A rövid válasz: a Biblia!
Az Ige így jegyzi fel, és ezért igaz.
Saul üldözte a keresztyénséget, e találkozás miatt pedig a legnagyobb hirdetőjévé vált. Ez is bizonyítja ezt.
Benjaminról:
1.M.49.27.
Benjámin ragadozó farkas, reggel zsákmányt eszik, este prédát oszt.
Mózes ezt írja róla:
5.M.33.12.
Benjáminra ezt mondta: Az Úr szerelmese ő, biztonságban lakik nála, oltalmazza őt mindenkor; hegyhátai között lakik.
Jákob leírása nem túl hízelgő Benjaminra nézve. De látni fogjuk, hogy mindkét kijelentés és prófécia megállja a helyét a maga idejében. Benjamin valóban farkasként viselkedett, ha megszállta a gonosz, viszont az Úr szerelmeseként, mikor Istent követte.
Forrás:zsidokrol.ucoz.com
"Most akkor szerinted igazat ír a Biblia, vagy sem?"
Jézus szavai igazak, de Pál szavai nem! Juhnak ruhájában jött, de belül ragadozó farkas volt. A saját írásai tesznek ellene bizonyságot:
"De ám legyen, hogy én nem voltam terhetekre; hanem ÁLNOK LÉVÉN RAVASZSÁGGAL FOGTALAK MEG TITEKET." 2 Kor 12:16
"Én Pál írtam az én kezemmel, én megfizetem: hogy azt ne mondjam néked, hogy TE MAGADDAL IS ADÓS VAGY ezen felül NEKEM." Filem 1:19
Így a farkasok beszélnek.
"Ha a gonosszal találkozott volna, akkor megtette volna mindezt Jézusért?"
Nem ő tanította, hogy a hamis apostolok, álnok munkások Krisztus apostolaivá változtatják át magukat, és hogy a sátán is átváltoztatja magát a világosság angyalává?
Persze ő ezt másokra mondta, és méghozzá nem is akárkikre, hanem a 12 apostolra (lásd: 2 Kor 11)!
Te kinek hiszel, Pálnak, aki önmagát magasztalta fel, vagy pedig azoknak, akiket Jézus választott ki apostoloknak?
"A rövid válasz: a Biblia!
Az Ige így jegyzi fel, és ezért igaz."
A XXI. században azért ez egy kissé meghökkentő számomra. Tehát, ha a Bibliában valami szerepel, akkor az igaz... Egy a valósággal összeegyeztethető vallási felfogást meg tudok érteni, de az ilyen gondolatokat nem tudom mire vélni.
Kérdezőnek: nem kell elhinnünk semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!