Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mik a bizonyítékai annak,...

Mik a bizonyítékai annak, hogy Pálnak a damaszkuszi úton az igazi Jézus jelent meg?

Figyelt kérdés
Jézus azt mondta, hogy ne higgyünk annak, aki azt mondja, "én vagyok Krisztus". Pálnak az a személy, aki megjelent, azt mondta "én vagyok Jézus". Miért kellene elhinnünk, hogy az igazi Jézussal találkozott Pál? Nem lehet, hogy valójában Luciferrel (ami azt jelenti, hogy fényhozó) találkozott?

2014. jan. 5. 16:44
1 2
 1/15 anonim válasza:
79%
Nincsenek bizonyítékok, ezek mesék. Vagy hiszel benne, vagy nem.
2014. jan. 5. 16:50
 2/15 anonim ***** válasza:
Jézus a második eljövetelről beszélt. Saul esete más volt.
2014. jan. 5. 19:32
 3/15 A kérdező kommentje:

Honnan veszed, hogy csupán Jézus második eljövetelére vonatkozik? János ezt írta:

"Fiacskáim, itt az utolsó óra; és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; ahonnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra. Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók." 1 Ján 2:18-19

Jézus elmondott egy példázatot az ellenségről, aki konkolyt vetett a jó búza közé (Mt 13:24-30) - tökéletesen illik ez a példázat Pálra és a munkájára. A nagy jeleket és csodákat tesz, hogy elhitesse, ha lehet, még a választottakat is - ez is tökéletesen illik Pálra. Pál szerint az apostolág jelei a jelek, csodák és erők. Jézus érdekes módon a hamis prófétákról mondta ugyanezt.

A Jelenések könyvének 7 ázsiai gyülekezete közül csak 1 volt Pálé: az efézusi gyülekezet. Jézus ezt mondta nekik:

"Tudom a te dolgaidat, és a te fáradságodat és tűrésedet, és hogy a gonoszokat nem szenvedheted, és megkísértetted azokat, akik apostoloknak mondják magokat, holott nem azok, és hazugoknak találtad őket" Jel 2:2

Pál az élete végén ezt írta Timótheusnak:

"Azt tudod, hogy elfordultak tőlem az Ázsiabeliek mind..." 2 Tim 1:15

Pál saját maga nevezte ki magát apostolnak, senki sem hívta őt el erre. A Biblia 22-szer nevezi őt apostolnak - ebből 20-szor saját maga mondja magáról, 2 alkalommal pedig Lukács (aki Pál tanítványa volt) írja róla.

Jákób prótéfált a fiairól. Júdáról, akitől Krisztus származik, ezt mondta:

"Júda! téged magasztalnak atyádfiai, kezed ellenségeidnek nyakán lesz s meghajolnak előtted atyáidnak fiai. Oroszlánkölyök Júda; zsákmányt ejtvén, felmentél, fiam! Lehevert, lenyúgodott, mint a hím oroszlán, és mint nőstény oroszlán; ki veri őt fel? Nem múlik el Júdától a fejedelmi bot, sem a vezéri pálca térdei közül; míg eljő Siló, és a népek néki engednek. Szőlőtőhöz köti szamarát, és nemes venyigéhez szamara vemhét, ruháját borban mossa, felöltőjét a szőlő vérében. Bortól veresek szemei, tejtől fehérek fogai." 1 Móz 49:8-12

Benjáminról pedig ezt:

"Benjámin ragadozó farkas: reggel ragadományt eszik, este pedig zsákmányt oszt." 1 Móz 49:27

Pál Benjámin törzséből való! Véletlen egybeesés lenne, vagy pedig egy nagyon világos, figyelmeztető prófécia?

Jézus megfeledkezett volna a "legnagyobb" apostolról, a tizenharmadikról?

"És a város kőfalának tizenkét alapja vala, és azokon a Bárány tizenkét apostolának nevei." Jel 21:14

2014. jan. 5. 20:50
 4/15 Hoffman József ***** válasza:

A rövid válasz: a Biblia!

Az Ige így jegyzi fel, és ezért igaz.

Saul üldözte a keresztyénséget, e találkozás miatt pedig a legnagyobb hirdetőjévé vált. Ez is bizonyítja ezt.

2014. jan. 5. 21:24
 5/15 A kérdező kommentje:
Pál saját bizonyságtétele, és tanításai nem bizonyítják azt, hogy az igazi Jézussal találkozott!
2014. jan. 5. 21:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Most akkor szerinted igazat ír a Biblia, vagy sem? Az előbb még hivatkoztál rá, mint Jézus szavaira, de Pálét már kétségbe vonod. Jézus szavait mi alapján fogadod el akkor?
2014. jan. 5. 23:23
 7/15 megfelelő ***** válasza:
Amit Pál bevállalt, az nem elég bizonyíték? Ha a gonosszal találkozott volna, akkor megtette volna mindezt Jézusért?
2014. jan. 6. 09:30
 8/15 megfelelő ***** válasza:

Benjaminról:

1.M.49.27.

Benjámin ragadozó farkas, reggel zsákmányt eszik, este prédát oszt.

Mózes ezt írja róla:

5.M.33.12.

Benjáminra ezt mondta: Az Úr szerelmese ő, biztonságban lakik nála, oltalmazza őt mindenkor; hegyhátai között lakik.

Jákob leírása nem túl hízelgő Benjaminra nézve. De látni fogjuk, hogy mindkét kijelentés és prófécia megállja a helyét a maga idejében. Benjamin valóban farkasként viselkedett, ha megszállta a gonosz, viszont az Úr szerelmeseként, mikor Istent követte.

Forrás:zsidokrol.ucoz.com

2014. jan. 6. 09:33
 9/15 A kérdező kommentje:

"Most akkor szerinted igazat ír a Biblia, vagy sem?"

Jézus szavai igazak, de Pál szavai nem! Juhnak ruhájában jött, de belül ragadozó farkas volt. A saját írásai tesznek ellene bizonyságot:

"De ám legyen, hogy én nem voltam terhetekre; hanem ÁLNOK LÉVÉN RAVASZSÁGGAL FOGTALAK MEG TITEKET." 2 Kor 12:16

"Én Pál írtam az én kezemmel, én megfizetem: hogy azt ne mondjam néked, hogy TE MAGADDAL IS ADÓS VAGY ezen felül NEKEM." Filem 1:19

Így a farkasok beszélnek.

"Ha a gonosszal találkozott volna, akkor megtette volna mindezt Jézusért?"

Nem ő tanította, hogy a hamis apostolok, álnok munkások Krisztus apostolaivá változtatják át magukat, és hogy a sátán is átváltoztatja magát a világosság angyalává?

Persze ő ezt másokra mondta, és méghozzá nem is akárkikre, hanem a 12 apostolra (lásd: 2 Kor 11)!

Te kinek hiszel, Pálnak, aki önmagát magasztalta fel, vagy pedig azoknak, akiket Jézus választott ki apostoloknak?

2014. jan. 6. 19:55
 10/15 Lászl válasza:

"A rövid válasz: a Biblia!

Az Ige így jegyzi fel, és ezért igaz."

A XXI. században azért ez egy kissé meghökkentő számomra. Tehát, ha a Bibliában valami szerepel, akkor az igaz... Egy a valósággal összeegyeztethető vallási felfogást meg tudok érteni, de az ilyen gondolatokat nem tudom mire vélni.

Kérdezőnek: nem kell elhinnünk semmit.

2014. jan. 20. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!