Jézus megfeledkezett volna a "legnagyobb" apostolról, Pálról, a tizenharmadikról?
"Iskariótes Júdás neve biztosan nem szerepel ott, helyette pedig lehet Pál a 12."
Olvastad az Apostolok cselekedetei elején, hogy milyen feltétele volt annak, hogy valakit apostolnak válasszanak? Olvasd el:
“Mert meg van írva a Zsoltárok könyvében: Legyen az ő lakóhelye puszta, és ne legyen lakó abban. És: Az ő püspökségét más vegye el. Szükség azért, hogy azok közül a férfiak közül, akik velünk együtt jártak minden időben, míg az Úr Jézus közöttünk járt-kelt, A János keresztségétől kezdve mind a napig, melyen fölviteték tőlünk, azok közül egy az ő feltámadásának bizonysága legyen mivelünk egyetemben. Állatának azért elő kettőt, Józsefet, ki hivatik Barsabásnak, kinek mellékneve Justus vala, és Mátyást.” Csel 1:20-23
A 120 főből csak két olyan volt, aki keresztelő János idejétől kezdve egészen Jézus mennybe meneteléig Jézust követte. Mátyás lett Júdás helyett a 12. apostol, nem Pál. Pál önmagát nevezte ki apostolnak. A többi apostol SOHA sem mondta róla, hogy apostol lenne. Jézus se mondott ilyet. Még ha Jézussal is találkozott volna Pál a damaszkuszi pusztában, ott se hangzott el ilyen.
Pál bár a felkentekhez tartozik, de nem annak a tizenkét apostolnak a része akikkel Jézus szövetséget kötött.
Ő utólag kapta ezt a megtiszteltetést, mint a nemzetek apostola.
András:
Bertalan; Nátánael:
Fülöp:
Jakab (Alfeus fia):
Jakab (Zebedeus fia):
János:
Júdás (Iskariót):Helyette Mátyás.
Máté:
Mátyás:
Péter:
Tamás:
Pál mondta saját magáról, hogy ő a nemzetek apostola. Nem az ő feladata volt a pogányokhoz elmenni. Jézus a tanítványainak ezt mondta:
"Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében..." Mt 28:18-19?
Miért változtatott volna Jézus az eredeti tervén? Miért nem mondta a 12-nek, hogy "figyeljetek, több mint 3 éven keresztül Velem voltatok, elhívtalak titeket, tanítottalak titeket, de igazából ennek semmi jelentősége, mert majd évekkel később jön egy csávó, aki mindent felborít. Különleges kijelentéseket fogok neki adni, egymaga többet fog munkálkodni, mint ti mindannyian, és ő lesz a keresztény egyház alapja, mindenki az ő tanításait fogja idézgetni..."
Nem mondott Jézus soha ilyet. És nem Pál, hanem Péter volt a nemzetek apostola:
"És mikor nagy vetekedés támadt, felkelvén Péter, monda nékik: Atyámfiai, férfiak, ti tudjátok, hogy az Isten régebbi idő óta kiválasztott engem mi közülünk, hogy a pogányok az én számból hallják az evangyéliomnak beszédét, és higyjenek." Csel 15:7
Ma a keresztény egyházak felemelik Pál szavát még Jézus szavai fölé is, és nem veszik észre, hogy ő az a konkoly, akit az ellenség vetett a jó búza közé...
Pál a hamis apostol, aki elvitte a nyájat. Nem csoda, hogy Jézus megfeledkezett róla.
Egy film a témával kapcsolatban:
Krisztus utolsó megkísértése
Tanulságos.
Kedves Súr.
Inkább ne szólj.
Mert Te nem csak Pállal nem értesz egyet de senkivel.
Hiszen mint Spirituális Sátánista, nem is érthetsz ehhez.
Kedves Kérdező.
Nagyon haragszol Pálra, de nem tudom miért.
Leírtam, hogy az általa írt könyvek is Isten ihletése alatt íródtak.
S maguk az akkori emberek akik először Féltek Tőle, kaptak Jézustól útmutatást, hogy választott edénye Jézusnak, mert meg kell tudnia mennyit kell a nevéért szenvedni.
A Cselekedetek könyvét Lukács írta:
(Cselekedetek 9:15, 16) 15 Az Úr azonban ezt mondta neki: „Menj, mert választott edényem ő, hogy elvigye a nevemet a nemzeteknek és királyoknak, és Izrael fiainak is. 16 Világosan megmutatom neki, mennyi mindent kell elszenvednie az én nevemért.”
Pálnak meg kellett tanulnia mit Jelent szenvedni az igazságért
ezenkívül egyetlen másik apostol sem állt úgy királyok előtt mint Pál akiről jövendölte Jézus, hogy királyok elé kell mennie...
(Cselekedetek 27:24) 24 és ezt mondta: »Ne félj, Pál! A császár elé kell állnod,
A Bibliában más apostol és Biblia író is idéz Pál leveleiből, ami azt jelenti, hogy ehhez a keresztény csoporthoz tartozik., vagy is Jézus követőjeként szolgált.
Mert akkor a a többi író nem utalna Pálra.
Pál idővel a „nemzetek apostola” lett, de soha nem sorolták „a tizenkettő” közé (Róma 11:13; 1Kor 15:4–8). Ő nem követte Jézust a földi szolgálata idején, tehát nem kaphatta meg ezt a különleges kiváltságot
Pált azonban Jehova választotta, Nem tudom miért ez a Támadás?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!