Ugye jól gondolom, hogy ezt nem szabad megtenni a saját érdekemben?
Én egy 19 éves fiú vagyok, aki igyekszik minél jobban Istenhívő életet élni, bár tudom, hogy még sok dolog hiányzik ehhez, pl. eléggé keveset imádkozok vagy olvasom a Bibliát, de járok templomba, kántorkodom meg kéthetente bibliaórákon is részt veszek. Persze tudom, hogy cselekedetek nélkül senki se lesz jó kereszténnyé, ahhoz tenni is kell.
Ami az én problémám, hogy van egy nagy keresztem, aminek súlyát napról-napra megérzem, ez a homoszexualitás. Eddig még csak párszor éltem ki és kicsi és buta voltam, de ezt már nagyon megbántam. Mostanság többször érzem, hogy nem bírom visszatartani azt a vágyamat, hogy hozzám hasonlókkal ismerkedjek. Ez sikerült is, és folyton hívogatnak magukhoz mindenféle akár hihető magyarázatokkal is, hogy éljem már meg ezt a dolgot, mert úgy sincs ebből szabadulás. Képeket küldenek, én meg maszturbálok, szinte minden nap. Már-már találkozót beszélünk meg, és én néha tényleg mennék is rohanvást a buszra, hogy paráználkodjak egy másik fiúval.
Kezdem úgy érezni, és ez is az igaz, hogy mindez csak az Ördög játszmája ellenem. Egy darabig szerelmes voltam egy fiú osztálytársamba, de rájöttem, hogy ez az érzés is csak az Ördögtől ered, mióta imádkozok ez ellen, érzem, hogy múlóban van, de még így is kevés, amit ezek ellen teszek.
Ugye valóban nem szabad semmi esetre sem elmennem egy ilyen másik fiúval, hogy olyan förtelmeket műveljünk? Hogyan lehetne szabadulni ezektől a gondolatoktól? Milyen imák lehetnek hatásosabbak? Köszönöm a normális válaszokat!
Kedves Kérdező!
Nagyon nehéz terhet cipelsz... kívánom, hogy legyen könnyebb, és légy erős!
Hasznos lenne, ha megismerkednél más keresztény melegekkel, akikkel tudnál erről beszélni és tapasztalatot cserélni. Hátha a leendő társad is köztük van. Ebből, gondolom, már kiderült, hogy nem ítélem el a meleg párkapcsolatokat :-) DE. Ha már ismerkedsz fiúkkal, azt NE a szex miatt tedd! Nem azért, mert "férfiúval hálni bűn", hanem mert a futó kalandok nem sokat érnek, ez a heterókra is érvényes! Sokkal jobb, ha találsz valakit, aki életre szólóan a párod lehet.
Természetesen választhatod az egyedüllétet is, ha a kapcsolatot bűnnek érzed, rajtad múlik. De szerintem nem lenne elítélendő, ha lenne egy barátod.
Visszatérve az eredeti kérdésedhez: nem, ne tedd meg azt, hogy csak a szex erejéig összejössz egy másik fiúval. Próbáld helyretenni magadban az érzéseidet, ehhez akár pszichológus segítségét is kérheted. Aki NEM azért kéne, hogy kigyógyítson téged a homoszexualitásból, hanem hogy abban segítsen, hogy el tudd magadat fogadni így! Aztán, ha úgy gondolod, találd meg a párodat egy kedves meleg fiú személyében :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!