Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ugye jól gondolom, hogy ezt...

Ugye jól gondolom, hogy ezt nem szabad megtenni a saját érdekemben?

Figyelt kérdés

Én egy 19 éves fiú vagyok, aki igyekszik minél jobban Istenhívő életet élni, bár tudom, hogy még sok dolog hiányzik ehhez, pl. eléggé keveset imádkozok vagy olvasom a Bibliát, de járok templomba, kántorkodom meg kéthetente bibliaórákon is részt veszek. Persze tudom, hogy cselekedetek nélkül senki se lesz jó kereszténnyé, ahhoz tenni is kell.

Ami az én problémám, hogy van egy nagy keresztem, aminek súlyát napról-napra megérzem, ez a homoszexualitás. Eddig még csak párszor éltem ki és kicsi és buta voltam, de ezt már nagyon megbántam. Mostanság többször érzem, hogy nem bírom visszatartani azt a vágyamat, hogy hozzám hasonlókkal ismerkedjek. Ez sikerült is, és folyton hívogatnak magukhoz mindenféle akár hihető magyarázatokkal is, hogy éljem már meg ezt a dolgot, mert úgy sincs ebből szabadulás. Képeket küldenek, én meg maszturbálok, szinte minden nap. Már-már találkozót beszélünk meg, és én néha tényleg mennék is rohanvást a buszra, hogy paráználkodjak egy másik fiúval.

Kezdem úgy érezni, és ez is az igaz, hogy mindez csak az Ördög játszmája ellenem. Egy darabig szerelmes voltam egy fiú osztálytársamba, de rájöttem, hogy ez az érzés is csak az Ördögtől ered, mióta imádkozok ez ellen, érzem, hogy múlóban van, de még így is kevés, amit ezek ellen teszek.

Ugye valóban nem szabad semmi esetre sem elmennem egy ilyen másik fiúval, hogy olyan förtelmeket műveljünk? Hogyan lehetne szabadulni ezektől a gondolatoktól? Milyen imák lehetnek hatásosabbak? Köszönöm a normális válaszokat!

2014. jan. 4. 12:26
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
24%
A 9.-ik válaszolónak üzenném, hogy ez egy olyan oldal, ahol mindenkinek jogában áll leírni a véleményét, akármilyen véleménye is van az adott témáról, ez a lényege. És ha ezért lebarmozol, az nem engem minősít, hanem téged...
2014. jan. 5. 10:41
 12/32 anonim válasza:

Olvasd el ezt a cikket:

[link]

2014. jan. 5. 11:33
 13/32 anonim ***** válasza:
0%

Az a lenyeg az imakban hogy SZIVBOL jojjenek. Nem kell imat megtanulni valamiert. Sajat szavaiddal fejezd ki hogy mit bantal meg es mit kersz tole.Es ne vard hogy egyik naptol a masikig sikerulni fog. De hogyha tudod hogy Isten nem kedveli azt amit teszel, te is mind tobbet-tobbet teszel ellene. Minel tobbet kered tole!! Nehez lesz mert nem csak Isten lesz melletted hanem Satan is ott rohan melletted hogyha ne sikeruljon. Imatkozom eretted!!

Udv . Greta

2014. jan. 5. 12:06
 14/32 anonim ***** válasza:
2%

En szerintem vallasos homoszexualisak nem leteznek.

1> azert mert Isten tiltja a homoszexualitast

2> ha igazi hivok, akkor rajonnek arra hogy Isten tiltja a homoszexualitast

3> Ha vedik a homoszexualitast akkor nem igazi hivok, mert van nem ismertek fel Isten akaratat, vagy nem akarjak.

Es a Bibliat szo szerint kell ertelmezni.

Udv. Greta

2014. jan. 5. 12:12
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

"Es a Bibliat szo szerint kell ertelmezni."

akkor mondd meg, kinek kéne megölnie a homoszexuálisokat?

2014. jan. 5. 14:08
 16/32 anonim válasza:
100%
Gréta, kedves. Én ugyan nem vagyok homoszexuális, de ismerek olyat, aki az, és képzeld már: a homoszexuálitás nem választás kérdése. Vagy az vagy, vagy nem. Ha szerinted egy homoszexuális nem lehet vallásos, akkor neked kéne nagyon gyorsan a gyógytatószékbe röppenni, és meggyónni, hogy menyire elitéled az embertársaidat, mert mások, mint te. Ez vajon nem bűn???? Ki vagy te, hogy ítélkezz mások fölött? Ebbe igazán belegondolhatnál.
2014. jan. 5. 14:52
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak ajánlani tudom az Imák Bobbyért című filmet! A youtube-on fent is van a teljes film magyarul. Mindenképp szánj rá időt és nézd meg. Akár pszichológushoz is elmehetsz, hogy segítsen elfogadni saját magadat.
2014. jan. 5. 14:55
 18/32 anonim ***** válasza:
100%
Kedves feketemadar. Elnézést a kissé erös szóhasználatért, de az, hogy ezen egy pszihológus változtatni tud, nem vélemény, hanem baromság. Ezzel az erövel menj el te pszihológushoz, hogy változtasson a heteroszexualitásodon. Ha valamihez nem értesz, inkább ne szólj bele, mert többet árthatsz vele, mint használsz. Itt egy nagyon súlyos lelki válságban levö fiatalemberröl van szó, aki épp most készül tönkretenni az egész életét. Ez nem játék. Mindenkinek csak egy élete van, és elég egyszer elrontani, és egyszer csak már nincs visszaút, de akkor már késö bánat.
2014. jan. 5. 17:43
 19/32 anonim ***** válasza:
85%
Kedves Greta. Hát én még ekkora sületlen baromságokat életemben nem hallottam, mint amiket itt összehordtál. Mi az, hogy a vallásos emberek között nincsenex homoszexuálisok? Hát már hogy a fenébe ne lennének! Legfeljebb elfolytják magukban, a vallásuk, és egyebek miatt. Gondolkozhatnál is egy kicsit, mielött hülyeségeket írkálsz. És egyáltalán honnan veszed, hogy Isten elítéli? Talán beszéltél vele? Vagy csak mert a papok ezt szajkózzák? Vagy csak mert neked nem tetszik? Gondolkozzatok már egy kicsit, mielött tanácsokat osztogattok valakinek, mert az életét tehetitek tönkre. Ja és olyan meg, hogy sátán nincs. Ez csak a papok kitalációja, hogy legyen a hívöket mivel riogatni. Kedves kérdezö. Te pedig nehogy ezekre a hülyékre hallgass, éld az életedet úgy ahogy neked a legjobb. Csak egyszer élünk, neked is csak egy életed van. És ne legyen büntudatod, vagy lelkiismeretfurdalásod, pláne egy olyan dolog miatt, amiröl nem tehetsz, ráadásul nem ártasz vele senkinek. úgyhogy hajrá, és mindent bele.
2014. jan. 5. 18:13
 20/32 anonim ***** válasza:
*nincsenek
2014. jan. 5. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!