Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Saját vallásoom lehet?

Saját vallásoom lehet?

Figyelt kérdés
Szóval szerintem nem létezik isten.A szellemekben, boszorkányokban, Démonokban Sátánban hiszek.Nem járhatok templomba.A pokolba akarok kerülni.Állatokat viszont nem tudnék bántani.Van ilyen vallás?Lehet saját vallásom??
2013. dec. 19. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:
53%

A saját képzelgéseket úgy hívják, hogy őrület. Ha meggyőzöl pár embert, akkor válik vallássá :)

Szerintem sokan hisznek ezekben az elemekben többé-kevésbé, de kétlem, hogy lenne olyan csoport, ami összefogja őket. Talán a legközelebb valami sátánista szekta áll, de szerintem egy 13 éves gyerek vagy, aki unja a banánt, ezért szerintem jobban teszed, ha elkerülöd őket. Ha senkinek nem ártasz vele, akkor azt hiszel amit akarsz.

2013. dec. 19. 18:30
 2/7 anonim ***** válasza:

Persze, most még bármit meg tehetsz, csak nincs értelme.

Már az ellentmondásos, hogy hiszel Sátánban és a démonokban, Istenben meg nem,

így úgy látom nem vagy tisztában saját magaddal sem, egy kicsit zavaros ez.

Miért mondom ezt?

Mert Sátán, aki mai napig is egy angyal, csak gonosz, Isten teremtése.

Persze arra most nem akarok kitérni, hogy nem volt Sátán mindig gonosz mert nem ez a kérdésed.

A pokolba, abban értelemben pedig nem fogsz kerülni, mert olyan nem létezik, Isten nem hozott létre ilyet, és az ördögnek sem engedné hogy ilyet működtessen.

A "pokol" szó helyes értelmezése szerint mindenki oda jut, amikor meghal., vagy is a nem létezés állapotába és a Teremtő annak fogja vissza adni a feltámadás reménységével az életét, aki Jézus halálában hittek és úgy is éltek ahogy meghagyta a követőinek.

Persze ha létre hozol ilyet az sem a Te vallásod" hanem azé akit szolgálsz vele, jelen esetben Sátánt és a Démonait, akiknek a napjai megvannak számlálva, és hamarosan a Teremtő elfogja pusztítani Őket is és azokat is akik Őt szolgálták, illetve úgy éltek.

Szerintem nagyon fiatal vagy, és azt érzem a szavaidból, hogy lázadó korszakot élsz, de hidd el semmi jó nem származik ebből, próbálj meg emberhez méltóan arra gondolni, mennyi szép dolog van az életben és milyen sok jót lehet tenni,

Egyébként nem értem mi jó van abban hogy olyan valakit akarsz szolgálni aki az egész emberiséget a halálba és bajba sodorta?

Azt mondod az állatokat nem szeretnéd bántani.

Pedig ha Tudnád, hogy Sátán nagyon szereti a fizikai testet szadizni.

Csak olvasd el mit tett amikor egy két emberbe beleköltözött,

Voltak akik saját magukat vagdosták meg az ő hatására, meg mindenféle undormányokat tettek. Egyszer abban leltek örömet, hogy belementek a disznókba, és az árokba hajtották őket, hogy elpusztuljanak.

S te ilyen lényt akarsz tisztelni meg szolgálni?....

Hát gondolkodj, Te tudod

2013. dec. 19. 19:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem érted.Én nekem az az elképzelésem van, hogy van pokol mert nincs isten.Nem volt és nem is lessz.Ezért nem folyik közötük harc.Csak a sátán van mint felsőbnrendű lény, meg a démonai.Ők csak embereket ölnek, az állatokat szeretik.A farkas a szent állatuk.
2013. dec. 19. 19:38
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát ahogy el nézem nem olvastad el rendesen azt amit írtam

Sátán egy élőlény, és nem jöhetett lére magától, s a démonai sem.

Ezek a gonosz angyalok magasabb rendű élőlények az embernél, De van egy magasabb rendű élet forrás aki létre hozta az angyalokat is meg az embereket is.

Ezek közül némely angyal eltért Isten szerető gondoskodásától, és alapelveitől, és így itt gonoszkodnak.

egyébként pedig elég fura gondolkodásod van, valószínűleg sátáni befolyásolás alatt vagy ugyan is szinte természetes megállapítással közlöd, hogy sátán és a démonok csak embereket ölnek.

Ez pedig nem normális. S igen is az állatokat is bántották és még némely ember felhasználásával ma is bántják is.

S különben pedig Sátánnak nem az az elsődleges célja, hogy az embereket megölje, mert ugyan mi haszna származna belőle? A biblia szerint aki meg hal azt Isten felmenti a bűne alól.

A cél, hogy különböző "sérelmeket, megpróbáltatásokat" éljenek át az emberek, hogy elforduljanak Istentől.

Nem tudom, hogy hány éves vagy, de kíváncsi lennék, hogy édes szüleid tudnak-e erről, s ha igen nem hiszem hogy örülnek ilyesminek.

De tényleg, olyan természetes beleéléssel írsz arról, hogy az embereket megölik, mint ha ez normális volna....

Egyébként pedig Te is ember vagy, s ha ez így lenne akkor hamarosan Te is sorra kerülsz, ebbe belegondoltál?

Veled miért tenne kivételt, és az anyukádék örülnek ennek, vagy ők is ilyen természetesen belenyugszanak, hogy megfognak halni, veled együtt?

Vagy Téged nem zavar, hogy a szüleidet megöli az akit Te támogatsz?

Komolyan mondom égnek áll a hajam.... :(((((

2013. dec. 19. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Vannak pogány vallási közösségek, igen!

Szerintem ha utánanézel, találsz is a neten hozzád illőt.

Az előző válaszoló meg egy troll!

2013. dec. 19. 22:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Már megbocsáss, De Én vagyok a Troll?

Ugyan mivel sértegettem a kérdezőt,

Azzal, hogy megkérdeztem tőle mi abban az emberi, vagy természetes, hogy szolgálok egy személyt aki kinyírja az embertársaimat, meg a szüleimet?

Mert akkor a kérdezőt is lehetne evvel vádolni, hiszen nem hogy az ember társai akadnak ki, hanem szerintem ha tudnák a szülei akkor Ők is.

2013. dec. 19. 22:12
 7/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Amilyenné akarsz te válni azt ugy nevezik hogy sátánizmus.,,nem járhatok templomba" írod, mégis miért ki , vagy mi gátol meg téged abba hogy megismerhesd Istent? Miért a rosszat vàlasztod mikor választhatnád a jót, miért a halált választod,mikor választhatnád az életet? és miért nem a Teremtőt választanád a teremtettek helyett? Szerinted a szellemek, démonok sátán csak ugy maguktól lettek? Azt tudod hogy épp ezért szakadtak el istentől ezek a hajdani angyalok mert azt tették amit te ? Ha azt mondanám neked hogy Isten a szólgálatáért örök életet jár mig az ördög pusztulást ad érte? akkor is ez lenne a döntésed? Íme mit ír a Biblia,, Bizonyságul hívom ma ellenetek az eget és a földet,+ hogy az életet és a halált adtam eléd,+ az áldást+ és az átkot+. Válaszd az életet, hogy életben maradj te+ és az utodaid(5MÓZES 30:19) viszont csalodást kell neked okozzak mert a pokolba nem kerülhetsz mert az nem létezi, a bibliában a pokol szó sirgödröt jelent.Az Ördög és a démonok olyan mértékben befolyásolják az embereket, hogy a Biblia ezt írja: „az egész világ a gonosz hatalmában van” (1János 5:19). Isten Szava azt is feltárja, hogyan hat az Ördög az emberekre.

Megtévesztés. A Biblia arra buzdítja a keresztényeket, hogy harcoljanak az Ördög mesterkedései ellen (Efézus 6:11). Az egyik trükkje az, hogy megtéveszti az embereket, például elhiteti velük, hogy azok, akik az ő oldalán állnak, igazából Isten szolgái (2Korintusz 11:13–15).

Spiritizmus. Az Ördög spiritiszta médiumok, jósok és asztrológusok által félrevezeti az embereket (5Mózes 18:10–12). A kábítószer-használattal, a hipnózissal és a meditációs technikákkal – melyeknek az elme megüresítése a célja – az emberek szintén démoni befolyásnak teszik ki magukat (Lukács 11:24–26).

Hamis vallás. A hamis tantételeket tanító vallások miatt az emberek nem engedelmeskednek Istennek (1Korintusz 10:20). A Biblia ezeket démonok tanításainak nevezi (1Timóteusz 4:1).

Megszállás. A Biblia beszámol olyan esetekről, amikor egyeseket gonosz szellemek irányítottak. A démontól megszállt emberek olykor vakok vagy siketek lettek, és olyan is volt, aki vagdosta magát (Máté 12:22; Márk 5:2–5).

Hogyan kerülhetjük el, hogy az Ördög minket is befolyásoljon?

Nem kell rettegnünk a démoni befolyástól, hiszen a Bibliából megtudhatjuk, hogyan állhatunk ellen az Ördögnek:

Tanuljuk meg felismerni az Ördög módszereit, így nem leszünk „tudatlanságban a fondorkodásai felől” (2Korintusz 2:11).

Szerezzünk ismeretet a Bibliából, majd pedig alkalmazzuk, amit tanulunk. A Biblia tanácsainak az alkalmazása megvéd minket az Ördög befolyásától (Efézus 6:11–18).

Szabaduljunk meg mindentől, ami kapcsolatba hozható a démonok tevékenységével (Cselekedetek 19:19). Szó lehet itt olyan zenékről, könyvekről, újságokról, poszterekről, klipekről és filmekről, melyek kedvező színben tüntetik fel a spiritizmust.

2014. nov. 13. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!