Miért akarnak folyton a templomba csábítani a rokonaim?
A rokonok között van 1-2 aki nagyon vallásos, kerszetény, de inkább abban nyilvánul meg, hogy eljárnak templomba.
És folyton ha engem hívnak, már tudom mit akarnak. Hogy menjek el velük a templomba, rendes a pap, meg a többiek is.
Én meg már voltam sokszor templomban, és nem tetszett az a közeg.
És nem rázom le őket, mérgesen, hogy "hagyjatok már!"
-hanem csak mondom, hogy "ahh, majd legközelebb!"
De sose adják fel, azt hittem értik a célzást.
Miért akarnak engem templomba hurcolni, ha nem akarok menni?
Nincs a keresztény vallásban olyan, hogy ne erőltessük a saját akaratunkat másra?
Dehogy nincs olyan. Sőt!
De ami a legfontosabb, hogy a saját egoista akaratunkat is legyőzzük és felismerjük Isten akaratát - más szavakkal: a Tao-t ami a Törvény, ÚT , ami meghatározhatja utunk járását (vagyis cselekedeteinket, szavainkat).
Nem ismerem a konkrét helyzetet, és nem tudom,a kérdezőnk nem csak egy-e, a millió keresztényeket provokálók divatos seregéből.
De alapvetően fontos lenne megismerni a szakrális szertartást - a rítust - mert anélkül életünk és cselekedeteink csonka-bonkák. a megismerésnek az végtelen, az ég felé nyitott része nélkül, és nagy eséllyel zúgnak bele a profán cselekedetekből álló ál-rítusok örvénylő gödrébe.
Na, ezt szépen mondtam, a viszontlátásra, minden jót.
-aa-
Ha elzárod a megismerés egy csatornáját- akkor azt nem fogod megismerni, és nem is lesz hiteles, amit arról írsz, hanem egy ócska kisstílű hőbörgés -
de az, hogy a 2-est kisstílűen lenulláztátok - mutatja hogy ez a legkevésbé fontos itt a gyakorin- a fontos, hogy áskálódj a kereszténység ellen.
Minden jót!
-aa-
> Miért akarnak engem templomba hurcolni, ha nem akarok menni?
Valószínűleg ezt tőlük kellene megkérdezni, nem mindenki mástól? Mi honnan tudhatnánk? Annyit tudunk róluk hogy a rokonaid. De most komolyan, mindenki valakinek a rokona. Ebből miféle választ lehetne adni? :-)
> Nincs a keresztény vallásban olyan, hogy ne erőltessük a saját akaratunkat másra?
Még ha van is, ezt nem használhatod föl arra hogy lebeszéld őket a rábeszélésről. Nagyon valószínű hogy nem vallási oka van annak, hogy folyton el akarnak vinni. (Még akkor sem ha ők ezzel próbálják megmagyarázni.) Szerintem annak lenne hatása ha egyértelműen megmondanád nekik hogy ezt már zaklatásnak veszed, és ne is kérdezzék többet mert csak fölidegesíted magadat, de úgysem fogsz elmenni. Akárhányszor is kérdezik.
Nézz mélyen a szemükbe, és mondd meg nekik őszintén, hogy nem szeretnél templomba menni. Voltál már ott, de nem a te világod. Kérd meg őket, hogy ezt ne is erőltessék.
Ez a legtisztességesebb, legegyenesebb, és legudvariasabb amit tehetsz. Nem kell ezt túl bonyolítani, vállald fel magad, de ne bánts meg senkit. Nyugodtan és őszintén mondd meg nekik amit gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!