Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak engem háborít fel, ez a kép?

Csak engem háborít fel, ez a kép?

Figyelt kérdés
Találtam ma egy gif-et az egyik oldalon ( [link] ) és ugye rá van írva, hogy "GOD?" na most engem azért bosszant fel, mert az összes képen lévő népek, egyike sem hisz Istenben, mert ők másban hisznek. Azoknak a népek nem keresztények hanem más vallást gyakorolnak. Ez nagyon bosszantó, hogy az emberek ennyire tudatlanok és ilyeneket raknak ki Istenről..IGEN ÉN HISZEK ISTENBEN.

2014. jan. 4. 11:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Általában az igazság mindenkinek fáj. Ezért háborodnak fel rajta sokan.

De szerintem simán bevághatott volna Jehova tanúkat, zsidókat vagy keresztény embereket munkatáborokból is. Lehet arról kevesebb a kép.

A másik, honnan tudod, hogy a képen szereplők nem hittek Istenben? Lehet, pont kivételek voltak.

2014. jan. 4. 11:20
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rosszul látod. Egyrészt nem tudhatod, hogy ki hisz Istenben és ki nem.

Másrészt a kép üzenete az, hogy vannak háborúk, atombomba, éhező gyerekek stb., és hol van az Isten, mert ha lenne, akkor ezek nem lennének. Ez a gondolat egy helytelen istenkép megnyilvánulása, ami inkább Istent okolja ahelyett, hogy belátná be az emberek felelősségét ezekben a katasztrófákban.

2014. jan. 4. 11:22
 3/14 Grielean ***** válasza:
100%

1. A keresztények szerint az ő Istenük minden ember Istene. Akkor te miért kategorizálod a népeket? A te hited szerint a Genesis csak az európaiakra vonatkozik? Vagy a másik lehetőség, hogy aki nem abban hisz, mint te, az hadd szenvedjen?

2. Egyetlen népet sem lehet hit alapján kategorizálni. Egy indiai is lehet keresztény, ahogy egy európai is buddhista, vagy egy amerikai muszlim. Mi alapján jelentesz ki tehát bármit is csupán ezen képek alapján a képen szereplő emberek hitéről?

A te vallásod az emberek megkülönböztetésére és kategorizálására tanít? Eddig abban a hitben éltem, hogy mindenki szeretete a kereszténység egyik alapja.

2014. jan. 4. 11:39
 4/14 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem nem arról van szó, hogy akik a képen vannak nem hisznek istenben, hanem arról, hogy aki létrehozta ezt a gif-et, az a személy nem hisz Istenben, mert akkor ő szerinte ezek a katasztrófák nem történtek volna meg...de ez csak az embereken múlik és maguknak köszönhetik, semmi köze Istenhez.
2014. jan. 4. 11:42
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

T. Kerdezo!

Valo igaz, ahogy itt masok is valaszoltak neked. Felreertetted a kepet. A kep bemutat sok szornyuseget. A "GOD" kerdojellel lett irva. Tehat aki feltette, azt akarja mondani, hogy ha "van Isten" miert engedi meg ezeket a szenvedeseket.

Hogy miert vannak ilyen allapotok a foldon, az termeszetesen benne van a bibliaban. Ha erdekel a tema, szivesen megirom neked ra a valaszt. Udv: Judit!

2014. jan. 4. 12:06
 6/14 A kérdező kommentje:
Én az értem, hogy egy japán ember is hihet Istenben, de áltaalában nem abban hisznek. Én most ezzel nem arra akartam kilyukadni, hogy az embereket vallás alapján kell megkülönböztetni, hanem, hogy miért Istent okolják az ilyenek miatt..amikor azoknak az embereknek általában nem az az Isten az Istenük...remélem érthető.
2014. jan. 4. 15:40
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az ezeken a képeken látható szenvedéseket nagyrészt a keresztény területeken élő emberek okozták. Nem háborít fel a kép, mert egyszerűen rengeteg Istent kereső ember egyik legnagyobb kérdését ábrázolja, azaz hogy hogyan fér össze egy kegyelmes isten a szenvedéssel.
2014. jan. 4. 16:14
 8/14 anonim ***** válasza:
0%

Nem csak téged háborít fel hanem minden jó érzésű embert.

a kérdés,: Isten?

Nem, nem az Isten tesz ilyeneket, hanem azok az emberek akik a képen katona ruhákban vannak akiket szintén emberek utasítanak erre.

Vagy ha a kérdés arra irányul, hogy hol van Isten ilyenkor?

a válasz figyeli az embereket hogyan boldogulnak nélküle.

S ki az aki ezen aljasságok ellenére sem fordít neki hátat és nem Őt vádolja ezekért.

Egyébként egy Isten van, és azok az emberek valahol a tudatuk alatt hisznek Istenben csak nem a pontos ismeret szerint.Félre vannak tájékoztatva Istenről.

2014. jan. 4. 17:25
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
És miből gondolod, hogy a GOD szó pont a te keresztény istenedre vonatkozik?
2014. jan. 4. 20:19
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem inkább az a fajta egoizmus bosszant, amit a kérdésed rejt és a #9-es válaszoló ki is fejtett!

Honnan a fenéből veszed, hogy a te Istenedről van szó?

Az a GOD? szólhatott Zeusznak is! ;)

2014. jan. 4. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!