Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy mondhat Istennek igaz...

Hogy mondhat Istennek igaz szolgája ilyeneket?

Figyelt kérdés

"De ám legyen, hogy én nem voltam terhetekre; hanem ÁLNOK LÉVÉN RAVASZSÁGGAL FOGTALAK MEG TITEKET." 2 Kor 12:16

"Én Pál írtam az én kezemmel, én megfizetem: hogy azt ne mondjam néked, hogy TE MAGADDAL IS ADÓS VAGY ezen felül NEKEM." Filem 1:19

2014. jan. 2. 13:01
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
tényleg érdekel, vagy unatkozol, és kötekedni akarsz a hívőkkel?
2014. jan. 2. 13:10
 2/4 anonim ***** válasza:
40%

Szió,

a korintusi levélben írt szöveg elejét lehagytad:

(2Korintusz 12:15, 16) . . .? 16 De akárhogy legyen is, nem terheltelek meg titeket. Mindamellett azt mondjátok, „agyafúrt” voltam, és „ármánykodással” fogtalak meg benneteket.

AMIKOR KÉTSÉGBE VONJÁK A NEMES INDÍTÉKOKAT

A korai keresztények idejében különféle alkalmakkor helytelen szándékot tulajdonítottak egyes személyeknek. Ez történt például Pál apostollal is. Ezért indíttatva érezte magát arra, hogy ezeket írja: „Ám legyen! Nem terheltelek titeket. Mégis azt mondjátok, ,ravasz’ voltam és ,furfanggal’ fogtalak meg benneteket.” Igen, néhány hivőtársa Korinthusban azzal vádolta meg Pált, hogy nem szeretetből cselekedett. Helytelenül, hamis indítékot tételeztek fel a hű apostolnál.

De kiemelkedő példát találunk az Isten Fia esetében. A legnemesebb indítékból jött a földre, szüntelenül igyekezett tisztelni és igazolni Jehova Istent. Mégis az istenkáromlás hamis vádjával illették.

A másik vers amit írtál.

Itt egy szökött rabszolga ügyében írt Pál mert Filemontól megszökött Onésimus, egy rabszolga

A levél célja teljesen nyilvánvaló: Pál az első római bebörtönzése idején (i. sz. 59—61) nagy szabadságot élvezett és hirdethette Isten Királyságát. Azok között, akik hallgattak prédikálására, ott volt Onésimus is, Pál barátjának, Filemonnak a házából szökött rabszolga. Az igehirdetés hatására Onésimus keresztény lett. Pál — Onésimus beleegyezésével — úgy döntött, hogy visszaküldi őt Filemonhoz. Ekkor írta levelét az efézusbeli és a kolossébeli gyülekezetnek is. Mindkét levélben jó tanácsokat adott a keresztény rabszolgáknak és rabszolga-tulajdonosoknak arra, hogyan kell helyesen viselkedni ebben a kapcsolatban (Ef 6:5–9; Kol 3:22—4:1)

Arra kéri Filemont, hogy fogadja szívesen, mintha őt fogadná. Ha Onésimus valamivel megkárosította volna Filemont, írja azt az ő terhére, hiszen azt mondja Filemonnak: „Önmagaddal is nekem tartozol” (16., 19. vers). Pál reméli, hogy hamarosan szabadul és meglátogathatja Filemont.

Semmi rossz dolog nincs a kérésében.

2014. jan. 2. 13:29
 3/4 anonim ***** válasza:
22%

Hogy minek írok Én ide választ?

Nem kellett volna, és legalább senki nem válaszolt volna.

Talán az jobb lett volna ha nem kap semmilyen választ.

Ja és most jöhetnek a nullák.

000000000000000000000000000000000000000000000000000000%

2014. jan. 2. 13:54
 4/4 anonim ***** válasza:
10%

Hogy minek írok Én ide választ?

Nem kellett volna, és legalább senki nem válaszolt volna.

Talán az jobb lett volna ha nem kap semmilyen választ.

Ja és most jöhetnek a nullák.

000000000000000000000000000000000000000000000000000000

2014. jan. 2. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!