Jehova tanúi! A János 14:26-ban a Mennyei Atya miért Jézus nevében küldi el a Szent Szellemet? És a János 15:26 és a 16:7-ben miért mondta azt Jézus, hogy Ő maga küldi el a Szent Szellemet?
(János 1:18) 18 Istent e g y ember sem látta soha; az egyszülött isten, aki az Atya keblénél van, az szolgált felőle magyarázattal.
(1Korintusz 1:8, 9) . . .. 9 Hű az Isten, aki elhívott benneteket, hogy részességetek legyen a Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal.
(Héberek 4:14) 14 Tekintve hát, hogy nagy főpapunk van, aki átment az egeken, Jézus, az Isten Fia, ragaszkodjunk ahhoz, hogy megvalljuk őt.
Ki mondtdta, hogy Jézus nem egy istenség és hogy nem az Atyja elsöszülötte?
A Károli bibliában NINCS Szent Szellem, csak Szentlélek van.
---------
A kérdezö ehm. nem éppen kedves viselkedése után nem akartam hozzá szólni ehhez a témához, de ez a szöveg nem hagy békén, hogy ne írjak hozzá kedves iró
A lélek héberül a ne´fes görögül a psy.che
A szellem a héber ru´ach görögül pneu´ma szóból származik.
érdekes megnézni, hogy más nyelveken melyik szót használják a Biblia forditók
János 15:26 - Mikor pedig eljő majd a Vigasztaló, a kit én küldök néktek az Atyától, az igazságnak Lelke, a ki az Atyától származik, az tesz majd én rólam bizonyságot
Jézus itt egyértelműen arról beszél, hogy ki a forrása a Szent szellemnek. Jézusról pedig kiderül, hogy Ő a közbenjáró Isten és ember között.
A jános 10.34-35-nek itt az eleje:
32 Jézus pedig azt mondta nekik: Sok jó cselekedetet mutattam nektek az én Atyámtól, azok közül melyik tettemért köveztek meg engem? 33 A zsidók így feleltek: Nem jó tettekért kövezünk meg téged, hanem káromlásért és azért, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
és a folytatása is:
36 arról mondjátok-e ti, hogy káromlást szól, akit az Atya megszentelt, és elküldött a világba, mivelhogy azt mondtam: az Isten Fia vagyok?
Jézus arról beszél, hogy, ha az embereket is isteneknek mondhatják, akkor éppen Ő, aki Isten Fia személyesen, ne lenne Isten?
"Jézus arról beszél, hogy, ha az embereket is isteneknek mondhatják, akkor éppen Ő, aki Isten Fia személyesen, ne lenne Isten?"
Nem kedves megfelelő nevű! Először is azt kell látnunk, hogy az 'Isten' címet, vagy rangot hol és milyen értelemben használja a Szentírás. Hogyan használta és értette a bírák esetében? Miért vádolták meg - az egyébként minden más esetben HAMISAN VÁDOLÓ zsidók azzal, hogy "Istenné tesz magát", holott Ő csak TELJES JOGGAL "Isten Fiának" nevezte magát, nem úgy, mint te is most, aki nem Jézusnak adsz igazat, hanem a zsidóknak, azért ez szomorú!
Itt nem arról van szó, hogy Jézust nem lehet Istennek, vagy isteninek nevezni, ahogy a Biblia is teszi (bár ezekben a farizeusi vádakban éppen nem erről van szó), hanem arról, hogy ezzel NEM TESZI a Szentírás Jézust "egyenlővé" Jehovával egy kitalált háromságban, mert az 'Isten' kifejezés csak egy rangjelző szó, melyet nem csak a Mindenhatóra alkalmaz a Biblia.
Kérlek olvasd el a 18-tól, és választ kapsz erre a kérdésre is. Konkrétan erre a témára az utolsó válaszom felel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!