Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik "Isten"?!

Létezik "Isten"?!

Figyelt kérdés
Nem hiszek személy szerint ebbe. Csak fortunába. :D Csak tegnap voltam édesanyánál és mikor kijelentettem hogy nem hiszek benne ő és édesapa elég rendesen lecseszett és ez elgondolkoztatott o.O Ti hogy álltok ehhez a témához? :D

2013. dec. 29. 21:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

Köszöntelek Kedves kérdező.

Először az 5-ös válaszolónak szeretnék egy kijózanító gondolatot írni.

A Teremtőt nem lehet becsapni. Sátán pont ezt állította az emberekről, hogy csak önző érdekekből szolgálják az Istent, egyébként nem tennék.

Ezért szerintem gondold át ezt, mert Jézus a jelenések könyvében a következőt mondta:

(Jelenések 3:15, 16) 15 »Ismerem tetteidet, tudom, hogy sem hideg, sem forró nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy pedig forró! 16 Így, mivel langyos vagy, és se nem forró, se nem hideg, ki foglak köpni a számból.

Mi előtt valaki félre értené. ez azt jelenti, hogy a hited vagy üdítően hideg mint egy nyári forróságban a folyadék, vagy forró, mint a hidegben egy meleg tea

De a langyos vizet senki nem szereti meginni.

Kedves Kérdező:

Igen létezik. De ahhoz hogy elhidd fontos lenne, hogy meggyőződésen alapuljon a hited, ne hiszékenységen.

A hit ismeret által fejlődik ki.

Először szerintem a természettel illetve az élet szépségeivel ismerkedj, és gondolkodj el, hogyan jött létre,

ehhez javaslom egy kiadványunkat amelyet letölthetsz a honlapunkról, ezt a privátban írom meg.

s amikor a hited kezd erősödni akkor kezdj el elmélkedni hogy Ki ő, mit szeretne tőled, és neked mit kell tenned.

ez egy folyamat.

Remélem tudtam segíteni.

2013. dec. 29. 22:54
 12/19 anonim ***** válasza:
71%
11-es én beszéltem Istennel, és azt mondta, hogy te egy kretén vagy, és ne hallgassak rád.
2013. dec. 29. 23:09
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

Tudod kedves 12-es válaszoló, a hazugság honnan ered?

Ki volt az aki először hazudott?

Sajnos miatta tartunk itt.

Ezt a személyt utánozod, amikor valótlant állítasz.

De azért, 47. évesen több tapasztalattal rendelkezem mint Te

2013. dec. 29. 23:17
 14/19 anonim ***** válasza:
aha létezik
2013. dec. 29. 23:20
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

5. Gyáva vagy.

Csak azért hinni Istenben, mert jaj, mi van ha létezik.

Amúgy én nem hiszek.

2013. dec. 30. 07:47
 16/19 eric_one ***** válasza:
55%

15-nek amúgy ez nem gyávaság, ez logikai következtetés volt az 5östől.

Ezt már Pascal a híres gondolkodó, filozófiai istenérvében is kifejti:

"Azért jobb hinni Istenben és követni, mert ha nincs, azzal kevesebbet vesztek, mint amennyit nyerek vele, ha van."

2013. dec. 30. 08:05
 17/19 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdezö, én ismerek egy fordított esetet.

Az egyik barátnöm akinek a szülei hittek az evolucióban, kb. 6 éves volt, sírt, vitatkozott az apukájával, hogy ö nem akar a majomféle valamiböl lenni. Az apukája sokszor megszidta, hogy értsd meg, Isten NINCS, kifejlödtünk.

Milyen érdekes az élet, most az apukája is mélyen hisz Istenben, és sok tudományos bizonyítékot is fel tud hozni az evolució ellen...

Másik barátnöm föiskolás korában /matematikai szakon/ az anyukáját akarta meggyözni, hogy nincs Isten, mivel okos intelings, tehát nemcsak frázisokat használt, és egyszer magyarázata közben megállt a keze, és azt mondta, de hiszen ez nem lehet véletlen mégsem...most mélyen Istenhivö

Az én nézetem az, hogy respektálni kell egymást nézetét, nem kinevetni a másikat azért, miben hisz.

Én gyermekkoromtól hiszek Istenben, hálás vagyok a szüleimnek, hogy nem kényszerítettek semmire sem, de otthon sokat foglalkoztunk a Bibliával és sok tudományos, történelmi irodalmat, ujságokat olvastunk. Ezek sokszor pontosan alátámasztották a Biblia igazságát.

Nagyon fontos a kérdés van-e Isten. Ha nincs, akkor minden ugyis mindegy....de ha VAN, akkor az akarata teljesedik és be fog minket folyásolni, akár hiszünk, akár nem :-)

2013. dec. 30. 09:57
 18/19 anonim ***** válasza:

16. Ja, hogy ez filozófia. Az már más.

Attól hogy valami híres mondta, számomra még akkor sem elfogadható, mint logikai érvelés Isten mellett.

Ha nincs, akkor is érdemes hinni benne, mert mi van, ha van. Ez gyávaság. És még haszonlesés is. Annak reményében hinni benne, hogy ha van, akkor nehogy pokolra kerüljünk, inkább higgyünk benne.

2013. dec. 30. 12:32
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

"Ez gyávaság. És még haszonlesés is. " -érdekes, hogy ezt mindig azok mondják, akik nagyon igyekeznek a pokolba menni, csak sajnálják, hogy nincs.

mit jelent a fortunába hinni?

2013. dec. 30. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!