Azok akik nem hisznek istenben vagy más vallásúak azok hova jutnak feltéve ha van isten?
Hát én tuti a pokolba, tekintve, hogy tudtam a kereszténységről, és volt lehetőségem megtérni.(ateista vok)
De figyelj. panaszt még nem hallottam a Gyehennáról :D
Előítéleteket igen, de panaszt egyet sem.
Ez vallástól független. Aki tiszta szívvel keresi Istent, az meg is találja "odaát" is.
Aki meg nem hisz Istenben, nem is érdekli őt, az meg ne reklamáljon Isten igazságossága felől. Ha te nem kérsz belőle, Isten van annyira "gentleman", hogy nem erőlteti rád magát sem most, sem ezután.
Amúgy meg nem tudni ezt. Origenész azt mondta, hogy szerinte a pokol üres. Háááát, ezt döntse el ki-ki maga :)
Mint mindig most is nullás választ adok.
Jelen pillanatban mindenki meghal.
És eltemetik a Seolba, vagy rossz fordítás szerint a "pokolba"
S ha a Teremtő jónak látja akkor az életét vissza kapja a messiási királyságban.
Gyehenna jelentése:
Megiddó hegye.
Ez egy városon kívüli szemét telep volt amit folyamatosan kénnel tápláltak, hogy ne aludjon ki a tűz.
Ide dobálták a szemetet, a fertőzött ruhákat, és azoknak a holt testét akik méltatlanok voltak a tisztességes temetésre.
Hogy egyes vallások, amik nem a keresztény tanítás szerint élnek azok is, mert félre vannak tájékoztatva, akik pedig kereszténységen belül vannak félre tájékoztatva, azok is.
T. Kerdezo!
A Szentiras szerint minden ember /legyen az hivo, vagy nem hivo/ egy helyre megy a halal utan, megpedig a sirba.
Pokol, mar a /tuzes pokol/ nem letezik. Es Istentol valoban igazsagtalan lenne, ha az ember a foldi elete alat /kb. 70-80 ev/ elkovetett vetkei miatt "orokke" kene szenvedjen a pokolba.
Tehat mindenki egy helyre megy, a sirba. Viszont lesz feltamadas mindenki szamara Isten igerete szerint.
Ha kerdesed lenne meg, szivesen valaszolok. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!