Milyen autója van Németh Sándornak?
Tudom, hogy N.S. mást tanít, de ezt Jézus mondta:
"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön..."
Ha látok egy szegényt, akkor pedig lehet, hogy az Isten akarata, hogy segítsek neki. Jézus azt mondta, hogy szegények (egy szóval se mondta, hogy ők átkozottak) mindig lesznek KÖZTÜNK.
Szerintem azért, hogy a gazdagok szívét megpróbálja...
Van olyan rész is a Bibliában, hogy megáldván megáldalak,
feljebbvalóvá teszlek, fej leszel, és nem farok, stb.
Akkor ezt miért mondja Isten, ha a szegénység olyan jó dolog? De, ha olyan kúva jó dolog lenne a szegénység, akkor Afrikában, Magyarországon sok boldog embernek kéne lenne, mert hogy boldogok a szegények.
Kabbe gyíkok, leléptem.
Meg olyan rész is van a Bibliában, hogy a jómódú hívők eladták a vagyonukat, és szétosztották a szükségben levők között.
Olyan rész is van a Bibliában, hogy ha van mit ennetek és van mibe öltözködnötök, elégedjetek meg vele.
Olyan rész is van a Bibliában, hogy ha valakinek két köntöse van, az egyiket adja oda annak, akinek egy sincs.
Olyan rész is van a Bibliában, hogy ha valakinek van miből élnie e világon, és elnézi, hogy az ő atyjafia szükségben van, és elzárja attól az ő szívét, akkor nem maradhat meg benne Isten szeretete.
N.S. arra tanít, hogy a gazdagság áldás és a szegénység átok. Nem kellene véletlenül azt is elmondania, hogy a gazdagoknak meg kellene áldaniuk a szegényeket? Nem úgy, hogy: "áldjon meg téged az Úr, testvérem, imádkozom érted". Mert az is benne van a Bibliában, hogy ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem cselekedettel és valósággal.
Jézus a hegyi beszédben közvetlenül egymás után tanított a böjtről, imádságról és alamizsna osztásról. Nézd csak meg, hogy melyiket vette előre!
22.hsz-hez:
"Kabbe gyíkok, leléptem."
Ez valami speciális hgy-s szleng?
vagy esetleg a készítői által semmilyen korosztálynak nem ajánlott meséből való(?) ahol az egész mondat így hangzik:
"Vagy én leszek Jézus, vagy kabbe gyíkok én lelépek!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!