Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen autója van Németh...

Milyen autója van Németh Sándornak?

Figyelt kérdés
Találtam egy régi totalcar-os cikket az egyházi vezetők autóiról, de a HGY elzárkózott a kérdéstől és nem válaszolt. Tudja valaki, hogy milyen autója van?
2013. dec. 28. 22:07
1 2 3
 11/26 eric_one ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem ha tiéd lett volna a Betlehemi istálló, akkor a szent család még most is bolyongana.....

2013. dec. 29. 16:38
 12/26 A kérdező kommentje:

Miért érzem úgy, hogy úgy reagáltok, mint Jehova Tanúi? Feltesz az ember egy egyszerű kérdést, és egyből jön a személyeskedés, terelés. Miért nem lehet egyértelmű, egyenes választ adni?

És ha azt gondolod, hogy irigység van bennem, rosszul gondolod, és jobb ha elrendezed ezt az Úrral, mert alaptalanul vádolsz.

Az igazságtalanságot pedig nem tudom elnézni, és nem érdekel, hogy N.S. milyen hazugságokat prédikál nektek a gazdagságról. Amikor egyesek luxus körülmények között élnek, és nem segítenek a testvéreiknek, akik meg szűkölködnek, könnyebb azt mondani, hogy átok alatt vannak.

Csak az ítéletkor Jézus lehet, hogy másra fogja azt mondani, hogy átkozottak:

"Mikor pedig eljő az embernek Fia az ő dicsőségében, és ő vele mind a szent angyalok, akkor beül majd az ő dicsőségének királyiszékébe. És elébe gyűjtetnek mind a népek, és elválasztja őket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. És a juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja. Akkor ezt mondja a király a jobb keze felől állóknak: Jertek, én Atyámnak áldottai, örököljétek ez országot, amely számotokra készíttetett a világ megalapítása óta. Mert éheztem, és ennem adtatok; szomjúhoztam, és innom adtatok; jövevény voltam, és befogadtatok engem; Mezítelen voltam, és megruháztatok; beteg voltam, és meglátogattatok; fogoly voltam, és eljöttetek hozzám. Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál, és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál, és befogadtunk volna? vagy mezítelen voltál, és felruháztunk volna? Mikor láttuk, hogy beteg vagy fogoly voltál, és hozzád mentünk volna? És felelvén a király, azt mondja majd nékik: Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek egygyel az én legkisebb atyámfiai közül, én velem cselekedtétek meg. Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is:

TÁVOZZATOK TŐLEM, TI ÁTKOZOTTAK,

az örök tűzre, amely az ördögnek és az ő angyalainak készíttetett. Mert éheztem, és nem adtatok ennem; szomjúhoztam, és nem adtatok innom. Jövevény voltam, és nem fogadtatok be engem; mezítelen voltam, és nem ruháztatok meg engem; beteg és fogoly voltam, és nem látogattatok meg engem." Mt 25:31-43

2013. dec. 29. 17:23
 13/26 eric_one ***** válasza:

Jó hogy bemásoltad ezeket az igéket, akkor nézd meg ezt a videót kérlek:

[link]

[link]

Te is betöltötted az igét amit bemásoltál? Adakoztál a szegényeknek az ünnepek alatt? Vagy csak ide tudtál írogatni? Unalmas a cinizmusod ("Csak nehogy úgy járjon az az autó, ahogyan István járt (megkövezték) ") meg az hogy a Hit Gyülivel foglalkozol, tedd a magad dolgát és az ítéletet meg hagyjuk meg az Úrnak.

2013. dec. 30. 10:58
 14/26 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy személyeskedtem. Biztos lesznek gazdagok a mennyben, mert Isten nem kirekesztő, és nem mindenki lopta a pénzét. Én viszont úgy veszem észre, hogy az Igét tudod idézni, de nem érted mire vonatkozik.

Az elsőnél egy kapzsi ember van, aki azt gondolja, hogy sok java van sok időre,evés-ivás, kényelem. Hamis biztonságérzet, és hamis jövőkép. Ezzel volt a baj, nem a pénzzel.

A második.

Nem tudott megindulni egy szükségben levőn, holott a háza előtt volt, napi szinten látta. Biztos a pénz szerelme volt a baj itt is(megvakította), és nem a pénz.

Harmadik.

A lelki szegények, pontos fordítása: a Szellem koldusai, olyan emberek, akik éheznek Istenre.

Negyedik.

Ez olyan gazdagoknak szól(szerintem) akik igazságtalanul szerezték a pénzüket, a becsületeseket eltaposván. De vannak gazdag, becsületes keresztények is, gondolom, hogy nem róluk szól.

Utolsó.

"Eltávoztassátok azért a telhetetlenséget" , ezzel van a baj, némelyek azt gondolják, hogy a vagyon bősége a legfontosabb, hogy az a cél.

"Krisztus követés alaptétele, hogy ne legyél vagyonos,", ezt hol olvastad? Azt, hogy ne legyél vagyonos, a kommunizmus, a feudalizmus, az eu, stb akarja. Nem gondolnám, hogy Isten csupa 47ezer forintos fizetésű emberekből képzeli el az egyházat.

"Mert minden rossznak gyökere a pénz szerelme", na igen, akkor mégsem a pénz, hanem annak szerelme, annak első helyre való tétele. Egyébként, tőlem biztos nem hallottál olyat, hogy aki szegény, azt nem szereti Isten, vagy nem lehet Isten embere. Szerinted ki gazdag, mitől számít annak? Az egész Föld vagyon 300 család kezében van, kb. 6ezer ember, a legkisebb bejegyzett vagyon 300trillió dollár, (300*1 000 000 000 000 000 000dollár)egy ember kezében, plusz, ami nincs számontartva.

Ezek azok, akik azt akarják, hogy másnak ne legyen sok pénze. Egyszerű kérdés, egyszerű válasz:Rover személyautó(nem nagy szám), de mondta a tvben. Remélem boldog vagy.

2013. dec. 30. 14:01
 15/26 A kérdező kommentje:

A túró-rudis videó így kezdődik:

"... a hit gyülekezete szeretetszolgálata egy felajánlásnak köszönhetően..."

1 felajánlásnak köszönhetően! A 10000 darab túrórudis adomány durván számolva 1 millió forint értékű, de ez nem az egész gyülekezet, hanem ennek a felajánlónak az érdeme.

A 10 millió forintos összértékű adománnyal pedig nem nagyon kérkednék.

Csak néhány számadat: 2012-ben a HGY kb 57 millió forint 1%-ot kapott 25814 főtől, ez fejenként 2215 forint, ami 221500 forintos évi, azaz 18460 forintos havi SZJA-nak felel meg. Ez bruttó 115000, azaz nettó 75500 forintos átlagos bevallott jövedelemből jön össze. (Ez igencsak alulról becsült összeg, mert például a családi adókedvezmény, illetve egyéb SZJA-t nem érintő bevételek nincsenek beleszámítva.)

forrás:

[link]

Ha a 25800 HGY-t támogató közül mondjuk csak a fele az, aki a tizedét is a HGY-nek adja, az körülbelül 1 milliárd forint évente! Ennyi pénzből valljuk be őszintén, nem is olyan nagy dolog 10 milliót jótékonykodni. És most csak a tizedet próbáltam megbecsülni (ha pontatlanok a számításaim, vagy tudtok pontosabb adatokat, nyugodtan kijavíthattok).

És ne értse senki félre, szívből örülök annak, hogy ennek a pár száz embernek örömet szereztek a karácsonyi adományok!

De a HGY 70000 aktív taggal büszkélkedik a honlapján. Nem nehéz kiszámolni, hogy a 10 milliós karácsonyi adományra ez fejenként 143 forintos "áldozatot" jelentett!

"Te is betöltötted az igét amit bemásoltál? Adakoztál a szegényeknek az ünnepek alatt? Vagy csak ide tudtál írogatni?"

Azt gondolom, hogy nem csak az ünnepek alatt kell a szegényeknek segíteni! És hogy betöltöm-e ezt, kérdezd meg az Úrtól! Én nem mondom el neked. Ha Ő elmondja neked, akkor tudni fogod.

2013. dec. 30. 23:33
 16/26 A kérdező kommentje:

"Egyszerű kérdés, egyszerű válasz: Rover személyautó"

Köszönöm, a választ!

Nehéz szülés volt...

2013. dec. 30. 23:35
 17/26 anonim ***** válasza:
Jó, de akkor most mi a kérdés? Vagy van egy elvárás, hogy kinek mennyit kéne adni? Nem minden adomány kerül be a tévébe. Gondolom, egyénileg is adnak az emberek.
2013. dec. 31. 16:30
 18/26 -a- ***** válasza:

6.hsz-hez:

„Mi közöd hozzá?”

Egy próféta, vagy tanító hitelessége számomra függ attól, hogy az Írásokkal összhangban tanít-e, és az életvitelétől is, az abban meg, ill. meg nem mutatkozó krisztusi lelkülettől. Példának okáért, a hatszor házasodott ember számodra hiteles?.. Nem érvelhet azzal, hogy „Miközödhozzá?”. Ha bordélyba jár, vagy hazárdőr az hiteles?.. Nem érvelhet azzal, hogy „Miközödhozzá?”.

Ha valaki Isten szolgálata címén szemérmetlenül sok pénzt fogadna el, vagy kérne, arra ösztönözne minimálbéren, vagy szerény viszonyok közt élő embereket(-től), az hiteles? Nem azt mondom, hogy NS ilyen lenne, csak azt, hogy a tanítók szavahihetőségénenek vizsgálatához, az életük vizsgálata is hozzátartozik, ezért van köze hozzá bárkinek.

Miért kellemetlen ma egy ilyen kérdés az anyagi jólétet hírdető közösségekben? Ha azt kérdezték volna, hogy Jézus mivel közlekedett, vagy Pál, akkor is ilyen nem túl szeretetteljes reakciók lennének?:

„Mi közöd hozzá?”

„Szerintem ha tiéd lett volna a Betlehemi istálló, akkor a szent család még most is bolyongana.”

Az ósz-i emberek gazdasági tevékenységet folytattak, ezt nem állítanám szoros párhuzamba az adakozásból befolyt jövedelemmel. A próféták sem voltak általában gazdagok, sem az apostolok.

Az Ósz-ben egyébként a vér szerinti gyermekek sokaságában is Isten áldása volt. Hol van a sok gyerek?

2014. jan. 4. 17:41
 19/26 anonim ***** válasza:
én úgy hallottam, hogy minél szegényebb vagy földi életedben annál gazdagabb leszel utána...
2014. febr. 14. 21:50
 20/26 anonim ***** válasza:
Hát... a szegénység a Bibliában rosszként van feltüntetve (átok). Isten nem akarja, hogy az emberek szegények legyenek, vagy nélkülözzenek.Ha meg látsz egy szegényt, tudd meg, hogy nem Isten akarata az.
2014. febr. 20. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!