Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi történik a...

Szerintetek mi történik a lélekkel a halál után, és ezt mivel magyarázzátok?

Figyelt kérdés
Vallásosak és ateisták véleményére egyaránt kíváncsi vagyok.
2009. nov. 26. 18:49
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
58%
A 21 gramm csak városi legenda, valójában ezt senki se mérte le. Gondolj bele, hányan halnak meg mérlegen? Sehányan...
2009. nov. 26. 21:10
 22/31 A kérdező kommentje:

Kedves 1Ateista!

Saját materialista felfogásom szerint nincs olyan, hogy semmiből anyag, vagy olyan hogy anyagból semmi lesz. Az anyag nem vész el, csak átalakul. (Anyagok egyesülnek vagy bomlanak, új anyagokat hozva létre.) És ugyanez igaz az energiára és az információra is. És ha bebizonyosodna hogy a lélek létező dolog akkor már csak az lenne a kérdés: miből lesz és mivé lesz.

2009. nov. 26. 21:13
 23/31 anonim ***** válasza:
63%
Én éltem át olyat,hogy nem voltam a testemben.Egy angyal állított meg és szólt rám,hogy hova megyek.Visszamentem a testemhez és amikor újra elindult a szívem borzalmasan fájt az összes végtagom,elájultam a fájdalomtól.A szellemi energia a lélek aminek léte a test élete.Amikor a lélek elhagyja a testet a test leáll és bomlani kezd.Mégis lehet a szerveit hasznosítani másik élő emberbe ültetni.Ez jól megkavarta a halál fogalmát a tudományban az biztos.Szerintem mindenki él a test halála után és tovább fejlődik.Nem a pokolba meg a mennybe kerül az biztos mert a lélek belső világképe az amivel a túlvilágon találkozik.Azzal a hitvilággal amit kialakított magának.Hasonló hasonlót vonz alapján sokan találkoznak hasonló hitűekkel.De azt semmiképp nem hiszem el hogy a létezésem ez a kérész élet amit itt töltök.
2009. nov. 26. 21:46
 24/31 anonim ***** válasza:
13%

21:46- os

jó volt az anyag igaz?

:)

2009. nov. 26. 22:04
 25/31 anonim ***** válasza:
76%
21:46 kérdés, hogy mennyire voltál ugyanez a jellem közben, mint most. Mert ha nagyon, akkor nem tudom mi szükségünk az esendő testre. Mi szüksége bárkinek arra, hogy ilyen bőrizékbe pakoljon minket? Nem stimmel ez szerintem...
2009. nov. 27. 00:10
 26/31 anonim ***** válasza:

Kedves 20.47-es. Mond csak..már miért küldene el a pokolba? Mert nem hittem vallásos,istenfélő tisztelt embertársaim ideológiájának? Mert racionálisan látom a világot? Akik közül az egyik még öngyilkosságra is buzdított ? "Az ilyen jótanácsaidért biztosan te is bekerülsz abba a mennyországba". : Tudod hogyan győződnél meg arról, hogy van Isten? Igen egyszerű. Ugorj le a tizedikről, utána úgyis elé kerülsz, megmondja neked a frankót és elküld szépen a Pokolba.

Szép...remélem a jóistened bölcsebb mint te vagy.

2009. nov. 27. 05:37
 27/31 anonim ***** válasza:

A földi élet alapján kerül a lélek elbirálás alá. A menyország vagy pokol már a földön elkezdődik. Itt a lélek állapotára gondolok. Hasonló kérdésekné mindig eszembe jut Jézus szava: Ki mibe hisz abba üdvözül-de nem tudom a bibliai helyét.

A honnan hová kérdések engem is foglalkoztatnak-hiszek abba, hogy a lélek a teremtés során jön étre. A talentumokról szóló példabeszéd megismerésekor fogalmazódott meg bennem, hogy születésünk előtt találkoztunk mindannyian Istennel, ő az aki utnak engedett minket-akkor mi szabad akaratból vállaltuk az életet, tudtuk hova jövünk (ez utóbbit csak feltételezem, sok erőt tudok meríteni belőle-s talán jobb lesz beszélnem erről egy pappal is), s az élethez megkaptuk a minimálisan szükséges dolgokat-ki többet ki kevesebbet. Életünk végén ezeket a talentumokat kérik tőlünk számon. Talán ezért van, hogy minden ember nyitott a szent befogadására, de a szabad akarat itt közbeszolhat.

2009. nov. 27. 06:03
 28/31 anonim ***** válasza:

a két magzat beszélgetése nagyon aranyos, és én értem is, mit akar kifejezni a vélhetően Istenhívő írója...csak egy gond van...egy hatalmas hiány van a valóságban, ami a magzatoknál nincs... a magzatok folyamatosan HALLJÁK a külvilág zajait, és édesanyjuk hangját, érzik a vérkeringését, a szívdobbanásait, de mi nem halljuk Isten hangját és nem érezzük a jelenlétét... szóval épp a lényeg az, ami ezt az amugy aranyos és tanulságos irományt semmissé teszi...

válasz a kérdésre: nekem az a "hitem", hogy nem tudthatom, mi lesz a halál után és minden egyes variáció, ami ember szájából elhangzik,vagy amit az ember gondol, csak egy lehetőség! ugyanolyan lehetőség, mint a többi és ugyanannyi esély van rá,hogy igaz legyen, mint bármely másiknak. Nekem van egy elképzelésem, amire még csak csak vannak bizonyítékok is, DE ezt is csak találgatásnak, egy lehetséges verziónak tartom, így nem hiszek benne vakon, inkább csak remélem, de nem élem bele magam. Szerintem az újjászületés a legvalószínűbb, sok bizonyíték van rá, amit most nem akarok hosszan ecsetelni, ha valakit érdekel, nézzen utána. Számomra sokkal elfogadhatóbb és megnyugtatóbb ez a magyarázat, mint pl a Mennyország...én ragaszkodom a földi életemhez, és imádom a földet, az összes növényt,az összes állatot,a tájat, az embereket, szóval mindent, és nem szeretném itthagyni. Halálom után nem szeretnék valami örökké boldog angyalkákal körülvett unalmas helyre kerülni,mert számomra a földön van a menny. Ezért bízom leginkább abban, hogy halálom után újjászülethetek és előlről kezdhetem egy másik testben, másik családdal, más körülmények között, hogy mindent megismerjek.

Üdv: egy hitvak

2009. nov. 27. 11:39
 29/31 anonim ***** válasza:
76%

a két magzat beszélgetése nagyon aranyos, és én értem is, mit akar kifejezni a vélhetően Istenhívő írója...csak egy gond van...egy hatalmas hiány van a valóságban, ami a magzatoknál nincs... a magzatok folyamatosan HALLJÁK a külvilág zajait, és édesanyjuk hangját, érzik a vérkeringését, a szívdobbanásait, de mi nem halljuk Isten hangját és nem érezzük a jelenlétét... szóval épp a lényeg az, ami ezt az amugy aranyos és tanulságos irományt semmissé teszi...

válasz a kérdésre: nekem az a "hitem", hogy nem tudthatom, mi lesz a halál után és minden egyes variáció, ami ember szájából elhangzik,vagy amit az ember gondol, csak egy lehetőség! ugyanolyan lehetőség, mint a többi és ugyanannyi esély van rá,hogy igaz legyen, mint bármely m

2009. nov. 27. 12:14
 30/31 anonim válasza:

Kedves "hitvak" / kedves "ateista"!

Tudtad, hogy az Isten nagyon szeret Téged?? Egyáltalán nem akar elküldeni a Pokolba, ahogy Te gondolod, hanem azért küldte Jézust ide, hogy megbéküljön Veled! Térj meg és fogadd be Őt az életedbe és a szívedbe! Már ebben az életben kapcsolatod lesz Vele, és a fizikai halál után Te valójában nem fogsz meghalni, hanem hazaköltözöl Hozzá.

2009. dec. 2. 00:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!