Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek mi történik a...

Szerintetek mi történik a lélekkel a halál után, és ezt mivel magyarázzátok?

Figyelt kérdés
Vallásosak és ateisták véleményére egyaránt kíváncsi vagyok.
2009. nov. 26. 18:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

ja és nehari h a lélek létezéséről irtam csak láttam vki azt irta h nem létezik ..

de én hiszem h van egy túlvilág és az ember lelke vagy a mennybe vagy a pokolba kerül a földi életmódjától függően..

de amugy ha olvasnád a bibliát vagy ha eljárnál istentiszteletre akkor rájönnél a dolgokra mert az Isten sok jóra megtanit :)

2009. nov. 26. 19:59
 12/31 A kérdező kommentje:

Kedves 19:35!

Amit te mondtál az nagyon jó hasonlat. Viszont egyvalamit ne felejts el: az élet biológiai értelemben nem a születéskor, hanem a megfoganáskor kezdődik. És a világ nem csak gyengédségből és dalolásból áll. Arra a következtetésre jutottam a példádból, hogy te abban hiszel, hogy az embereknek több életük is lesz még egymás után és mindegyik jobb mint az előző. (Javíts ki ha tévedek!)

2009. nov. 26. 20:01
 13/31 anonim ***** válasza:
64%
Az embernek van lelke.A lélek a test halálával nem hal meg, hanem tovább él.Ebben teljesen biztos vagyok.Szerintem lehetséges, hogy újjá születünk, de ebben már nem vagyok teljesen biztos.
2009. nov. 26. 20:08
 14/31 anonim ***** válasza:
60%

Az történik ..ami fogantatásunk előtt történik. Az-az.. a nem élő számára -> semmi. Kikapcsolsz...nem létezel,nincs tudatod,egyszerűen megszűnsz létezni,valahogy úgy mikor elalszunk eltűnik a kontrollált/irányított tudat. (Tudom,tudom ott az álom..de én már azt is csak szökő évente.) Az álomban nem te irányítasz,hanem az agy nem tudatos része diktál és az emelkedő vérnyomás,félelem ébresztheti fel esetlegesen a tudatot,azzal hogy "nem stimmel valami" persze,, téves tudat alatti információk miatt.(Rémálom)

Szóval a lényeg... megszűnik a jelenleg ismert "lélek"-nek nevezett tudatos állapot,azzal ha az agyadban a vér megáll 1 másodpercre is...elájulsz,és elvesztettél mindent,(ha 5-10 percen belül nincs friss vér újból).

Bár bebizonyítaná ISTEN,hogy létezik...,én lennék a legboldogabb.

1 Ateista

2009. nov. 26. 20:16
 15/31 A kérdező kommentje:

Csak mondom én ateista és egyben materialista vagyok, viszont hiszek abban hogy a lélek mint energia tovább él, csak elképzelni nem tudom hogyan.

Nem haragszok senkire a válaszok miatt sőt mindenkinek köszönöm.

2009. nov. 26. 20:20
 16/31 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
71%

Engedd meg, hogy javasoljak egy (3 kötetes) könyvet:

Dr. Michael Newton: Lelkünk útja I-III.

Nem csak ezt olvastam, és már régóta érdekel a téma.

Röviden: A lelkek zöme a halál után "hazamegy" a szellemvilágbeli otthonába, a társaihoz. Néhányuk (aki akar) még itt kóvályog egy ideig, próbál jelet adni (fejlettségüktől függően sikerülhet is), nézelődik, ilyesmi, de nem ez a tipikus.

A lelkeknek vagyis nekünk az igazi "életünk" nem itt van, a gondolataink, érzéseink, kapcsolataink, tanulásunk, fejlődésünk valódi színtere "odaát" van. Ezt itt leírni sem lehet, nemhogy elmagyarázni. Annyit mondhatok, hogy bár én nagyon kritikus vagyok (és tiszteletlenül bátor kérdéseim vannak) de az általam megismert rendszer az egyetlen, amit el tudok fogadni (logikus, etikus, stb.), nincs ellentmondásban sem a józan paraszti ésszel, sem a tapasztalatokkal. (Az tény, hogy nem passzol egyes vallásos tanokhoz de sorry, c'est la vie.)

Ja és az indulatos kritikák nem érdekelnek...Majd odaát megbeszéljük.

2009. nov. 26. 20:22
 17/31 anonim ***** válasza:
82%
"pezsdüljenek a vizek az élő lelkek sokaságától", mondja isten a 1mózes20ban, majd a 24 így folytatja "hozzon elő a föld élő lelkeket a maga neme szerint: háziállatot, csúszó mászó állatokat, és a föld vadállatait a maguk neme szerint" az 1 mózes 2:7 ben ezt olvashatjuk: és ekkor isten megformálta az embert a föld porából, és orrába lehelte az élet lehelletét, így lett az ember élő lélekké." mivel ádám vétkezett, ezért a következő büntetést szabta ki rá a teremtő: 1mózes 3:19 "arcod verítékével eszed majd kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert por vagy, és a porba térsz vissza" vajon büntetés lett volna ez ádánmak, ha ezek után a lelke tovább élt volna? valószínűleg nem. a prédikátor 9:5további segítséget nyújt: "mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit nam tudnak", a 6 így folytatja:"szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben, ami történik a nap alatt" a 10 leszögezi, hogy: "sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret ,sem bölcsesség nincs a pokolba, ahová mégy". az ezékiel 18:4 ill. 20 kijelenti:"amely lélek vétkezik, az hal meg" talán enyi bibliavers elég lesz magyarázatnak arra az egyszerű gondolatra, amit a biblia közöl velünk. eza gondolat sokaknak túl egyszerűnek tünhet, jobban szeretik a bonyolult dolgokat. de a teremtő igazságosságát ez az elrendezés is visszatükrözi: az ember maga a lélek. a halál az élet ellentéte. az emberi testnek nincs olyan része, amely túlélné a test halálát. valójában a bibliában említett feltámadások közül egyikben semm mesélnek arról a feltámadottak, hogy valahol máshol jártak volna. maga jézus is a "pokolba került", ami a hádesz, azaz az emberiség közös temetője, és innen támasztotta fel isten újra égi életre. mint azt a biblia elmondja, a halál után semmi nincs, így időérzet semm, elmondható, hogy a halál utáni első pillanat, amire emlékszünk, az a feltámadás lesz, hisz isten (durva szóval fogalmazva) lomtárában vannak a halott lelkek, vagyis emberek, ahonnan isten az ítéletnap után felőhozza, feltámasztja mind a földön eddig élt 20-25 milliárd lelket. honnan származnak a halál utáni élet tanai? a biblia fetárja: a "hazugság atyjától" jános 8:44, sátántól. igen ő már evvel csapta be évát az édenkertben is:1 mózes 3:4 "bizony nem haltok meg". e mondat elhangzása után kezdődött minden. elismerem, megnyugtató lehet abban hinni, hogy bármit tehetünk itt a földön, hisz ha meghalunk, tovább élhetünk valahol. ezért nyomják el sokan erőszakkal a lelkiismeretüket. ezt meg is jövendölte a biblia. a 2timóteusz 4:3 ezt írja: "mert lesznek időszakok, amikor az egészséges tanítást nem fogják elviselni, hanem a saját kívánságaikkal öszhangban gyüjtenek össze maguknak tanítókat, hogycsiklandoztassák a fülüket; 4 és az igazságtól elfordítják a fülüket, a valótlan történetekhez ellenben odafordulnak" pont
2009. nov. 26. 20:34
 18/31 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én arról hallottam, hogy a lélek akkor költözik belénk, amikor a születésünkkor felsírunk! Addig nincs bennünk semmi, csak fejlődik a test, nincs tudatánál stb. Egy kicsit hülyén hangzik, de szerintem ez logikus magyarázat.

Na de hogy halál után mi történik vele? Sok teória van erről. Én a lélekvándorlásban bizom, de a Biblia nem erről ir.

2009. nov. 26. 20:45
 19/31 anonim ***** válasza:
0%
1Ateista. Tudod hogyan győződnél meg arról, hogy van Isten? Igen egyszerű. Ugorj le a tizedikről, utána úgyis elé kerülsz, megmondja neked a frankót és elküld szépen a Pokolba. :)
2009. nov. 26. 20:47
 20/31 anonim ***** válasza:

"A léleknek még az emberben való megmaradásának az idejét /49 nap/ is meghatározták."

ez egyre jobb :)

miért pont 49 nap?

miért nem 50, vagy 48?

meg, hogy huszonvalahány gramm a lélek súlya... a kövér embereké is? vagy nekik súlyosabb?

istenem, de alacsony az a kerítés...

2009. nov. 26. 21:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!