Miért nem lehet megenni a vért?
Tudom le van írva a Bibliában, hogy nem lehet, de miért nem??
Mint tudjuk az állatoknak nincs lelkük(szellemük ha úgy tetszik). Tehát ha meg is ennéd a véres húst, nem az állat lelkét ennéd meg.
És nyúlhúst lehet enni?? Esetleg cápát??
És a disznóhúst már lehet enni. Mert tudom, hogy az Ószövetségben nem lehetett, de az Újban??
Mit olyan nehéz ebben felfogni kérdező?!
Ha zsidó vagy (vagy nem fogadod el vagy ha a vallásod nem fogadja el az újszövetséget) akkor érvényes rád a tilalom miszerint nem ehetsz tisztátalan állatokat (lásd. Mózes...).
Ha viszont keresztény vagy akkor ezt a tilalmat az újszövetségben Jézus feloldotta tehát ebben az esetben ehetsz akármit amit csak akarsz. Ezért van h a zsidók nem esznek pl.:Disznó húst mert (tudomásom szerint) csak az ótestamentumot fogadják el és ott érvényes rájuk a tilalom. Ennyi.
Most már érted? mert akkor le lehet zárni már ezt a kérdést/vitát/akármit.
Kedves kérdező!
Remélem, még benézel, és nem zártad le teljesen a kérdést.
Az általad idézett beszéde Jézusnak nem a tiszta-tisztátalan állatok témakörben zajlott. Mindig el kell olvasni a teljes szövegkörnyezetet, és fontos az is, hogy egy-egy különálló vers nem mondhat ellent az Írások egészének soha. Márpedig az Úr Jézus kijelentette, hogy nem törli el a törvényt, az mindörökké érvényes. Így ez esetben sem arról van szó, hogy mostmár lehet tisztátalan állatot is enni.
""Miért hágják át a te tanítványaid a vének rendeléseit? Mert nem MOSSÁK MEG a kezeiket, mikor enni akarnak. /.../ Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások. Ezek fertőztetik meg az embert; de a MOSDATLAN KÉZZEL való evés nem fertőzteti meg az embert.""
Maga a Krisztus magyarázza el, hogyan kell ezt érteni.
UTOLSÓNAK
Érted te az írás össze fügéseit?
Látom nem nagyon ,keresd ki a Bibliában ,elejétől a végéig,hogy mit is ír az étkezéssel kapcsolatban.
És ne keverd össze az időrendi kijelentéseket.
26-os válaszoló!
Szeretnél valamit mondani?
Kedves kérdező!
Az én általam használt Bibliában nem szerepel ilyen mondat a Márk evangélium idézett részén. Te milyen fordítást olvasol?
Az egész történet lényege ez volt:
""Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai. Mert az Isten parancsolatját elhagyva, az emberek rendelését tartjátok meg, korsóknak és poharaknak mosását; és sok egyéb efféléket is cselekesztek. És monda nékik: Az Isten parancsolatját szépen félre teszitek, azért, hogy a magatok rendelését tartsátok meg.""
Emiatt feddte ekkor a farizeusokat és írástudókat Jézus. Ugyanebbe a gondolatmenetbe illeszkedik az a kijelentése is, hogy belülről indulnak ki a rossz dolgok, és attól senki sem lesz gonosz, hogy mosdatlan kézzel eszik (ami nem az Örökkévaló rendelése volt, hanem emberek által hozzátett hagyomány).
Ha azonban mégis úgy lenne, hogy a Felkent itt eltörölte a megehető és nem megehető dolgok közti különbséget, akkor bizony az apostolok önkényesen avagy tévedésből rendelték el később a POGÁNYBÓL lett hívőknek, hogy NE egyenek vért és fulvaholt állatot. Pedig bennük az Isten Szelleme volt...
ilyet: az 1975. évi újfordítású Biblia javított kiadása, a vizsolyi Biblia megjelenésének 400. évfordulójára, a Kálvin Kiadótól
de van Károlim is, abban az van írva, hogy: Mert nem a szívébe megy be, hanem a gyomrába, és az árnyékszékbe kerül, amely minden eledelt megtisztít.
Szóval mindkét fordításból kivehető, hogy ha valamit megeszel, akkor az tiszta.
A vért nem tudom miért tiltották meg(bár nem szeretnék enni/inni), de a fulvaholtat érthető, mivel az már döglött, nem tudom, kinek lenne kedve döglött állatot enni. Abban akár még kukacok is mászkálhatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!