Miért nem lehet megenni a vért?
Tudom le van írva a Bibliában, hogy nem lehet, de miért nem??
Mint tudjuk az állatoknak nincs lelkük(szellemük ha úgy tetszik). Tehát ha meg is ennéd a véres húst, nem az állat lelkét ennéd meg.
És nyúlhúst lehet enni?? Esetleg cápát??
És a disznóhúst már lehet enni. Mert tudom, hogy az Ószövetségben nem lehetett, de az Újban??
Hát már miért ne lehetne? :D Gondolom hallottál már a kásáról.Ami a disznó véréből áll rizsával összekeverve.
Folyékony formában undorítóbb (sztem) a fogyasztása,ezért is nem fogyasztják úgy.Azt meg h a vallás mit tilt meg v mit nem,nem kell 100% -ig komolyan venni.(amúgy se tartja meg senki)Lásd pl. 10 parancsolat.
Ha megkérhetnélek titeket, csak keresztyén tagok írjanak. Köszönöm
az első válasz vicces, ezért kapsz egy zöld kezet.
Te is megeszed a vért, gondolom ettél már húrkát. Természetesen vért enni nem bűn, a vér vörösvérsejtekből, fehérvérsejtekből és a vérplazmából áll, nem tartalmaz olyat, hogy "lélek".
Az állatoknak meg pontosan annyira van lelkük mint az embereknek, lévén az ember is egy állat.
"Mint tudjuk az állatoknak nincs lelkük(szellemük ha úgy tetszik)"
Néztél már bele egy állat szemébe? pl.kutyáéba?
A kérdésre válaszolva:Ezt találták ki a zsidók.Noé előtt meg nem ettek húst,hanem csak növényeket,mert akkor meg azt találták ki.Meg egyébként is,másokat megölni sokkal erkölcsösebb cselekedet,mint egy állat vérét elfogyasztani,mert ezt is kitalálták....
Az Úr Jézus tanítványai, az apostolok Krisztus halála után nem sokkal négy jótanácsot adtak a pogányból lett keresztényeknek, amiket ha megtartanak, jól lesz dolguk, vagyis jót fog tenni nekik. Ezek között szerepel a vér evésétől való tartózkodás is. A magyarázatot az Örökkévaló Isten törvényében találjuk:
""Mert a testnek élete a vérben van, én pedig az oltárra adtam azt néktek, hogy engesztelésül legyen a ti életetekért, mert a vér a benne levő élet által szerez engesztelést. Azért mondtam Izráel fiainak: Egy lélek se egyék vért közületek; a köztetek tartózkodó jövevény se egye meg a vért. És ha valaki Izráel fiai közül, vagy a köztök tartózkodó jövevények közül vadászásban vadat vagy madarat fog, a mely megehető: ontsa ki annak vérét, és fedje be azt földdel. Mert minden testnek élete az ő vére a benne levő élettel. Azért mondom Izráel fiainak: Semmiféle testnek a vérét meg ne egyétek, mert minden testnek élete az ő vére; valaki megeszi azt, irtassék ki."" (3Móz.17:11-14)
Vagyis nem a lélek/szellem van a vérben, hanem az élet, ami az Istentől ered, egyedül Neki van joga rendelkezni felette, és Ő ezt egyedül az áldozatoknál rendelte felhasználni. Mivel ma nincs működő áldozati rendszer - mert nincs szent templom, sem papság - így ez a szerepe a vérnek nem aktuális.
Az állatok között a tiszta és a tisztátalan megkülönböztetése a különféle tulajdonságaik, jellemzőik alapján van az Isten rendjében. Mivel ezek a tulajdonságaik nem változtak vagy szüntek meg, így a tiszta és tisztátalan voltuk is ugyanúgy áll. Vagyis - kérdező felsorolása alapján - sem nyulat, sem disznót, sem cápát nem eszik az a hívő, aki megismerte az igazságot, és hálaadással él az Isten által teremtett állatokkal, melyek között az Isten beszéde tesz különbséget, választ el vagyis szentel meg. (1Tim.4:3-5)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!