Eleve elrendelés, jó az elméletem?
tehát azt tudjuk hogy Jézus meghalt értünk, vagyis azokért, akik elfogadják Őt, Azokért a bűnökért halt meg, amiket azok követtek el, akik elfogadják Őt. Namost ha nincs eleve elrendelés, akkor ha egy ember megter 2013-ban(nem az évszámon van a hangsúly), akkor a bűnei visszamennek az időben és Jézus magára veszi, ez egy kicsit logikátlan, de ugyanez az eset eleve elrendeléssel már jobban hangzik, mivel Jézus tudta kinek a bűneit fogja felvenni.
bocsi a hibákért ha vannak, de mobilról írok, a fogalmazási hibákért is elnézést kérek, csak hát ugrálnak a gondolatok a fejemben
Nos, én ugyan ateista vagyok, de azért olvastam a Bibliát, és ismerem én is a történetet. Viszont én ezt mindig is egész máshogy értelmeztem.
Azaz soha eszembe se jutott, hogy Jézus jós lenne, aki sok ezer évre előre tudta, hogy a Józsi lopni fog egy zsömlét a boltból, de ő ezt is megváltja... Énszerintem ez az áldozat nem konkrét bűnökről szólt, csupán általánosságban, jelképesen. Hogy aki őszintén megbánja a bűneit, bármikor is, bármit is, annak Ő megbocsát!
Azzal a "bűncselekménnyel", hogy megölték Jézust, senkinek a bűne sem lett megbocsátva.
Ha nem hiszed el, akkor elolvashatod:
Márk, 12:
1
És kezde nékik példázatokban beszélni: Egy ember szőlőt ültetett, és körülvevé gyepűvel, és sajtót ása, és tornyot építe, és kiadá azt munkásoknak, és elutazék.
2
És a maga idejében szolgát külde a munkásokhoz, hogy kapjon a munkásoktól a szőlő gyümölcséből.
3
Azok pedig megfogván azt, megverék, és üresen küldék vissza.
4
És ismét külde hozzájuk egy másik szolgát; azt pedig kővel dobálván meg, fejét betörék, és gyalázattal illetve, visszaküldék.
5
És ismét másikat külde; ezt pedig megölék: és sok másokat; némelyeket megvervén, némelyeket pedig megölvén.
6
Minthogy pedig még egy egyetlen szerelmes fia is vala, utoljára azt is elküldé hozzájok, ezt mondván: A fiamat meg fogják becsülni.
7
Azok a munkások azonban ezt mondák magok között: Ez az örökös; jertek, öljük meg őt, és a miénk lesz az örökség.
8
És megfogván azt, megölék, és a szőlőn kívül veték.
9
Mit cselekszik hát a szőlőnek ura? Eljő és elveszti a munkásokat, és a szőlőt másoknak adja.
Illetve az is írva van a Bibliában, hogy ha Isten szellemel lett volna az emberekben, akkor felismerték volna Jézust és nem ölik meg.
Nincs eleve elrendelés....
Az az Isten aki halálra, szenvedésre, pusztulásra teremt magának fiakat/szolgákat, s ilyen formában akarja megmutatni a beteges dicsőségét, halált érdemel...
Az eleve elrendelés tana akkor lehetne igazságos, ha valami miatt már kapod az életed. Tehát valaminek a következménye. De a kereszténység nem ezt tanítja.
A világ sem illuzió..
Egyébként ha nem tudod elképzelni, akkor segítek:
Két könyve jegyzik a tetteidet. (jó/rossz).
Eldöntheted, hogy az utóbbival mi lesz....
És nehogy azt hidd, hogy azzal, hogy megölték Jézust és te még ennek örülsz is, akkor bármi bűnöd el lesz felejtve vagy bármit megtehetsz (csak hiszed ezt és slusz)...
Kizárólag a szívből való bűnbánat és jóvátétel iránti vágy menthet meg.
nEM AZ A LÉNYEG ,HOGY TE MIT GONDOLSZ AZ ELEVE elrendelésről ,hanem hogy a Biblia mit tanít ,és Isten Mit gondolróla.
Majd holnap írok .Most menni kel melózni.
Jézus halála egyben öröm és bánat. Örülsz, hogy a bűneidért már neked nem kellesz szenvedned, de a másik oldalon bánatos, vagy mivel Jézusnak szenvednie kellett érted.
Utolsó, várom a válaszodat.
utolsó, ez csak az egyik oldalt mutatja be, a másikat nem. Tegyük fel, én is elkezdenék beszélni az evolúcióról, de csak az egyik oldalát mutatnám, azt ami szerint az embernek és a majomnak közös az őse. Természetesen nem lenne értelme, mivel ezt a teóriát már valakik bebizonyították, hogy nem állja meg a helyét. Az írás amit linkeltél azt írja, hogy az embernek szabad akarata van. Tényleg?? Linkelnél nekem a Bibliából, ahol egyértelműen le van írva, hogy az Úr szabad akaratot adott az embernek. Pál apostol miért tért meg, miért segített neki az Úr, hogy megtérjen?? Ha nem állítja meg az úton, őt, lehet, hogy soha nem tért volna meg. Az egyiptomi fáraónak, Mózes idejében, az Úr megkeményítette a szívét, mivel meg akarta mutatni a hatalmát. Nos szabad akarata volt a fáraónak??
Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy nincs szabad akarat, hanem azt, hogy vannak korlátai. Nem tehetsz az amit akarsz, hanem csak azt amit szabad.
Figyu!!
Amikor Pál ment a damaszkuszi úton ,és Jézus Krisztus megállította ,mondhatott volna nemet is ,ahogy a gazdag ifjú is is nemet mondott ,amikor Jézus kérte ,hogy kövese Őt.
Az embernek van szabad akarata.
Az más kérdés hogy ,hogyan irányítja életünket az Úr,hogy nála kössünk ki.
Na érted?
De úgy látom nem nagyon olvasod a bibliát,hanem inkább kritizálod.
Haver ,ez nem jó!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!