Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eleve elrendelés?

Mulder614 kérdése:

Eleve elrendelés?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok az elve elrendelés tanáról?

Bebizonyítható a bibliából vagy cáfolható?

2013. jún. 5. 20:27
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Bibliával bizonyítani? Akkor már egy meséskönyv is megteszi.
2013. jún. 5. 20:47
 2/6 Bence87 ***** válasza:
Szerintem nincs ilyen, mivel szabad akaratunk van.
2013. jún. 5. 20:48
 3/6 anonim ***** válasza:
36%

Minden felekezet be tudja bizonyítani a saját tanításait a Bibliából, a többiek meg mind meg tudják cáfolni azt - ugyancsak a Bibliából! Persze mindenki azt hiszi, hogy az az igaz, amit ő mond.

Attól még, hogy a Bibliából olvasol valamit, az nem feltétlenül igaz. A sátán is idézett belőle, s az mégsem Isten beszéde volt. Te hogyan döntöd el, hogy egy "bizonyítás" helyes vagy sem? Ki mondja meg neked, hogy miben higgyél?

Jézus azt mondta, hogy az Ő juhai hallják az Ő hangját, és követik Őt, és nem mennek az idegen után, hanem elfutnak attól. Neked van bármilyen kapcsolatod Jézussal? Amikor imádkozol, szokott hozzád szólni? Őt követed? Vagy pedig mész az emberek után, és ők mondják meg neked, hogy most ide és ide lapozz a Bibliádban? Miért mindig pont ott kell kinyitni a Bibliát, ahol emberek mondják neked? Miért nem nyitod ki egyszer máshol is?

Az örök élet beszédei NÁLA vannak, miért nem mész Hozzá?

JHVH ezt mondta Róla:

"Ez az Én szerelmes Fiam, ŐT HALLGASSÁTOK"!

Ő pedig ezt mondta minden követőjének:

"Gyere, és kövess ENGEM"!

Nem egy másik egyházhoz, vagy gyülekezethez hívlak, hanem Jézushoz.

És hogy van-e eleve elrendelés, és be tudod-e bizonyítani az igazadat a Bibliából? Teljesen mindegy az neked, ameddig nem Jézust követed...

2013. jún. 5. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Isten eleve elrendelte, hogy aki hisz a Fiúban annak örök élete van!

Igen a Biblia beszél róla de a keresztény felekezetek eltérően értelmezik a különböző ehhez kapcsolódó fogalmakat. Választás, előre tudás, elhívás, megdicsőítés...stb. Én pl. a kettős predesztinációt nem tudom elfogadni a Biblia alapján.

Teológus

2013. jún. 5. 21:52
 5/6 Bence87 ***** válasza:

Ha Isten az időn kívül álló, akkor ő már látta az életed végét. Már tudja, mit fogsz holnap tenni. De attól még szabad akaratod van. Leélsz 70-80 évet, de Isten szemszögéból ez a 70-80 él azonnal letelik, sőt már le is telt. De attól még az életed úgy alakul, ahogyan te formálod.

Sőt Isten már ennek az egész világegyetemnek a végét is látta, hiszen időn kívül álló, tehát neki nem kell megvárnia, amíg elpusztul a világegyetem. De attól még ebben a világegyetemben az ok okozat szerint történnek a dolgok.

2013. jún. 5. 22:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Nos Mulder :)

Az eleve elrendeles csak annyit tesz hogy Isten tudja hogy kovetni fogod vagy sem.Jezus is modja hogy lesznek olyanok akiknek jobb lenne ha meg sem szuletnek.

Tehat az elso "elrendelest" a karhozatra pontosan Jezus szavaibol tudjuk hsz az Atya senkit sm akadalyoz hogy megszulessen megha tudja hogy jobb volna ha nem szuletne meg.A masodik elrendeles az udvozules itt is tudja Isten hogy ot valasztod de mindket esetben az itelet eleted utan lesz.

Tehat van eleve elrendeles de nem ugy ahogyan allitjak egyesek hogy Isten elloki magatol a "karhozatra rendelt" embert hanem abbol kifolyolag van eleve elrendeles hogy Isten szuletesed pillanatatol mar tudja hogy eleted vegen mely oldalra kerulsz....

De az nem igaz hogy a karhozottakert nem halt volna meg Jezus es nem volna felajalva nekik is a kegyelem, de mint Jezus mint az Atya tudta hogy a karhozottak nem fogjak Istent valasztani.

2013. jún. 7. 00:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!