Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a test és a lélek szétválas...

Tamás321 kérdése:

Ha a test és a lélek szétválaszthatatlan egységet alkot, akkor hogyan ragadtathatott el lélekben János és Pál?

Figyelt kérdés
A válszt elsősorban adventistáktól várom és mindenkitől, aki hisz a test és lélek egységében.

2013. dec. 11. 10:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen, sok jelképes dolog van a Bibliában. Ha ráérek, megkeresem, amiket írtál. De nem lehet minden jelképes. Pl Énok elragadtatása már csak valóságos volt, nem? De még azt gondolom, hogy Illésé is.
2013. dec. 11. 11:00
 12/17 anonim ***** válasza:

Énok, Mózes ezeket senki nem találta meg a haláluk után. Valamilyen oknál fogva maga Isten akarta így. De a haláluk után nem ment a lelkük a mennybe nekik sem... Ha kedved van kérlek keresd ki a Cselekedek 2 részt. Leírja a Péter ap. bezédjét, azután amikor megkapták a Szent Szellemet. Különösen szertném felhívni a figyelmet Cselekedetek 2:22-25

Az Illés próféta történetének a keresése Ahogy feljebb idéztem/ ha lesz egy kis idöd és kedved, nagyon izgalmas érdekes.

2013. dec. 11. 11:15
 13/17 anonim ***** válasza:

ujra én vagyok :-)

A Jelenések 1:10 "lélekben valék ott az Úrnak napján és ..."

A szó "lélekben" A görög " en pneu´ma.ti" vagy a latin "in spi´ri.tu" szóból van fordítva magyar nyelvre

2013. dec. 11. 11:45
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi a kérdés. Nem szétválaszthatatlan, ahogyan a 7-es válaszodban is leírtad. Voltam én is a pokolban, de a testem itt maradt a Földön, voltam a levegőégben, láttam angyalokat, de a testem itt maradt.
2013. dec. 11. 12:07
 15/17 A kérdező kommentje:
Az agyban fellépő oxigénhiányos állapot okozhat ilyen élményeket, vagy más tudatmódosult állapot. És ehhez hozzájön, hogy valójában a vér, az a lélek, ahogy Mózes könyve is írja. Most ha ez a vér nem szállít az agyba megfelelő mennyiségű oxigént, akkor a léleknek látomásai lehetnek. Vagy más szóval a fejnek, ahogy Dániel is mondja, hogy fejem látásai.
2013. dec. 11. 12:14
 16/17 homo ludensz ***** válasza:
Az álom is kis halál.A test marad az ágyban míg a lélek vándorútra indul.Meglátogat helyeket,találkozik olyan személyekkel aki esetleg már nincsenek is köztük.A földi életünk során a test és a lélek szoros kölcsönhatásban van normális esetben. A lélek halhatatlan mivel Istentől származik míg a test a földön fellelhető anyagokból tevődik össze tehát a halál után oda is tér vissza.
2013. dec. 11. 12:23
 17/17 A kérdező kommentje:

A lélek halandó.

Ha az Úr nem lett volna segítségül nékem: már-már ott lakoznék lelkem a csendességben. (Zsolt 94,17)

2013. dec. 11. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!