Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a test és a lélek szétválas...

Tamás321 kérdése:

Ha a test és a lélek szétválaszthatatlan egységet alkot, akkor hogyan ragadtathatott el lélekben János és Pál?

Figyelt kérdés
A válszt elsősorban adventistáktól várom és mindenkitől, aki hisz a test és lélek egységében.

2013. dec. 11. 10:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ezt hol olvastad? Nekem ez új.
2013. dec. 11. 10:21
 2/17 anonim ***** válasza:
Épenígy a halottak feltámadása is. Elvettetik romlandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban. Elvettetik gyalázatosságban, feltámasztatik dicsőségben, elvettetik erőtelen feltámasztatik erőben. Elvettetik érzéki test, feltámasztatik lelki test. Van érzéki test, és van lelki test is. (1Kor 15, 35-44)
2013. dec. 11. 10:23
 3/17 anonim ***** válasza:
Látomást láttak.... ez megtörtént például Dániellel is.
2013. dec. 11. 10:23
 4/17 anonim ***** válasza:
még ennyit, logikusan: a látomás alatt nem voltak halottak
2013. dec. 11. 10:24
 5/17 A kérdező kommentje:
Dánielnél egyértelmű, hiszen Dániel maga mondja, hogy fejem látásai.
2013. dec. 11. 10:28
 6/17 A kérdező kommentje:
Igen, van lelki test is, de Pálnak és Jánosnak hogyan volt? Ők még nem támadtak fel a halálból.
2013. dec. 11. 10:30
 7/17 A kérdező kommentje:

Karlowynak:

Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.

Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét,

És azonnal elragadtatám lélekben: és ímé egy királyiszék vala letéve a mennyben, és üle valaki a királyiszékben;

És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala.

És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentől szállott alá a mennyből.

Lőn pedig, hogy mikor Jeruzsálembe megtértem és imádkozám a templomban, elragadtatám lelkemben,

2013. dec. 11. 10:32
 8/17 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Így számol be erről a Biblia:

Cselekedetek 10:10 "De nagyon megéhezett, és enni kívánt. Amíg készítettek valamit, ő révületbe esett,.."

Cselekedetek 11:5 „Joppé városában voltam, és imádkoztam, és révületben láttam egy látomást: leszállt valamilyen edény, olyan, mint egy nagy lenvászon lepedő, amelyet a négy sarkánál fogva eresztettek le az égből, és lejött egészen énhozzám" (Péter apostol)

Cselekedetek 22:17 "Mikor pedig visszatértem Jeruzsálembe, és a templomban imádkoztam, révületbe estem,.." ezek Péter apostollal történtek.

2013. dec. 11. 10:44
 9/17 anonim ***** válasza:

És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala.

---------------------

Kedves kérdezö, már a szöveg arra utal, hogy itt jelképes valamiröl van szó.

Ugyanígy a többi kifejezésnél is.

Például szeretném felhozni az Ilés próféta történetét.

Látom van Bibliád, és olvasod. Megkérhetlek, hogy keresd ki a 2.Királyok 2 fejezetét?

Látszólag Illés próféta a mennybe ment ugye? De ez csupán egy látomásféle élmény volt, Illés ezután az élmény után másütt folytatta szolgálatát, de a földön. Igaz nincs róla már részletes hír, de ha figyeljük tovább a bibliai történelmet, évekkel késöbb ez az Illés figyelmeztetö levelet küldött Jórámnak 2.Krónika 21:9

Jézus Krisztus a földönlétekor ezt mondta: János 3:13 ...és senki sem ment fel mennybe, csak az aki a mennyböl szállt alá.... értjük ugye hogy saját magáról beszélt.

Jézusnak pedig igazán voltak megbízható információi.

A Biblia sokszor szimbolikus nyelven beszél, amit alapos kutatások és a kontext megfigyelésével megérhetünk.

2013. dec. 11. 10:52
 10/17 anonim ***** válasza:
apró javitás a 2.Krónika 21:9-töl végig, a l2 vers azonosítja a levél íróját
2013. dec. 11. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!