Ha a test és a lélek szétválaszthatatlan egységet alkot, akkor hogyan ragadtathatott el lélekben János és Pál?

Karlowynak:
Ismerek egy embert a Krisztusban, a ki tizennégy évvel ezelőtt (ha testben-é, nem tudom; ha testen kívül-é, nem tudom; az Isten tudja) elragadtatott a harmadik égig.
Lélekben valék ott az Úrnak napján, és hallék hátam megett nagy szót, mint egy trombitáét,
És azonnal elragadtatám lélekben: és ímé egy királyiszék vala letéve a mennyben, és üle valaki a királyiszékben;
És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala.
És elvive engem lélekben egy nagy és magas hegyre és megmutatá nékem azt a nagy várost, a szent Jeruzsálemet, a mely Istentől szállott alá a mennyből.
Lőn pedig, hogy mikor Jeruzsálembe megtértem és imádkozám a templomban, elragadtatám lelkemben,

Szervusz
Így számol be erről a Biblia:
Cselekedetek 10:10 "De nagyon megéhezett, és enni kívánt. Amíg készítettek valamit, ő révületbe esett,.."
Cselekedetek 11:5 „Joppé városában voltam, és imádkoztam, és révületben láttam egy látomást: leszállt valamilyen edény, olyan, mint egy nagy lenvászon lepedő, amelyet a négy sarkánál fogva eresztettek le az égből, és lejött egészen énhozzám" (Péter apostol)
Cselekedetek 22:17 "Mikor pedig visszatértem Jeruzsálembe, és a templomban imádkoztam, révületbe estem,.." ezek Péter apostollal történtek.

És lélekben elvitt engem egy pusztába és láték egy asszonyt ülni egy veres fenevadon, a mely teljes vala káromlásnak neveivel, a melynek hét feje és tíz szarva vala.
---------------------
Kedves kérdezö, már a szöveg arra utal, hogy itt jelképes valamiröl van szó.
Ugyanígy a többi kifejezésnél is.
Például szeretném felhozni az Ilés próféta történetét.
Látom van Bibliád, és olvasod. Megkérhetlek, hogy keresd ki a 2.Királyok 2 fejezetét?
Látszólag Illés próféta a mennybe ment ugye? De ez csupán egy látomásféle élmény volt, Illés ezután az élmény után másütt folytatta szolgálatát, de a földön. Igaz nincs róla már részletes hír, de ha figyeljük tovább a bibliai történelmet, évekkel késöbb ez az Illés figyelmeztetö levelet küldött Jórámnak 2.Krónika 21:9
Jézus Krisztus a földönlétekor ezt mondta: János 3:13 ...és senki sem ment fel mennybe, csak az aki a mennyböl szállt alá.... értjük ugye hogy saját magáról beszélt.
Jézusnak pedig igazán voltak megbízható információi.
A Biblia sokszor szimbolikus nyelven beszél, amit alapos kutatások és a kontext megfigyelésével megérhetünk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!