El akarom olvasni a Bibliát. Hol kezdjem?
Szervusz
Már sokféle tanácsot kaptál, én is írok egyet, a saját tapasztalásomat.
Mivel a Biblia Isten Szava, és gondolom szeretnéd megérteni, ezért kérd olvasás előtt Istent, hogy legyen a segítségedre ebben.
Olvasás előtt kérhetnéd tőle, hogy adjon értelmet és bölcsességet neked, hogy tanulhass abból, amit olvasni készülsz. Amikor a számodra unalmas részekhez érsz, kérdezd meg Istent miért íratta le számodra mindazt(amit olvasol), miért fontos az? Mit akar tudatni veled? Hidd el, nincsen ott egyetlen vers sem, ami fölösleges lenne számodra(munkra). Csak meg kell keresni mi, mit, miértekre a választ. Egy idő múlva annyira érdekesnek találtam ezzel a módszerrel az olvasást, hogy alig tudtam késő esténként abbahagyni!
Péter apostol elmagyarázta, hogy sóvárognunk kell a Biblia ismerete után, és elismerte, az ilyen vágyat talán fejleszteni kell. Ezt írta: „mint újszülött csecsemők, fejlesszetek ki vágyakozást a szó hamisítatlan teje után, hogy megmentésre növekedjetek általa” (1Péter 2:2). Alapvető az önfegyelem, ha szeretnénk ’vágyakozást kifejleszteni’ a bibliatanulmányozás iránt. Az új ételt is akkor kedveljük meg, ha már többször is megkóstoltuk, ugyanígy akkor változhat meg jó irányban az olvasás és tanulmányozás iránti gondolkodásmódunk, ha önfegyelemmel rendszeres programot tartalmazó ütemterv szerint haladunk.
Az eddigi válaszok is jók de én leírom a legjobbat.
Úgy olvasd,hogy az Ó szövetségből is egy részt,és az Új szövetségből is egy részt, párhuzamosan.
És nem árt beszerezni egy jó segéd könyvet.
Bibiai nevek és fogalmak.
De el is küldöm neked,ismerkedj a szavakkal ,nevekkel.
Sőt, talán még így tudom ajánlani:
-1. Mózes, 2. Mózes, és ha akarod a többi Mózes, utána evangéliumok, utána hozzá leszel szokva a "kultúrához" és haladhatsz ószövetségben, de azért Máté evangéliuma és Ezékiel könyvének olvasása között lényeges különbség van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!