El akarom olvasni a Bibliát. Hol kezdjem?
Szervusz.
Az elejétől.
Miért?
Mert ha elkezdesz egy könyvet akkor nem a közepén kezded, hanem az elején, hogy megértsd hogyan kezdődött, milyen körülmények vezettek ilyen vagy olyan eseményekhez. hogyan zajlik a megoldása a vége felé,
Itt van pl. egy online Biblia.
Mindenképpen az Újszövetséggel kellene kezdni, ha kiolvasni akarod. (A jelenések könyve nem kell még).
Ószövetségből a példabeszédek nagyon jó kis könyv.
De igazából jobb lenne ezeket mellette hittanon és filmen is látni, mert úgy érthetőbb lehet.
Az tény, hogy nem könnyű, de ha lassan figyelmesen olvasod, akkor nem is olyan bonyolult.
Igen a történelmi része talán "szárazabb, de ha elgondolkodol közben miért történt úgy ahogy akkor élvezni fogod a mondani való kibontakozását, és egyre világosabban látod majd a lényeget.
Szia!
Nagyon jó ötlet! Én 15 évesen kezdtem komolyabban foglalkozni a Szentírással, és nem bántam meg, ez több mint negyed évszázada volt, de ma is úgy tud szólni hozzám mintha először olvasnám!
Első körben Lukács evangéliumát és az Apostolok cselekedetei könyveket ajánlom. A Biblia mind a 66 könyve önálló, tehát önmagában is érthető, ha elolvasod. Én vitatom az új fordítás előnyeit, szerintem sokkal jobb a régi Károli fordítás, mind nyelvezetre, mind használhatóságra. Ha a hagyományos fekete teljes Károli Bibliát használod érdemes kikeresgélni az adott igevershez írt hivatkozásokban megjelölt bibliai igéket. Ha a teljes Szentírás történeti részét szeretnéd megismerni - érdemes elolvasni E.G.White 5 kötetes munkáját, mely a teremtéstől az újjáteremtésig végigkiséri a történelmet. A Szentírás olvasása nagy figyelmet és türelmet igényel, érdemes olyan emberrel konzultálni olvasás közben aki ismeri és segít eligazodni a kérdéses részek közt.
Isten áldja meg az elhatározásodat!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!