Vannak itt olyanok, akik kiszeretnék olvasni a Bibliát? És el is kezdték olvasni?
Legjobb tudomásom szerint már az egészet kiolvastam, de ezt nem úgy csináltam, hogy elkezdtem Mózes I. könyvénél, és végig a Jelenésekig. Hanem kezdetben az Újszövetséget olvastam sokat, és egyre inkább kiolvastam az ószövetségi könyveket is, először a történeti és "gyűjteményes" könyveket (mint pl. Mózes könyvei, Sámuel és a Királyok könyvei + a Zsoltárok és a Példabeszédek), aztán szépen mindent, amiről tudtam, hogy még hátravan (pl. Nehémiás, Prédikátor, Jób stb., és a próféták könyvei - én ezt hagytam utoljára, mert elég "nagy falat").
Közben persze ahogy forgatom és használom az Igét, egyre jobban megismerem, és már kb. 4-5 évvel ezelőtt nem volt olyan könyv, amit legalább egyszer el ne olvastam volna, mostanra meg olyan részek is vannak, amiket talán 100-szor is elolvastam. :)
(23|F)
Én már kiolvastam. Úgy, hogy elejétől a végéig, 16 évesen kezdtem és kb. fél évig tartott. De így csak egyszer olvastam, azóta részeket olvasok belőle, mert így jobban tudok tanulni belőle, ha mindig azt a részt olvasom, amelyre épp szükségem van, mintha csak folyamatosan olvasnám, mint egy regényt.
25L
én egyszer elkezdtem olvasni az elejétől...kb Ezsdrásig jutottam, de előről fogom kezdeni mert amit eddig nem értettem hallottam róluk és így érthetővé vált:)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!