Szeretném olvasni a Bibliát, milyen fordításút és milyen kiadásút vegyek, melyiket ajánljátok?
értékelendô, hogy ebben az Istentôl elidegenedett világban gondolsz Istenre is.:)
Tudnod kell, hogy mindenik bibliafordítás lényege ugyanaz. Magától értetôdô, hogy a régebb fordított Bibliák szövege a régies nyelvre alapszik, ezért nehezebben is érthetô.
Ott egy nagyszeru lehetôség!Nygugodtan kérj meg egy Jehova Tanúja személyt, aki a rendelkezésedre bocsát ingyen vagy esetleg önkéntes adományod értékében egy Bibliát.Ha meg azt gondolod, hogy az ôk Bibliájuk mást ír;
folytatom:
ha meg azt gondolod, hogy az ôk Bibliájuk mást ír, kérj melléje egy katolikus Bibliát is, például Károli Gáspár fordításút.
így magad gyôzôdhetsz meg arról, hogy a mondanó ugyanaz.
Sok sikert neked!
Csak Jehova Bibliát ne végy! Az övék teljesen eltér a többi bibliától,és nem az eredeti fordítása alapján készül.
A keresztény egyházak bibliái hitelesebbek. A templomokban,vagy egyházi könyvesboltokban kaphatsz.
Mejik városban élsz? Van e ott Keresztyén gyülekezet?
Egy szerűen menj el és kérj Bibliát,nagy nagyobb könyvesboltban,és ha lehet ne régi szövegeléssel,fordítással,hogy könyebb legyen olvasni.A Jehova Tanúitól ha lehet tartózkodj.
Szia!
Egyértelműen a Károli. Ez máig a legszebb és legjobb Bibliafordításunk. Gyakorlatilag bárhol megkapod, csak a Szent Biblia feliratot keresd.
Kezdd Lukács evangéliumával és az apostolok cselekedeteivel. A Szentírás 66 könyvből áll, ezek egymástól függetlenek és jól érthetőek. Ez a kettő azért is különösen jó, mert egy görög orvos írta a barátjának levél formájában, jól érthető és könnyen olvasható.
Ha bármi kérdésed felmerül keress bátran.
Üdv. Péter
HIT GYÜLEKEZETE.
Na ott lehet kapni a legszebb Bibliákat. Károli fordításban, és csodálatosan szépek vannak! Van térkép hozzá, hogy a történetet a valósághoz tudd kapcsolni. :) nagyon nagyon jó!! nekem is olyan lesz a héten :D
itt lehet rendelni is:
van olyan is, aminek az alján van egy halványzöld csík, amúgy meg szép rózsaszín az egész, és ezüsttel van befújva a lapok éle. De ilyet még nem lehet rendelni, csak személyesen ott venni. :) nekem ilyen lesz
ez is jó [link]
Kedves Kérdező!
Ajánlom az Új fordítású Bibliát. Ezt a Bibliát a Magyarországi Református Egyház Kálvin János kiadója adja ki a Magyar Bibliatársulat megbízásából. Nyelvezete könnyebb és érthetőbb, mint a Károlié. Tartalmilag nincs különbség.
Íme egy példa: Az "Ímhol vagyok." mondat "Itt vagyok."-ra van fordítva.
Egy ilyen Szent Íráshoz 2000-3000 forint közötti áron hozzá tudsz jutni.
Áldás, békesség!
Mihály
Szia,
# 6/9 vagyok. ezekben is a mai magyar nyelv szabályainak megfelelően van írva a szöveg, hogy könnyebben érhető legyen.
Remélem tudtam segíteni! :)
minden jót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!